| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 D-Link DIR-605L Wireless N300 Cloud Router
А бе купих го от кауфа главно защото бе по без пари, исках да пробвам изгъзиците му, пък и старият ми рутър отдавна е демоде. Старият рутър от вчера взе да забива начесто и реших да ръгам новия. Ся, някой пробвал ли го е, къде да внимавам, или направо да ходя за друг модел?
|
| Съб Апр 01, 2017 6:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: D-Link DIR-605L Wireless N300 Cloud Router
Ся гледам, че дъртият минал на трети канал от самосебе си, пък от години съм го ръгнал на 11-ти. Не друго, но той има една мръсна особеност  : като му промениш настройките и го пуснеш да се рестартира той просто увисва докато не го ресетнеш от щепсела. Веднъж вече го бяха хакнали - значи сменям на момента! Тръгна, ама имам друга чуденка, но вече е ракиено време...
|
| Съб Апр 01, 2017 7:49 pm |
|
 |
|
stom1
Ранг: Новодошъл
|
Имам го от 2 години и работи безпроблемно,но е лесен за манипулиране от злонамерени лица!Дано да нямаш такива около тебе.
|
| Съб Апр 01, 2017 11:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Например? Не, че имам безработен луд гений за комшия, но по света има. Както казах, старият ако иска щепселен ресет има вероятност някой да му е барал настройките, друг е въпросът имам ли време да проверявам. При новият тази екстра липсва. Иначе Д-линкчето има читави настройки за напреднали, още не съм прегледал всичките. Прегледах лога - орязало е камара флудвания от Акамай, Гугъл и др., като над 80% са на Амазон с когото никога не съм имал работа. Какво ще кажеш за облачната екстра? Забравих другата питанка: преди време техниците ръгнали една платка между външния LAN кабел и рутъра, тогава нямаше значение дали адаптерчето и е в контакта, но сега вече има. Дали обяснение, че е за да не ми намалят скоростта другите. Погледнах: това са просто две женски LAN букси, а "захранващата" букса е свързана през кондензатор към една от тях. Значи всичко е в адаптерчето, ама то е залепено. Какво е това?
|
| Нед Апр 02, 2017 11:41 am |
|
 |
|
stom1
Ранг: Новодошъл
|
Използувай филтриране по MAC address,защото каквато и Wireless парола да използуваш, D-Link DIR-605L е податлив на така наречения ROM-0 хак,макар и изпълнен не точно по начина по който е показан в YouTube.На другия ти въпрос ще отговоря по-късно,защото сега и при мен е ракиено време! 
|
| Нед Апр 02, 2017 12:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Филтрирането по мак адрес пък хич не е много трудно да се заобиколи. Има програми, които показват мак адресите на устройствата, закачени за даден рутер и също има програми за смяна на мак адрес  . Иначе е голям виц Бонго крадеца, дето винаги се е гордял с това как "скрадва" интернет от хорските рутери да се пази някой да не открадне от него  .
|
| Нед Апр 02, 2017 3:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Еее, Димитре, чак пък "крадецът" Бих си споделял нетя (и съм го правил) с всеки който има нужда, стига да не ми бара из моята мрежа. Скрадвал съм преди години когато нЕмаше начин да си прекарам законен нет и между другото го играх доброволен админ. Но вече времената са по-други, пък и в момента моята мрежа мяза на разграден двор, че се чудя от къде да започна. До сега нямах и грам време, от сега се надявам да се намира по 100-200гр на ден 
|
| Нед Апр 02, 2017 4:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бонго, не е ли време да порастнеш, да си сложиш едно РС с 2 (или повече) мрежови карти, да му бутнеш флашка и да станеш Истински администратор?
тия рутерчета тип 'сапунерка' имат смисъл само, ако им смениш софтуера с някой с черна конзола. е, трябва да си наясно какво правиш, също и с очаквания ограничен резултат.
|
| Нед Апр 02, 2017 6:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Така е, Дедо, ама иска играчка и време, това рутърче ми се стори най-бързото спасяване на положението. Не бях си и представял тъпня като ROM-0 хак. Имам поне два компа (и периферия) приготвени за целта, но така и не им идва редът. Пък все пак не съм подразделение на ЦРУ-то, ама като гледам, че и с мен се заяждат Само си представям какво ще стане ако някой или нещо вземе да влезе в абсолютно отворената ми вътрешна мрежа - от утре вземам поне шърването да оправям. То не друго, ама жената писка (да знаеш, че е уникално сопрано!) и без да е виновен компа, а малкият все още ги върши едни... Откога се каня да въвеждам ред, но сега е пролет, а имам да помагам на две села.
|
| Нед Апр 02, 2017 10:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Това ме подсети за един такъв продукт, който съвсем бях забравил... http://www.freesco.org/
|
| Нед Апр 02, 2017 11:01 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Бонго сложи му едно OpenWrt, конфигурирай си каквото искаш и готово. 
|
| Нед Апр 02, 2017 11:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Дръвцето си е дръвце 
|
| Пон Апр 03, 2017 12:30 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ся, темата беше дали да го слагам изобщо и в какво да внимавам. Ясно е, че 100% сигурност няма никъде. Излиза, че все пак е по-сигурен от предшественика си, освен че е по-модерен (старият дори n WiFi нямаше) - пробвах се да го хакна с тулчето. Интересно ми е за облака. Номерът е да скалъпя положението набързо и така, че не всяко пичлеме набарало тулче от нетя да ми прави бели. Освен това да следя трафика, че домочадието е много зле. П.С.: Преди години като разправях, че предпочитам PC за Gateway всички ми се смяха, дори имаше реплики "Опитай се да заобиколиш рутъра ми!"  P.S.2 До сега си играх с всички тестове които изкопах и рутерчето ги покри. Остава да си дооправя мрежата.
|
| Пон Апр 03, 2017 9:58 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Кутийката с кондензатора ще да е някакъв Зевс - тъй де, ще работи само с гръмотевици. Що има разлика в поведението между стария и новия е друга работа.
|
| Пон Апр 03, 2017 1:11 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Не разбрал: освен тази платка (беше в термошлаух) има и адаптерче на което пише 9V/1A ама надали. Именно то се включва през "захранващата" букса и кондензатора. Когато го поставиха адаптерчето можеше и да не е включено - аз го оставих в контакта за всеки случай и повече не съм го барал. Чак сега пак го пробвах на изключено, ама нъцки. Едва ли е нещо шпионско или фейк, но ми е интересно какво е. Май стана необходимо след като тръгна оптиката. Ся се сетих, че от оня лаптоп с надълго коментираното проблемно видео би станал чудесен Gateway и не само, ама след време 
|
| Пон Апр 03, 2017 2:00 pm |
|
|