|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:06 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от цивилизования свят
На журналистите само главите са им бетонни... http://dnes.dir.bg/video.php?id=25519640
|
| Вто Мар 28, 2017 11:42 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Честито на чичо ви Мъск, току що изстреляха втора употреба ракета и приземиха основната степен в океана(отново). Мисия SES-10 http://www.spacex.com/Май скоро ще качат и спътника на Булсатком... и който му се работи там http://www.spacex.com/careers/position/207826 (PCB design, Altium) Oще http://www.spacex.com/careers/list?type%5B%5D=20
|
| Пет Мар 31, 2017 1:45 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
За тия позиции не може да се кандидатства от извън щатите и трябва да си или американски гражданин или поне зеленокартовец заради ITAR регулациите. Иначе са на много хубаво местенце до Манхатън бийч, само дето средната цена на къщурките там е седем цифрена  .
|
| Пет Мар 31, 2017 7:29 am |
|
 |
|
Grubi
|
това за регулациите го има с големи букви, а иначе аз дискретно набутвам колегите от САЩ  То си пише - работи се събота,неделя, на смени и на повече от 8 часа. С толкова много извънреден труд и жената, закотвена вкъщи да гледа децата и къщата, предполагам няма проблем със 7 цифрена ипотека и космически мечти... или ако човек е сам (и млад), предполагам няма грижи - стига му легло и кола в properti-то, живота е на работа
|
| Пет Мар 31, 2017 8:35 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Специално псб дизайнера, за който има изискване да има поне гимназия и 5 години опит заплатата няма да е и 6 цифрена та не знам как с един само и то такъв доход се взема 7 цифрена ипотека  . Другите позиции не съм ги гледал, но да кажем че могат да стигнат 200к годишно, което за ЛА си е малко множко, но но да кажем не е невъзможно - пак няма да са достатъчни за такава ипотека, т.е. ще трябва да се виси с часове в трафика на ЛА. Дето се вика по тия земи - тенкю бът но, тенкю, особено пък със забележката за работното време  .
|
| Пет Мар 31, 2017 2:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е как бе, работното време е екстра, спестява ти висенето в задръствания, всичко е измислено ...
п.с. абе на няколко пъти прекарвам по около седмица в LA, не са им чак толкова лоши задръстванията бре, особенно ако имаш гугъл мапс, но разстоянията са си големи.
|
| Пет Мар 31, 2017 3:44 pm |
|
 |
|
Grubi
|
явно на някой им изнася щом елон все още има работници
|
| Пет Мар 31, 2017 4:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами като трябва да папаш нямаш голям избор, дори и в социалистическа република калифорния. Не само че има хора които бачкат, но и най-вероятно са благодарни че иам къде да бачкат, и са щастливи, нищо че трябва да карат по 80-100 мили до офиса си, и да прекарват по 2-3 часа в задръствания. Малко офф темата, но това според мен съществената разлика между нас и много други народи, наличието на някава сигурност, на някаква минимална осигуреност. Почти всеки има осбтвено жилище, а ако няма винаги може да се върне при мама и тати които 99% имат, има и къща на село, има и кой да помага .. няма да умре гладен. Наличието на такива алтернативи прави хората в БГ такива каквито са май.
|
| Пет Мар 31, 2017 5:00 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В Калифорния, какво ти пречи да си паркираш някъде "trailer-a" и бам имаш си готово жилище. ЛА е почти на нивото на Сахара -от студ няма да умреш, а за жегата ти трябва един вентилатор и си уреден.
Освен това в тези високотехнологички компании не се ли работи вече дистанционно. Няма смисъл да ставаш от компютъра да караш 3-4 часа за да седнеш пак на компютъра. Трябва само един петък в месеца колегите да се събират някъде на по бира/скара да се видят и да си сверят часовниците и после обратно във виртуалните офиси у тях си.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Мар 31, 2017 8:18 pm |
|
 |
|
Grubi
|
бе какви високи технологии - имаше си места за заварчици и т.н. дават им ламарина - правят ракета хардуеристите си правят хардуер - и всичко си е по-график, няма ама сега искам малко отпуска софтуера е ясен 
|
| Пет Мар 31, 2017 9:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Съмнява ме да ти дават да влизаш дори със собствен лаптоп, камо ли да работиш дистанционно, ама знае ли човек. То трейлара ако се паркираше така където ти скимне .. ама не, има си места и обикновенно с платени, тези които са безплатни най-вероятно няма да ти допаднат. Да има много безплатни паркинзи, въпреки че точно в тоя раьон местата не са бол, но на такъв паркинг не можеш да държиш трейлъра. Не си мислете че в САЩ всичко е възможно, има си много регулации и особенности. Във Вегас е подсъдимо ако си изхвърля боклука в чужд контейнер, е не знам да има някой осъден ефективно, но глоби има раздадени много. Някои заведения са си сложили камери да си гледат контейнерите, сигурно акто видят че някой хвърля и викат ченгето.
|
| Съб Апр 01, 2017 1:29 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ако ти е интересно някой ден мога да ти разкажа кои са тия, дето им изнася. На мен лично пари да ми дават да се преместя в ЛА няма да стане, освен ако не става въпрос за някаква умопомрачителна сума  . В Калифорния единствено бих живял в Сан Диего и то пак с много условности.
|
| Съб Апр 01, 2017 4:16 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аааа Сан Диего бива, иначе Сан Франциско студено .. като за калифорния де, Лос Анджелис ... абе не е лошо ама по добре не, виж Сан Диего ... ама пусто много пече, миналата година изгорях април месец. Но все пак хората ги влече, но пък ако аз трябва да избирам между Чикаго и ЛА ... избора няма да е в полза на Чикаго, не за друго ама не ми се студува, а там с тоя гьол дето го имат хем студено хем духа, по добре да се пека ...
|
| Съб Апр 01, 2017 5:58 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Чикаго както казват тук е центъра на вселената  - въобще няма място за сравнение с мръсния и претъпкан ЛА, а на студа му се свиква и след 2-3 години не му обръщаш внимание  . Аз даже нямам зимно яке  .
|
| Съб Апр 01, 2017 6:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ще те докопа теб някоя бяла мечка ама ... не знам, то се свиква но нещо мен не ме влече да свиквам на студено, а и влажно май там .. то какво да е, като на море ... мен ме влече на топличко да ми се греят кокалите, че напоследък нещо хич не е добре. Тая седмица на топло ми дойде доста добре след зимата у нас, а хем не е била кой знае каква, само дето снежец имахме.
|
| Съб Апр 01, 2017 7:22 am |
|
|