|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:22 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Аз пък си мисля, че ДПС ще постигне резултат, колкото обикновенно или по-лош. На последните парламентарни бяха около 470 хиляди, сега ще се по-малко според мен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 25, 2017 6:50 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
5 И 14 са читави 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Мар 25, 2017 7:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, за тони не знам, ама аз бих спретнал гонка по устава: - на границата щателна проверка на граничен контрол - всички долу, строени в редичка с багажа. паспортите бавно и щателно разглеждане, много сумтене и подозрителни погледи, "бихте ли си свалили забрадката, моля", сканиране, справки в компютъра. който няма валиден документ - обратно; който е с изтекъл - попълване не десетина формуляра на български и да заплати полагащата се глоба. после бавно издаване на временен пътен документ; който е с пасаван - едни протяжни справки във Външно министерство, а пък там само една блондинка, на само един телефон ще рови в тефтерите за справка. после ще я праща по факса, ама телефонните линий са скапани и факса от капитан андреево ще отива в малко търново и обратно. като екстра, системата за паспортите може да се гътва на всеки час за по 30 мин. за достоверност може да се командирова и дузина системни администратори, задължително дългокоси и с мазни коси, които да псуват оптиката, времето и международното положение. за авторитет може и да разнасят по някое 1U рутерче насам-натам. - митничарите също се включват в театрото - ровене на багажа, един по един на масата; бавно писане на актове и за кутия цигари, хранителни продукти, бонбони, все ще се намери за какво. друга група пък ще обходи всички дупчици по рейса - нали разбирате, търсим мигранти. дори и някакво пищящо уредче за детектване на въглероден двуокис може да вземат, че и да пищи на всеки фас. - антитерористите пък ще обикалят с пищялка да търсят взривни материали. задължително с маски, калашници, може и куче. според мен няма никакъв проблем да се пуска един рейс на един час, дори и нищо да не се намери. - на 2 км след бариерата пък ги почват ДАЙ - лиценз за превоз, платено разрешително, проверка по телефона дали наистина е платено, дай къси, дай дълги, дай ляв мигач... грайфери, кантар, димност на аспуха, винетки. абе дори всичко да е наред поне половин час още. другите да чакат в редичка до хоризонта. - после ги почва КАТ - дрегер за шофьора, колани за пътниците, пък ако застанат и на някой знак 40, ще има да пишат акт още половин час. при стегната организация ще минат 10-15 автобуса за цял ден --- в секциите задължително всеки попълва декларацията пред някой българин, който да ги пита на бълграски "вие формуляр 27Б ли искате или стандартния". целта е да я попълва 15 мин и да го въртят на шиш, а не да му попречат. изборния ден е 13 часа, при добра игра на актьорите ще гласуват шейсеттина човека само. --- във всичко това няма нищо лошо, спазва се закона, работим в обстановка на увеличен миграционен натиск, а пък и оттатък границата все още има обявено извънредно положение, това не е без нищо, нали? то така и трябва да се работи, ако всичко е по закона. в секциите, по закон не могат да гласуват повече от 1000 души. 13 часа по 1 мин на човек е 780 гласували, което е супер невъзможно. а в много от тамошните секции има по над 1000 гласували, веднъж май бях видял и число към 2000. това прави по 20 сек на човек...
|
| Съб Мар 25, 2017 8:36 pm |
|
 |
|
Pif
|
Не е важно кой как гласува а кой как брои. Последните няколко избора и това не беше кой знае колко важно. Важно беше как се сумират "преброените" резултати. На всяко дете е ясно, че държавата се управлява от мафия. Няколко мафии се борят за надмощие и кой ще е лицето им няма никакво значение. Целта винаги е постината по един или друг начин. Народа тъне в мизерия. Взимат му се всичките пари до последната стотинка. Дори повече. Не бива народа да има пари защото това му дава независимост която пречи на власта и управлението.
|
| Нед Мар 26, 2017 11:15 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Гласувахте ли вече? След малко ще водя наследника да види за първи път що е то гласуване, и да видим видим какъв ще е ефекта.
|
| Нед Мар 26, 2017 12:20 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ще ида в 8 без 10  Нямам никакво желание да се потя чакайки в редичката....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Мар 26, 2017 12:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Тук не мисля, че има шанс за опашка освен ако не са платили и на просяците да гласуват... Ще се чуе - жена ми само един път беше в комисията, ставане в 4 - върна се след полунощ, и посланика/консула им казал, че само му създават проблеми... Никога повече, или може би тия глави точно това искат - следващия път може аз да се кандидатирам. Да видим дали нещо се е променило или ще можем да променим
|
| Нед Мар 26, 2017 1:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Нед Мар 26, 2017 5:35 pm |
|
 |
|
sthx
|
ДПС-то не е интересно - ние си го знаем. По-важни са другите , защото те се управляват от турската държава, тоест лично от Ердоган. Ако сега се вкоренят във властта , последствията след някоя и друга година могат да бъдат много лоши.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Мар 26, 2017 7:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък като ходих до магазина подсъзнателно гушнах едно кенче бира, ама на касата ми казаха "НЕма да мине!", така че пийнах ракия. Пък като ходих да гласувам човекОт преди мен беше толкова залян, че ме досрамя колко съм назад.
А денят за размисъл всъщност е утре...
|
| Нед Мар 26, 2017 7:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
TITO не знам дали съм казал точно това, но със сигурност бях много птотив бойко, и да Сергей за мен е в пъти по-добре от КУРнелия. Но не е въпрос само в тях а като цяло в обстановката. Затова се наричат избори, защото избираш, днес може картофа да е кофти а да има хубави домати, това не значи че винаги ще купувам домати. Аз не съм от тези които имат партийни предпочитания, аз избирам по-малкото зло. Самата идея на тая путка недоебана да пипа данъците автоматично я сложи в графа за рязстрел. Данъците са едно от малкото умни меща които БСП е сътворило, това е единственият ни шанс да привличаме чужди инвеститори, вдигне ли се разхода за работодателя, при тези постоянно повишаващи се заплати никой няма да стои у нас, а пък и корпоративния като вдигнат и всичко ще заспи. За какво, да храним пенсионери... сори, аз нямам такива намерения, всеки да храни неговите, ако не... не....
|
| Нед Мар 26, 2017 8:10 pm |
|
 |
|
syscop
|
Те пък са се увеличили... смех... После нямало кой да работи, били некадърни и т.н. Ми като се плаща с банани е напълно нормално да работят само маймуни...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Нед Мар 26, 2017 8:31 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
ГРАНДИОЗНА трагедия-кой е тъп репортера или народа https://www.youtube.com/watch?v=6iROIQnVoL8
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Мар 26, 2017 8:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Хм ... не знам в кой град / регион си, не знам и какво работиш и какво наблюдение имаш, както и не знам с какво аджеба си сравняваме заплатите ние в БГ ... защото да ти кажа покупателната способност в БГ изобщо не е толкова ниска колкото всички пищят че е. От сравнение на абсолютни числа няма никакъв смисъл, да ми сравняваш 4к евро с 2к лева е безмислено. Направи индекс отразяващ реалната себестойност на живота, и то за ралзични целеви групи, след това приравни заплатите по този индекс и тогава прави сравнение, защот всичко останало са алабализми. Ние много обичаме да сравняваме круши с ябълки, но от това полза няма, накрая ще се окаже ч еизобщо не сме най-бедните в Европа, и че в не малко части на европа има доста по зле от нас и то в страни като Франция и UK за пример. Ние сме едни мрънкала, да ти кажа ако аз бях турски султан навремето, и ако народа е бъл същия мрънкащ и хитреещ изобщо нямаше да се говори за 500 години робство, защото щях да затрия тоя народ за един мандат. Честно ти казвам, без да ми мигне окото бих редуцирал бройката на населението на половина. Били сме една от най-нещастните нации в света, кое да ви го туря ни е толкова нещатното бе, колко Българи са умрели от глад? Аз ще ти кажа, нито един, нашите бездомници живеят по добре от 80% от населението на тази планета ... Ние сме народ който заслужава диктатура и тирания, бой и насилие, не сме заслужили нищо от това което имаме, или по-точно не и днешните Българи.
|
| Нед Мар 26, 2017 8:54 pm |
|
 |
|
Pif
|
Тони, проблема е сериозен. И както всички знаем - рибата се вмирисва от към главата. Когато главата иска народа да е тъп и мързелив - няма какво друго да стнае. Всеки оцелява както може. Краде каквото докопа. Който докопа баницата - яде баницата. Който докопа трохите - яде трохите. Не ми сравнявай качеството на живот защото "храната" е евтина но тази "храна" не става и за прасета. Купувам италянска и немска шунка по 70-90 лв/килограм защото българската от 20-30 лв/кг е менте. Отвратителен отровен боклук. Налага ми се да купувам вносни стоки на тройна и четворна цена от тази която струват в западна европа само и само да мога да ям нещо качествено. С дрехите е същата работа. Ментета на двойни цени. Как за 200 евро в Германия си купувам хубаво и качествено яке а тука за 500 лева си купувам турско менте. За Щатите и цените на дрехите там да не говорим. Кило куканка излиза от завода на 8-9 лева. В магазина е 28. Няма как да има правилно развита пазарна икономика при това положение. Какво да сложи производителя в луканката като я продава за 9 лева килото. Смятай тая от 15 лева на колко излиза от производителя. Кой позволява да се продават на народа боклуци? После тъпия мързелив народ бил виновен. С какво ще го мотивираш тоя народ да не е мързелив и да има нужда да се образова и квалифицира? То е ясно, че само с кражби и мошенничества можеш да просперираш. С корупция и политика. Както при нас. Няма никакво значение дали ни работят изделията. Има значение колко рушвет ще бутнем където трябва за да си приберем милионите. Продукцията е само ... да има нещо. За да не платим 10-те процента неустойка. Ама всички са заинтересовани парите да вървят по верижката. Е как да просперира честна фирма дори да предложи 10 пъти по-добра цена за 100 пъти по-качествено изделие? Никак. Човек предлага устройство за 100 лева. Директора на държавното предприятие му отказва защото може да купи ново за 5000 лева бройката. Защо да купи от занаятчията за 100 лева. В прав тескст си казва - аз от тея 100 лева колко комисионна ще взема ? Не ми е изгодно. С пари вече не можем да ги преборим. Мафията държи 100% от държавата.
|
| Нед Мар 26, 2017 9:26 pm |
|
|