|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:24 pm
Радиационно подсилени транзистори и други ПП
| Автор |
Съобщение |
|
linoko
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
 Re: Радиационно подсилени транзистори и други ПП
Ще чакаме списъка с нетърпение... Старичките неща за нас са като новички... 
_________________ Когато някой ти каже, че няма начин, значи има начин
|
| Сря Юни 11, 2014 11:20 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Аз моя още не съм успял да го взема, мнооо работа ... а ти да се обадиш ако наминаваш към София.
|
| Сря Юни 11, 2014 2:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Само да кажа - ако някой прави някакви космически проекти или нещо по-някакви рентгени и т.н. - сортирам тука едни логики, които са рад хард К54HC244KT например http://www.st.com/content/st_com/en/pro ... hc244.htmlhttp://www.st.com/resource/en/datasheet/m54hc244.pdfАко някой иска да пробва нещо, като си идвам или пращам може да запратя по няколко. Както и някой пасивни... Най-любими ми станаха едни немагнитни 25 Канони, протектори за съединители - единична цена в Newark има, няма 800 зелени http://www.newark.com/itt-cannon/dbbma2 ... dp/85W8919Както и пинчета за Канони, по 5 зелени за един брой http://www.mouser.se/ProductDetail/Sour ... BXDw0HtQ==Та, ако някой иска за музея да му запазя 
|
| Пон Мар 20, 2017 1:17 am |
|
 |
|
bobihot
|
Малко отзад напред. Съединителите- до сега ползваме кръгли РС-7/10/19/50. Предупредиха ни да не полваме китайски, освен за габаритно-теглови макет. Руска колежка се оплака - едва минала митницата, че й били позлатени (опит за контрабанда на злато). Логики не съм ползвал от 20г. Сега почти всичко си има процесора. Освен него в цифровата ми част сега има места за стабилизатори на напрежение и флаш, които не са налепени- за всеки случай. И интерфейсните чипове. До преди 20г, 20х20см от платката ми бяха логики, хем ползвах проц с ДМА- AMD80C188. Но си искаше RAM+ROM+Latch външни. Колегите от чужбина масово минават на FPGA, дори в случаи където според мен не им трябват. Явно им е по-лесно/стандартно - това имат като развой. На руснаците по платките също имаха мастодонти Ще трябва и аз да минавам- купих си малка системка за към Дуино, не съм я пробвал още. Блазни ме разпознаването на образи и други паралелни екстри ако стават, та ще я набуча скоро за проба. При мен има бая устойчиви чипове, повечето от преди 20+г, може би и от по соц-а. На някой ако му трябват - да свирка.. Поради повишената антикварна стойност ги давам за $1000+  Сложихме за проба мукс- Харисс май. Шефът каза, че ако е на спътника- ще падне, че ще бъде обезточен  На първата ми платка там, бяха налепили хардуерен автомат на TTL логики, за буфериране на данните по пакети при изпращането. Имаше някаква обратна верига, която ги зацикляше на моменти и я оправиха чрез слагането на по-бавен руски чип. Тогава хардуера още го беше правил друг. Може да бартеросваме нещо.
|
| Сря Мар 22, 2017 9:46 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Може, аз ще се опитам да пратя почти всичко на израелеца който така или иначе цял живот пре-продава такива компоненти. Но иска да ги купи на под 1/20 от цената - и явно има защо, май никой не ги използва вече (като изключим транзисторите). А те вече са си вечно мои.
Ако искаш да разкарваш стари радхард неща - ще ти дам контакта му, може да се заинтересува.
А ако ти трябва нещо от написаните компоненти, само пиши преди да съм ги разкарал.
То няма нищо за криене - тия неща са толкова стари, че явно никой вече не го е грижа, освен за въстановяване на някоя стара система.
|
| Сря Мар 22, 2017 11:52 am |
|
 |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Темата е леко стара, но все пак... Има разни варианти, само че едва ли ще са с LVDS http://www.analog.com/media/en/news-marketing-collateral/product-selection-guide/Space_Products_Selection_Guide.pdfИзглежда 16 бита и нагоре почти няма. В космическите лазерни интерферометри (LISA) ползват AD977, като не знам дали официално е space-qualified. На мен ми трябват не баш radiation hard, а radiation tolerant, за мерене на импулсен ток в магнити за протонния синхротрон (PS). Машинарията е доста стара (1959 г.) и там са най-големите загуби. Все пак не е като в космоса и се минава без rad-hard електроника.
_________________ Manners maketh man.
|
| Вто Мар 28, 2017 11:08 am |
|
 |
|
Grubi
|
при мен са само рад-хард, съжалявам ще направя един списък и ще го сложа, ако на някой му трябва нещо да си казва, ще му ги подаря
|
| Вто Мар 28, 2017 12:58 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
то за имане има, но цената е също много косми4еска + няколко кофи мастило ,че не си руснак/кубинец/иранец/севоерно кореец/...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Мар 28, 2017 7:22 pm |
|
 |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Кой ги дялка?
_________________ Manners maketh man.
|
| Вто Мар 28, 2017 7:58 pm |
|
 |
|
Grubi
|
какво имаш предвид с кой ги дялка  майсторите в белите стаи, но от малко по-дебело дърво (силиций) и с по-големи размери
|
| Сря Мар 29, 2017 12:31 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Ti наскоро видях, че имат РадХард 31битово. Но ще трябва да сложим 4бр и вероятно няма да го ползваме. http://www.ti.com/product/ADS1282-SPНещо се преориентираме към дрони, та знай ли се...
|
| Сря Апр 05, 2017 12:52 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
нещо се сетих  тези 31 бита на каква скорост ти ги гарантират? като че ли са забравили да го споменат ... щото повечето 24 битови на максималната си скорост ти дават 13 бита ефективно(ENOB)... та има разни тънкости - демек трябва да си направиш домашното и да видиш докъде може да намалиш скоростта, че да имаш тази точност. 1
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Апр 19, 2017 9:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
А защо 4 броя, не ти стигат канали, нисък семпъл рейт, или и двете. Ако има достатъчен семпъл рейт може да сложиш външен мултиплексер, въреки че не съм виждал радхард, но сигурно има.
|
| Сря Апр 19, 2017 10:55 pm |
|
|