Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Плаващ ключ за помпа с едно или повече състояния 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Плаващ ключ за помпа с едно или повече състояния
Ето я лентата (била малко по-къса от колкото си спомнях):
https://www.sparkfun.com/products/10221

Тони, аз по едно време бях откачил на тая тема щото потроших една камара кинти да направя в бейзмънта офис и две стаи та не исках да се наводни. По едно време даже бях вързал помпата в интернет и я гледах на телефона :D . Обаче после установих че има някакъв подземен поток около къщата и водата отива в него и никога не се качва над определено ниво и спря да ми пука. Обаче колко различни датчици и системи пробвах само аз си знам :D .

Цитат:
Но ония с ЛоРа -то толкова ги мързи, че искат само ключове...

Груби, ми ти можеш да спретнеш една малка платчица с някой малък ПИК и от аналоговата лента да направиш две нива все едно е сключове, тъкмо ще променяш и нивата само със софтуер, щото пък трябва да се мисли и някаква механика за регулиране на ключвете.

Съб Мар 11, 2017 9:16 pm
Профил

То и ние това лято направихме убежището от торнада на спалня, че 6-те други отесняха, та си стана хубава стая, верно без прозорци. Мислех да слагам такъв изкуствен, видео прозорец, но обитателите и така са щастливи :)
То с друго имах проблем, изхода на помпата, има тръба която минава през двора и отива някъде на улицата, по скоро под тротоара, там сигурно е канализацията. Да ама от едно известно време след като вали и почна да извира вода в двора, след известно чудене се сетих че сигурно подземните води се вдигат и помпата почва да го мята навън и стига до там. Разкопах, една тръбица 2", като минавали тия с оптика ли е каблена ли е не знам, си я срязали, нали се сещаш те изпозлват едни такива като плугове които копаят, полагат и заравят. И то водата си е текла известно време, докато един корен не се заселил в тръбата и си беше расал, расал ..сигунро беше напълнил към 2 м ... това малко офтопик ама пак на канализационна тема :)

Съб Мар 11, 2017 9:38 pm
Профил
Аватар

Уф, мързела е заразен. Почваме с поплавъците, 2 и 4 състояния.
Всичко друго е време и пари, въпреки че е интересно. А в този етап на проекта пари/време няма.
Но пък следващите етапи се очакват за 10 години, но надали.

Съб Мар 11, 2017 9:50 pm
Профил
Аватар

Моята тръба и тя направо в канализацията ама аз сложих още една, дето отива на двора в тревата и ги превключвам с кранчета като ни няма щото понякога при проливен дъжд канализацията се задъхва и помпата не може да и смогне.

Груби, първо преди тръбите като на Бонго бях направил един нивомер с едни месингови пръстени около една тръба през около половин инч и отиват в базите на едни транзистори и най-отдолу общ пръстен за общия електрод и като стигне водата съответния пръстен транзитора подава сигнал, ама корозираха много бързо заради потенциала хем си играх и да ги поцинковам :).

Съб Мар 11, 2017 9:53 pm
Профил
Аватар

Предполагам че датчикът за налягане трябва да е влагоустойчив, за да не се скапва от изпаренията в тръбата...

Нед Мар 12, 2017 5:03 pm
Профил
Аватар

Само да кажа, че както и Димитър е забелязал, идеята с "въздухоуловителя" е той да се изпразва когато нивото е ниско - така се ресетва и самопочиства, иначе се трупат грешки.
При настройката на пресостата процедирахме точно така: празни се до дъно, докато влезе въздух, иначе нищо не се получава.

Нед Мар 19, 2017 11:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3