|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 3:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Не се притеснявай. Бензиностанциите около марешки си намалят достатъчно цените за да не ти се налага да се чудиш дали да чакаш на опашка или да отидеш да заредиш като бял човек с няколко стинки в/у цената на марешки  . Отделно това за дизела му не знам колко е вярно, но опеределно от ОМВ съм зареждал много по-лошо гориво. Корсичката ми е с дърт дизелов двигател и доста се усеща като горивото не е ОК. Имам с нея цели 2 зареждания от марешки и определено не бих се оплакал че има проблем.
|
| Чет Мар 16, 2017 4:51 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Или зареждаш винаги само при магарешки или цена от 2.22 лева за литър е нормална за теб и търсиш такива бензиностанции, средно положение няма. Ако не си съгласен на цена от 2.22 лева за литър, значи винаги трябва да зареждаш про магарешки даже и неговата цена да е по-висока, иначе в един момент може да му писне и да си продаде бензиностанциите на лукоил и тогава ще има да си мечтаете за цена от 3 лева ама ще плащате по 5.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 16, 2017 6:43 pm |
|
 |
|
michev
|
Нещо не ти вдявам целта на поста. И точно средно положение има - бензиностанциите в района на тези на марешки. Във Варна например на ЕКО до техникумите цените са по-ниски от останалите им бензиностанции само защото в близост до тях е въпросния марешки.
|
| Чет Мар 16, 2017 8:07 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Аз съм го написал, прочети пак. Ако си при конкурентите магарешки си тръгва и тогава цената няма да е 3 лева а 5. Не може хем душата в рая, хем ... докрая.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 16, 2017 9:05 pm |
|
 |
|
michev
|
И аз съм написал защо не зареждам при него - защото винаги има големи опашки. Не мисля, че скоро ще фалира затова че аз не зареждам при него 
|
| Чет Мар 16, 2017 9:09 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
детската градина в София Тех Парк. това е новия борд на директорите
|
| Чет Мар 16, 2017 9:48 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Мар 17, 2017 12:40 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
Последна промяна am stereo на Пет Мар 17, 2017 11:42 am, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 17, 2017 11:15 am |
|
 |
|
Pif
|
Ike, не знам дали помниш как един руски политик беше казал, че са изкупили 1/4 от Бг. Скоро ще изкупят и останалото. Хората активно си наливат пари. Борбата вече не е икономическа както преди 10 години. Стана изцяло гео-политическа. Щом наскоро "частници" искаха да платят на държавата направените разходи за АЕЦ Белене и на този терен да построят централата с техните "лични" средства. ТИМ са само посредник на КГБ. Нашите от ДС се съпротивляват. Въпроса е, че онези имат неограничени ресурси и не са решили - не са го направили. Офанзивата е по всички фронтове. Щом се спомена ТИМ и веднага се регистрира нов потребител (професионален трол) да обясни каква е ситуацията. В медиите на "Пеевски" думата ТИМ е забранена.
|
| Пет Мар 17, 2017 11:30 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии не е излъгал, човека: магарешки е с украинската мафия, която се управлява от КГБ, също като доган...  Между другото горивата при магарешки са безупречни, знам го със сигурност. Просто защото ги съдират от проверки, често и по няколко пъти на ден.
|
| Съб Мар 18, 2017 10:50 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Да свършиш като директор на Роскосмос http://m.dir.bg/dnes/news/25464448/
|
| Съб Мар 18, 2017 8:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами така става, то 200 млн нищо не са, ама сигурно ако се беше разприказвал щяха да разберат и за другите 2 или пък 20 милярда ...
|
| Съб Мар 18, 2017 9:49 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Три фирми водят класацията по спечелени пари от програмата за „безплатно“ саниране. Това сочат данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за извършените и платени досега дейности. Санирани са общо около 300 блока от одобрените 2022 сгради, а три фирми са получили 17 млн. лв. от общо платените 282 млн. лв., съобщи Mедиапул. Лидер по получени средства – над 6.3 млн. лева, е неизвестното дружество „Строителство и саниране Инженеринг Консулт“ ЕООД с над 6.3 млн. лв. То е собственост на 25-годишната Елизабет Мариус Урумова, която работи в съдружие с компания, свързвана с Делян Пеевски. Следващата фирма в топ 3 е „ПСГ“ АД, свързвана с бизнесмена политик Делян Пеевски, а на трета позиция е хасковската „Еко Традекс Груп“. Сметката за санираните сгради показва средно по 200 лв./кв. м, което е двойно повече в сравнение с обновяването по програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Най-високата средна цена за саниране е във Велинград – 288 лв./кв. м, а най-ниската – в Кюстендил, 116 лв./кв. м, става ясно от изисканата от Медиапул справка. Както „Сега“ писа неотдавна, позовавайки се пак на данни на МРРБ, средно за един апартамент в първата година на програмата са били платени над 17 000 лв. След като министерството намали допустимите пределни цени, сумата „падна“ до около 15 700 лв. на апартамент. Над половината от санираните досега блокове са в 16 града, като Благоевград е рекордьор с 49 сгради. Изненадващо в София все още няма обновен нито един блок, докато в малки общини като Тервел, Правец, Елхово, Айтос и Гълъбово има по 6 реновирани кооперации. 20 от санираните близо 300 блока са подали писмени сигнали за проблеми и дефекти. Търговете за избор на изпълнител се организират от местната власт, като досега 135 общини са се включили в програмата. Прегледът на фирмите, спечелили обществените поръчки в градовете с най-много санирани блокове, показва, че в масовия случай една фирма или обединение от фирми санира по един блок в дадена община. Това отговаря и на анонса на програмата, че в нея ще участват стотици фирми. Очакванията бяха да се включат 2500 фирми предимно от дребния и средния бизнес, които да спечелят от реализирането на програмата, а освен това да се гарантира, че ремонтът на сградите ще върви и по-бързо. Там, където една фирма е взела няколко блока в една община, изключението е правено за местните лидери на строителния пазар в тази община. Например в Кюстендил местната „Булплан инвест“ е обновила 4 блока, а в Пазарджик „Еко Хидро 90“ – 3 блока. Някои изпълнители са спечелили поръчки в различни градове. Именно те са лидери по получено финансиране към края на февруари 2017 г., а техни собственици са млади и неизвестни за широката публика дами. Копирано от: http://www.zarata.org
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Мар 19, 2017 10:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Хм в тая статистика или има нещо грешно, или няма нищо странно. Първо 17 млн от 282 млн са нищо, дори една фирма да ги беше взела пак е нищо, до тук новината е че няма новина. Второ, не можеш да очакваш в градове като Бургас за пример да има 100 фирми които да изпълняват саниране, то и в София няма, няма как да има, това не е работа за сульо и пульо, работи се на височини, изисква с етехника, най-малкото скеле трябва да имаш и то високо. Трето, не можеш да сравняваш цените за периода 2007-2013 с момента, 2008 започна кризата, цените в строителството паднаха. Последните 2-3 години е бум, цените се вдигнаха доста, това е пазар, от друга страна цените на материалите си се качват постоянно. При нас примерно всяка година ми индексират цените с между 7-12%, това говорим за големи световни производители. По интересното е че винаги един от показателите е цената на Стоманата, да но тя пада ... дълго водих този спор, накрая ми казаха това е цената и точка. А за собствениците, ами нормално е 
|
| Нед Мар 19, 2017 10:15 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Нед Мар 19, 2017 10:43 pm |
|
|