|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Пифе, аз много добре го разбирам това, обаче съм сигурен че има начин да си властимаш, да те избират, да крадеш и да живееш добре но и да свършваш по някоя смислена работа ... Това си е безхаберие, нищо няма да се промени това е ясно. Не можеш да обесниш на някого че си играе с живота на хората. Миналата година ни взеха за консултанти при реновацията на еидн хотел, няма да споменавам име но сигурно повечето ще се сетят. Ставаше въпрос за спринклера, ами то спринклер няма, т.е. има разводка етажна несвързана никъде. От там отидахме да мерим помпите, те са само за хидрантите, ама какви хидранти бре, те не могат да вдигнат 6 бара на празен ход, сградата е 100 м ... не да гасиш. очите няма да ти измие този пожарен хидрант. Мерим дебит, какъв дебит, трици ... пишем становище, обосновка препоръки. Познайте дали направиха нещо. Обеснявам на директора че ако стане нещо пр все че са основно западни посетители, може много да го отнесът и застраховата няма да го покрие, мисли мисли, звънна на застрахователя, всичко било на ред .... какво да говорим, като нищо могта да опекът едни 200-300 души, ама на никой не му пука.
|
| Вто Фев 28, 2017 5:01 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Тук дефинираш повторно проблема за който говоря - сега остава да измислим подход или направо решение как да не става. Съгласен съм че така мислят и само пръчката/въжето може да ги стресне - пак ще мислят така, но ще им се върти и смразяващата картинка на предшественика им дето виси посредата на кръговото, от строежа на което е "берял". Смелите пак ще крадат -евала, имат гащи щото вече им се налага да си залагат задника вместо стола под него и може да ги броим за "мъже". Някаква част може пък и да се стреснат. Аз казвам нещо простичко - без налагане на ефективен контрол няма да има ефективна работа. Сега остава някой да измисли как в тези кръгове може да се наложи контрол? Предположението ми е че аз като "потенциално крадящ на ниво 5" ще тръгна да правя контрол към ниво "потенциално крадящ ниво 6" ако ме е страх от контрола на "потенциално крадящ ниво 4". Обикновено се подхваща от единия край - или отгоре, или отдолу. Отгоре са няколко змея затова е логично оттам да се почне - но ще отнеме време докато слезе по йерархията. Но те бързо се чуват тия неща - за ден-два всичкото паплач по министерства и дирекции ще е получило сигнала. Лирично отклонение - не че досега не беше такова. Преди да влезем в европата си мислех - ей сега ще стане работата понеже западняците ще успеят да ги озаптят. Само че не ми и минаваше през главата че тия хубавци ще намерят начин да го играят "независима държава" и да ходят небръснати. Пак да кажа, мамка им ... на всички цветове.
|
| Чет Мар 02, 2017 2:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пет Мар 03, 2017 7:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Все още никой не е завел дело, и това сигурно ще стане и санкцията ще бъде напълно отменена .. само вятър си правят.
|
| Пет Мар 03, 2017 8:19 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пет Мар 10, 2017 8:30 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
оня ден ми звъни някаква девойка по телефона, правели анкета за зелената икономика, ако съм имал време, дали бих бил любезен да отговоря на няколко въпроса. бях в настроение, викам й - давайте (любезно).
- знаете ли какво е зелена технология? - знам. това е коя да е работеща технология, боядисана със зелена боя. - ъъъ ?!? - момиче, ако нещо работи, то не може да е зелено. и ако е зелено, то не може да работи. затова се боядисва в зелено и се вземат още пари. - аха
- знаете ли, че повече от половината алергии се дължат на битовата химия? - е, може би не чак половината, но да - сериозен процент са. - ако имахте възможност бихте ли ограничили използването на битова химия? - хммм... както е казал Иванчо, "козата си сака пръч". няма как да изперете качествено или да дезифинкцирате нещо без битова химия. а ако не ползвате силен препарат за обезмасляване, тенджерите и тиганите у вас ще изглеждат ужасно. вие имате ли деца? - а? какво значение има? - значи нямате. пожелавам ви един ден да проимате няколко калпазана, които дружно да правят бели - да тъпчат пластелин в килима, да рисуват с химикал по дивана или да мажат лютеница по пердетата. може би ще си смените мнението за битовата химия ... а вие знаете ли, че повече от 1/3 от алергиите са от цветен прашец? - да, знам - е, ако имахте възможност, бихте ли отсякли всички цъфтящи цветя, храсти и дървета? - не, разбира се! - считайте, че съм ви отговорил тогава на въпроса.
- а какво мислите за енергоспестяващите технологии? - хммм... а вие знате ли какво е калория? - амииии... - учи се в прогимназията по физика. това е количеството енергия, необходимо да се затопли определен обем вода до някаква температура. - май да... - е, ако вкараме много енергия, водата ще се стопли по-бързо. ако вкараме малко - ще стане по-бавно, че дори и разхода ще бъде по-голям. - инересно менение, ама го няма на квадратче в анкетата... - ами отбележете го със зелен флумастер и готово
- много ви благодаря за анкетата - и все пак, кой е поръчител на анкетата, че не слушах внимателно в началото - не мога да ви кажа - е, здраве да е - а как ви е името - не мога да ви кажа
|
| Пет Мар 10, 2017 10:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
От къде това време бе Дедо .. и на Пенчев му се чудя от де тоя ентусиазъм та писмо до умрял да пише, но то явно го има щом веднъж им се е вързал.
|
| Пет Мар 10, 2017 11:53 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Тия ме бяха налазили и мен. Първия път леко им се вързах на хорото, но след като затворих почна да ме гризе от вътре, уж анкета, но в началото питат за име и възраст! Втория път бях подготвен и им казах име Иван и друга по висока възраст. След няма и седмица се звъни от друг телефон, и директно търсят Иван... викам им аз съм. Е не се оказаха изманици, поне на тоя етап, предложиха ми някаква промоция почистване на дома по "специална" технология, зелена, без алергии, отказах (едно време имаше случаи че така оглеждат какво има в къщата и посля бомбят, едва ли тия са такива),та така...
|
| Съб Мар 11, 2017 8:48 am |
|
 |
|
ToHu
|
Като нищо са такива.
|
| Съб Мар 11, 2017 10:31 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
номера се виждаше, трябва да погледна в лога --- 0 2 4 3 4 1 5 4 5 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471477звъняли са на номер, който беше активен ~6 месеца около началото на века. бях прибрал едни закъсали приятели в офиса, докато си уредят нов и им пуснах отделен ISDN номер, ама като се изнесоха почнаха да звънят разни данъчни и аз спрях терминацията. или са ползвали някаква много стара база (женската половинка е мега-кифла), или карат на случаен принцип - на другите номера от групата не за звъняли. ще видим дали ще се обадят пак
|
| Съб Мар 11, 2017 10:35 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Дедо, голям си. Не физически бе, духовно. Яко се смях.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 11, 2017 12:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм дали могта да ми го презентират в офиса, халето си плаче за почистване ..... даже ако изчистят целия офис съм склонен да си купя едно за 3800, ще ми излезе направо за без пари.
|
| Съб Мар 11, 2017 12:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, да им дам ли телефона ако ми се обадят?
преди време на поредната сбирка с приятели, една от жените се оплака, че почнала работа в такава промотерска фирма. помолих я да види какво пише в техния клюкарник за мен. имали над 650 параметъра за всеки профил...
на другия ден ми звъни и се смее. 80% от критериите били празни, отбелязано, че нямам фейсбук, и т.н. параметрите, по кито знят нещо за мен, светели в червено, демек - безнадежден случай, не му звънете на тоя. дори имало забележка "много лош, кара се".
|
| Съб Мар 11, 2017 1:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На мен такива не ми се обаждат, даже вече и от Мтел и ПИБ спряха да ми звънят, сигурно и аз някъде светя така, всеки път отнасят по някоя майна ....
|
| Съб Мар 11, 2017 1:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
п.с. да им дадеш телефона но им кажи че бих си купил но ще искам демо в едно малко офисче, но трябва цялото да го изчистят ... пък ако това им се види голямо ще им покажа по-голямото, да не си мислят че съм ги излъгал 
|
| Съб Мар 11, 2017 1:55 pm |
|
|