Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Ами в случая и родителите са за ебане, докато чакат линейка до го бяха завели, ако това е станало в бояна на близо има две болници до които се стига за 15-на мин дори и в час пик, аз стигам без да карам болен, ако трябва да карам детето си буквално бих прегазил всеки на пътя без да ми мигне окото. Тия с линейките и те са маса кретени, редовно ми се случва да гледам линейки по цариградско, и да им дадеш път същата работа, ти им даваш път и след това ги изпреварваш щото карат като баби. В САЩ линейките и особенно пък пожарните /щото са по големи и по го могат/ редовно избутват коли от пътя и никой нищо не може да им каже.
Безхаберието е пълно, няма какво да говорим, и в учители, и в родители и в бърза помощ.
Преди години имахме идеята за авиолинейки, умряла работа, възможност има, имаше решение за всичко, и за места за кацане, и за подходи и за всичко, и може да се обслужва цяла софия, няма желание в тези които решават и разрешават, естетсвено и плащат, но ако съм аз хич няма да ми дреме дали сметката е 100 или 100 хил ако от това зависи живота на детето ми, както и не ми дреме дали ще потроша нечия кола или някой друг ще влезе в болница, та идеята беше не плащането е проблема, просто идиоти. Хеликоптер такъв има в момента, но не с еизпозлва съвсем по предназначение ...

Съб Фев 25, 2017 5:19 pm
Профил
Аватар

Не бързайте да съдите.

Ако се касае за травмиран черен дроб, нещата са много гадни, щото черния дроб не боли. Т.е. детето може дълго време да не е имало признаци, а когато са се появили - е било късно. Отделно, че и да е имало медицинска сестра на място, вероятността да разпознае ситуацията е нулева, то само доктор Хаус го може това. Не го ли сложиш на образна диагностика - няма как да го видиш. Спукания далак е друго - боли много, нямаше да го пропуснат вероятно.

Тук има и нещо друго, никой не предполага априори, че ситуацията е толкова критична. Примера не Дедо не е същия, там на пистата, хората априори очакват травмите да са тежки. А тука - сбили се две хлапета в междучасието, кръв не тече, стандартната реакция е - ще му мине. И в 99,9% от случаите наистина е така. Много гадна ситуация и цялата тая медийна помия я прави още по гадна. Като лешояди са мамицата им.

Виж това, че нямаме авиолинейки си е простотия и Тони е много прав - не е въпрос на пари, а на чисто българска простотия.

Нед Фев 26, 2017 1:19 pm
Профил ICQ

Ами да но да припада, да си гълта езика 3 пъти, и без медицинско образаование можеш да се сетиш че е за спешна помощ.
За авиолинейките, ще ти докарат вода от 10 реки че не става, истина е че РВД докато даде разрешение стигаш по бързо пеша, но на РВД може да му се нареди че това е с приоритет и ако трябва да отклонява въздушен трафик. После нямало къде да се каца, не е чак такъв зор, има къде, намира се, стига да с еоправи малко тъпата регулация. В САЩ можеш да излиташ и кацаш навсякъде и само уведомяваш, тук чакаш разрешение, просто бюрократщина, нека я има но да има изключения. Болниците не били пригодени, ами има еидн спешен център, ще се пригоди, ще струв аколкот една нова кола за министър предцедателя, айде не неговата ще резнат 2-3-ма депутати и готово.
Всичко ни е такова .... и да се оплача и аз, и оптиките ни са такива, снощи съм си забутал някъде цайсите та сложих едни нови, не ги нося щото диоптрите нещо не са ми ОК, ама сега монитора го виждам трапец мамка му и мечка ...

Нед Фев 26, 2017 2:05 pm
Профил

Цецо написа:
Не бързайте да съдите.

Ами те докторите понякога грешат какво остана за даскалите... Преди годините жената имаше киста и все отлагаше операция, обаче един ден се тръшна от болки. Разбрах че положението е сериозно и не знам защо реших да я водя първо в спешното. Сложиха й някакво лекарство или успокоително, не знам ама решиха че не е толкоз спешно и там хирурга даже я записа за операция след една седмица.
Добре че не чакахме седмица, потърсихме за второ мнение един познат касапин. Прегледа я той и му обясняваме как другата седмица сме се записали за операция. Той кима, кима но по едно време ме дръпна настрани и ми каза че с перитонит не може да се чака седмица и по-добре да отида да донеса едни пижами веднага... Тая есен пък ми се случи обратното с майка ми, докторът от спешното реши че е получила инсулт. Аз не съм доктор, но му обяснявам че по-добре да търси друга диганоза, обаче той не та не. Е набута касата с всевъзможни изледвания, то не бяха скенери то не бяха чудесии. Всичките бяха отрицателни както и предполагах. Разбира се той е докторът и неговото мнение е важно, а не моите поредположения. Може и да е бил прав, ама за мен остана едно съмнение че отчиташе просто дейност.

Нед Фев 26, 2017 4:45 pm
Профил

Виж сега, дали доктора е прав или не е друг въпрос, но след като не си доктор това което правиш е да заведеш човека възможно най-бързо на доктор, пък той дали ще успее да помогне е друг въпро, но дай пък да седим и да чакаме да дойде линейка, ми тя може и след два часа да не дойде ... с толкова идиоти в това село /за София говоря/ няма да се учудя ако околовръстното става непроходимо, и като знам че линейката няма да избута колите от пътя може и 30 минути да си минава едни 2 км ...
Иначе доктора не е гаранция за нищо, голямата щерка имаше проблеми преди година, нещо като епелиптични пристъпи, какви ли изследвнаия не и правиха но не откриха нищо, то верно че ония зад локвата са зле на тема диагностика, но нямаше нещо кйоето да можеше да не се направи и да не е правено поне два пъти, так и не стана ясно каква е причината, все още си има доста силни главоболия, добро поне че пристъпите изчезнаха. Да но там линейката я беше закарала в болницата преди да успеем да стигнем до училището, а живеем в спокойно градче и стигаме до там за не повече от 20 мин.

Нед Фев 26, 2017 4:58 pm
Профил

В случая с майка ми не обвинявам доктора, щото симптомите наистина навеждаха към инсулт/инфаркт и тем подобни. Но аз знаех предисторията и се опитах да му кажа, че това е малко вероятна посока. Той обаче не ме излуша особено, дали щото беше претоварен с работа, дали щото не искаше да му се месят, така или иначе си продължи с неговата версия.
В крайна сметка не мога да се оплаквам, щото по-добре да се престарават търсейки несъществуващ проблем, отколкото да го подминат както беше случая с жената..

Нед Фев 26, 2017 6:33 pm
Профил

Те на ... http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... asaci.html

Това има и връзка с онази тема за расберито ....

Вто Фев 28, 2017 12:11 am
Профил

Точно за тази чалга си говорехме. Всеки прави това което не му е работа. Без да го разбира ама грам. Важното е да вземем парите сега, веднага, пък после ще му мислим.

Вто Фев 28, 2017 1:02 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Pif написа:
Точно за тази чалга си говорехме. Всеки прави това което не му е работа. Без да го разбира ама грам. Важното е да вземем парите сега, веднага, пък после ще му мислим.

То чалгата не е точно в това, че всеки прави каквото не разбира - архичалгата е в това че сертификацията се дава от хора едвам завършили средно образование(в редките случаи на такива с висше те са филолози или философи). Защото да се пусне басейн с джакузи в хотел... И то стакава мощна помпа че да изкара червата на детето, половината сейфти суичове и сензори и клапани ги няма или не се ползват.

Вто Фев 28, 2017 1:27 am
Профил

Ами то и за там си има и регулации и изисквания и стандарти, ама кой да ги чете, спазва и проверява.
п.с. то много хотели са така, а дори и там където е било направено както трябва вече не е. Масово решетките които предпазват да от такова засмукване ги няма, на други места има решетки които са проформа. Вместо да се осигуряват няколко точки на засмукване, или да се правят такива с голяма площ се изкарва една тръба и толкова, ако има подходяща решетка е късмет, ако не каквото дойде.

Вто Фев 28, 2017 1:57 am
Профил
Аватар

Баси изродщината. Някой би трябвало да бъде разчекнат за това!

Вто Фев 28, 2017 11:08 am
Профил ICQ
Аватар

колкото разчекват някого за паднали лампи, асансьори, че и сгради дори.
ако изобщо някой го отнесе, ще е на ниво чистачка, защото е разместила решетката при почистването.
англичаните сигурно ще заведат дело за милиони, ще се влачат 10-15 години и накрая ще им платят обежщетение в размера на съдебната такса, която са внесли при завеждането на иска. у нас човешкия живот по съдебни 'разценки' е оценен на 10,000...

дано момиченцето се оправи, другото е правене на вятър.

Вто Фев 28, 2017 11:15 am
Профил

Не е вятър в смисъла че не трябва да се случва (повече). Има генерална грешка в системата и тя според мен е липсата на обратна връзка в управляващите механизми. Не става дума конкретния човек да изгори, такова нещо трябва да запали веригата от него нагоре. С нашето мислене (не се изключвам от масовката) ни трябва контрол на всяка дреболия - защото нагласата ни е да "гепим" или излъжем при всеки възможен случай. Това трябва да ескалира по нивата и пак няма да сработи ако последното ниво - на гражданското общество, протестни мрежи и т.н. не поема отговорността си. Т.е. и ние да приемем че имаме дълг да ходим да викаме по площадите. А не да си шушукаме по офисите (и форумите).
Не че не може да се променят нещата, но ние (аз, ти, той) нямаме гащи да се напънем да го направим - ония с кайените и Малдивите не са толкова тъпи че да си развалят кефа ей така, от един морал.
Ако за някой лампата не беше достатъчна, ето на - случи се това с детето. На някои и това няма да ги трогне - значи чакаме следващото ниво?
Наскоро говорих с приятел полицай - за тях е практически ежедневие и прието за нормално да прилагат логиката - а, виждам че е нарушил тоя ама къде ще се занимавам, ще има да вися 2 часа да пиша тука, после ще ме викат по съдилищата, или пък оня няма да плати, или пък ще намери къде съм сбъркал в документите и ще се червя, я да си затворя очите. И го мислят - т.е. приемат го за нормално.
Лизинговите коли не им слагат от новите фишчета на чистачката, за паркиране - що? Щото нямало да има ефект, то щяло да отиде при лизингодателя, той няма да плати, къде да се занимават...
И това си е причината да имаме толкова много полицаи а работа да не се върши. Не е многото администрация, или поне не единственото - ефективността е.
Не помня кой беше пуснал тук "системата на счупеното стъкло" май се казваше за Ню Йорк 80-те години. Тук изтърват точно това - учениците пушели - а, това е дреболия, нали не са убили (още) никого. Лампата паднала - ама нали можеше да се размине между колите.

Вто Фев 28, 2017 3:18 pm
Профил
Аватар

четеш дискусията в темата за малинката, нали? превърнах се дърт тролещ мърморан...

миналата година, докато си висях в задръстванията, слушам по радиото шефката на БДС.
2 години правили някакъв стандарт, за туристическия продукт. обясняваше колко сложно било, колко много усилия хвърлили. накрая заключи - те стандартите не са задължителни. по думите й излиза, че правенето на стандартни е единствено с цел оправдание на заплатите на служителие в стандартизацията...

ако бях мин. председател, щях да я уволня на другия ден. ама нито съм, нито искам да ставам, нито някой от потенциалните кандидати може да разбере абсурдността на горното твърдение.

Вто Фев 28, 2017 3:36 pm
Профил

Ние гледаме от нашата камбанария. И от нашия морал.
Хайде да погледнем от страна на властимащите. Паднала лампа. 1 загинал. Влиза в статистиката за ПТП - близо 1000 на година. Така или иначе всеки ден по 2-3 умират. Какво толкова като е от лампа. Можеше да е от паднало дърво, паднал камък, пиян шофьор. Просто още 1 случай. Загуби - 1 починал. Приходи - да видим колко можем да откраднем. Я няколко милиона за бързи ремонти. Я няколко стотин хиляди за транспорт на лампите. Я да върнем желязото на вторични. Безотчетно желязо безотчетни пари. Следователно падането на лампата е полезно. Имаме повод да откраднем по бързата процедура едни хубави пари без много много да ни надничат в канчето. Заобикаляйки закона и процедурите.
Следователно какво е 1 човешки живот сравнен с няколкото милиона които можем да усвоим.
Всеки си гледа интереса.

Вто Фев 28, 2017 4:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 1080  Следваща