Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Подходящ съединител ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Подходящ съединител ...
Малко съм зациклил /може и от очилата да е/ имам конструкцията по-долу, която подлежи разбира се на модификация, идеята е да се сложи конектор на фентилатора така че като го мушнеш на място да се включи, има такива по сървъртите, не че не съм виждал как става, всъщност в мазето имам няколко такива, но все пак за идеи, ако може да са съединители които са за монтаж на панел и не искат платки ...
п.с. вентилатора се вади с детайла на който е закрепенс форма на Г.
п.с.2 става въпрос за нещо ценово ефективно, иначе подходящи конектори се сещам доста но цената .....
п.с.3 и естествено без заключване, ли с фрикционно такова за да може да се разглоби все пак

Прикачени файлове:
PDU 03.000.001.000.JPG
PDU 03.000.001.000.JPG [ 721.96 KiB | Прегледано 2473 пъти ]
Нед Фев 26, 2017 2:30 pm
Профил

Мнение Re: Подходящ съединител ...
Абе .. след много ровене май няма да мина без малки платки, и за тоя случай съм си харесал нещо такова : http://www.molex.com/molex/products/dat ... EADERS.xml
Лошото е че почти всички на 2.54 са от 6 позиции нагоре, аз ли съм сляп или няма такива с по 4 ? Не говоря за проста мъжка и женска рейка а едната да може да влиза в другата за да има някакви водене, като това на молекс но на 2.54 евентуално, не за друго, но цената на тия молекси не ми харесва много .

Нед Фев 26, 2017 4:14 pm
Профил
Аватар

Е как я мислиш от страната на вентилатора без платка, нали неговия конектор трябва да е фиксиран на нещо?
Може и да е смешно, но тук повечето домашни лампи има едни малки щепсели, които според мен при подходяща модификация или рановидност са точно за теб.

Или разновидност на стандартен банан щекер?

Нед Фев 26, 2017 4:53 pm
Профил

Ами ако е конкетор за монтаж на панел не ми трябва платка, мм сега нямам под ръка или по скоро не ми се рови, но Mini-Fit и Micro-Fit имат такава разновидност, и двете се монтират на панел, а кабела е с пера, от едната или от двтее страни както ти е кеф. всъщност ето имам под ръка, това което виждаш е с пера а в случая другото е на платката.
Да ама са големи, връзголеми, а и не са евтини.
Мяй ще се примиря с тия рейки, безкорпусни и ще измисля нещо механично за водене. Мислех си да е просто контакт, ама не знам дали ще е достатъчно надеждно, а и трябва да е с голям толеранс, все пак това е смао шийт метал и то не искам да гонят малки толеранси защото това вдига цената.
Друго което си мислех е edge конектор като за PCB, ама и там цените са страшни, не искам да дам 10$ за 2 вентилатора.
За банан щекер, абе помислих си го ама .. още го мисля, може би е възможност ако има някакви по-малки банана щекерчета.

Прикачени файлове:
led close.jpg
led close.jpg [ 773.65 KiB | Прегледано 2442 пъти ]
DSC_0239.JPG
DSC_0239.JPG [ 1.74 MiB | Прегледано 2442 пъти ]
Нед Фев 26, 2017 5:04 pm
Профил
Аватар

Келвин конектор за температура - нож, добър контакт, ниска цена, много производители.
Ааа, и различните конектори за батерии при хоби играчките, пак са евтини, универсални, добър контакт.
И последно както си го снимал - един Канон9 на правилното място?

Нед Фев 26, 2017 6:44 pm
Профил

Това са различни у-ва, сниманото е само да ти покажа такъв който не му трбява платка, но за това коеот правя сега е много голямо.
Това което каза за Келвин конектора, сега ще опроверя какво има. За момента го реших ето така

Прикачени файлове:
PDU 03.000.001.000 1.JPG
PDU 03.000.001.000 1.JPG [ 755.49 KiB | Прегледано 2408 пъти ]
Нед Фев 26, 2017 7:14 pm
Профил

Бих го оставил да се включва на ръка но мястото е много кофти, реално това се монтира в тази позиция и отгоре има тава, т.е. трябва да се завреш отдолу което няма да е много удобно, освен това има една врата която също пречи. На това което съм направил не ми харсват две неща, тия конектори нямат никакви пинове за подравняване при монтажа, ще се разчита само на самите пинове за спояване но все пак трябва да има толеранс в отвора на площадката което ще позволи малко измествнае и завъртане. Второто нещо са високите колонки, пресоването на крепежи не е най-точната операция, възможно е някакво наклоняване.
Мен затова ми се искаше да изпозлвам такива които могат да се водят и самонагаждат в някакъв диапазон но не намирам нищо, най-малките от този тип са 6 дори май 8 пинови, херосе имат едни на 2 мм които дори 4 пинови мога да намеря, но там женското трбява да е SMD което бърка нещата с тончостта, ако е трухол трбява да е 6-ца ... абе дръвца. Сега ще разгледам тия келвин конектори.

Нед Фев 26, 2017 7:19 pm
Профил

С някакви пружиниращи пластини си го представям, от едната страна. От другата платка с широки контактни площадки, или пак пластини (твърди). Но едва ли има нещо готово. За по-сигурно може да се сложи някакво следене на тока през вентилатора, т.е. ако не контактува, да се изключи устройството.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: пружиниращи контактни пластини
plastini.jpg
plastini.jpg [ 403.09 KiB | Прегледано 2315 пъти ]

Сря Мар 01, 2017 1:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]