Re: Търся някой да доработи DRO проекта от форума
Момчета, а на мен ми трябва система която да може да чете стандартен квадратурен енкодер и да го изкара на LCD 2x16 примерно. Аз имам китайска оптична линия с изходи А и В, стандартно ТТЛ ниво 5 волта. Сигналите са стандартни:

От сигналите А и Б на енкодера по принцип могат да се извадят 4 пъти по-фини стойности на линейното преместване (четем всеки фронт).
Искам да може да показва преместването в мм, ще се нагажда с коефициент (
брой импулси на линейно преместване).
Необходимо е да има поне бутон за зануляване по всяка ос - като го натисна, да стане всичко 000.00 мм и да почне да брои от това положение.
Искам да може да чете 2 енкодера едновременно на общ LCD и да показва преместването в мм. Иначе ако не може да е 2 канално, ще направя за всяка ос по 1 индивидуален четец и толкова, със собствен LCD.
За преместването в мм - в програмата ще трябва да се въвежда коефициент, примерно 1 стъпка от енкодера да отговаря да кажем на 0.01 мм (зависи от енкодера разбира се).
Трябва да може да брои напред и назад.
Опционално: ако може да се доработи така, че да му се добави клавиатура и вместо нулиране да може да се въвеждат конкретни стойности, примерно 153.58мм и да почне да брои от тях нагоре и надолу, ще е супер, понеже такава опция по принцип си трябва, но ако не може здраве да е.