| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Интернет/мрежов RPi (или подобен) интерком проект
Според мен този, който е мислил udp протокола е бил и пиян, и напушен. Не е нормално протокол, който не иска потвърждение за връзката да се "разхожда" без всякакво ограничение.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Фев 15, 2017 12:10 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Да натисна спирачката... интересува ме готово устройство, не да си го правя сам, не да са си пиша софтуера/фърмуера сам. Използвал съм OpenIP или каквото беше там, и нещо пак не се получи. Така, 2 кутийки с бутони, микрофон и говорител/изход за слушалка. И етернет/WiFi интерфейс. Това е. Готов съм да пробвам и да съдействам в настройките, и според това какво шведското и българското ISP режат и не режат. За локалната мрежа и интранет мисля, говорим за малки фирми в които е възможно даже да си направя собствена мрежа, само за такъв интерком (но това е екстра и бъдещо приложение). Видеото също е екстра, картинките също. Ехо подтискане и фул дуплекс също мога да ги прежаля. Няма да говорим кой протокол е мислен, недомислен, с напушен или дрогиран дизайнер  То инженери, математици, доктори и мислители всякакви... п.с. може да направим експеримента да пуснем това е Elance и да кажат хората колко ще струва и колко време ще отнеме. И да сравним с възможните и настоящи решения, най-накрая.
|
| Сря Фев 15, 2017 1:28 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Стрелям малко на посоки, но като изключим видеото, останалото не е ли изпълнимо с някакви IP телефони и RPI за централа която да ги обслужва?
|
| Сря Фев 15, 2017 3:34 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Всичко става, но явно Grubi търси готово. Ама ... щом гугъла не намира готово значи може и да няма. Или иска повече търсене.
|
| Сря Фев 15, 2017 5:01 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
това мисля, че е ясно - възможно е с "някакви" IP телефони, централи и т.н. - но явно няма някой, който да го е правил в този му вид. Закачам телфон IP телефон А, със или без централа А/ Интернет (или локална мрежа) / със или без централа / телефон Б Дигаш слушалката в точка А, звъни в точка Б. Но не искам да става експерт по тия неща - искам нещо което вече е тествано. Ако не се намери и един, който го е тествал - ще викам неволята. Ами като съм такъв гигантски мързел да напиша IP intercom, ето http://www.clearcom.com/product/ip-communicationshttp://www.barix.com/audio-products/ann ... ncicom-60/http://www.ip-intercoms.com/Много сложно  Да ги питам колко струва и да приключваме дискусията. или може би https://www.reddit.com/r/VOIP/comments/ ... with_door/сега остава да ми отговорят и да тествам.
|
| Сря Фев 15, 2017 5:06 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
(S0 <:123>) в диал план на който и да е cisco like телефон и с вдигането на слушалката автоматично набира номер 123. Изискване към двата телефона - регистрирани във воип централа, не е задължително да е една и съща. (P5 <:123> | X.) - ако не набереш 5 секунди нещо с повече от една цифра, след като вдигнеш слушалката, автоматично набира 123. Има и още много възможни варианти ... 
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Чет Фев 16, 2017 8:34 am |
|
 |
|
Grubi
|
Добре, глупав въпос - как може навсякъде да се върже човек със софтуер като Team Viewer, a за аудио връзка трябват IP централи и т.н. Team техен собствен съвър ли си имат, т.е. някой пак стои по средата? Или може единия интерком да е сървър и другия/другите да са вързани/да се закачат към него?
|
| Чет Фев 16, 2017 9:34 am |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Това се чудя и аз - освен ако не е локална мрежа или статично IP на едното място ще ти трябва нещо 'по средата'. TeamViewer си има backend service и затова може да се свързваш отвсякъде навсякъде.
Ако е локална мрежа може и вътрешно да се направи, иначе го виждам едната машина винаги да играе ролята на сървър, било то със статично или данамично IP + free dns service
|
| Чет Фев 16, 2017 9:41 am |
|
 |
|
Pif
|
Ако и от двете страни си NAT-нат тогава трябва от сървър страната (произволно коя) да пренасочиш 1 порт на рутера към съответното вътрешно Ip. В противен случай ти трябва някой с реално Ип по средата за да се инициира връзката.
|
| Чет Фев 16, 2017 12:59 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Фев 16, 2017 4:43 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
teamviewer имат няколко сървъра, не един, и са man in the middle-и двете страни са вързани към някой от тях.
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Чет Фев 16, 2017 7:08 pm |
|
 |
|
stefan63
|
тука трябвада се чуе и Бонго, може тъмниият нет дае измислил и нещо друго. 
|
| Чет Фев 16, 2017 8:33 pm |
|
 |
|
sеnk
Ранг: Минаващ
|
TeamViewer имат много сървъри. Обикновено се свързваш с най близкия до теб. За заобикаляне на NAT се ползва т.нар. "UDP hole punching". В краен случай се прибягва до релайване на трафика пак през техен сървър. Ако поне едния интерком е на публичен IP адрес би трябввало да работи (ако не филтриран достъпа до порта). WebRTC е нещото което браузърите ползват за същата цел. До колкотoзнам може да се компилира за АРМ. Има най-различни audio/video кодеци и класове за сетъпване на connection.
|
| Пон Фев 20, 2017 8:33 pm |
|
|