Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Четене на S3F9454BZZ-DK94 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Четене на S3F9454BZZ-DK94
Здравейте на всички (и честита баба Марта :) :) ). Имам въпрос относно следния микроконтролер на Самсунг дали има вариант да се свали програмата от него и да се запише върху друг чип. До колкото прочетох паметта му се свързва по I2C протокол, но не точно. Като полезна тема при ровенето срещнах тази: тема но въпреки всичко не ми стана ясно с кой програматор се програмира и чете това чудо. А цялата работа, е че този контролер се използва в платката на един ледогенератор (която е трудна за намиране) обаче работи известно време и след това умира безпричинно след рестарт на захранването отново тръгва (но вече за по-малко време) и пак блокира и така накрая трябва да бъде изключен за по-дълго време, за да се възстанови за кратко останалата част от платката е проверена за пренапрежения или отпадането на такива и проблеми няма. И за накрая ако някой има програматора, желанието и естествено срещу заплащане да свършим работа ще бъда благодарен.

Прикачени файлове:
S3F9454.pdf [918.66 KiB]
397 пъти
Вто Мар 01, 2016 6:51 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Четене на S3F9454BZZ-DK94
taka kakto го описваш наприличва на кофти електролитни кондензатори по платката или захранване и/или студени спойки.
епрома или се чете или не се чете( ако си е в температурния диапазон де :)), не се оправя от стоене на изключено

Вто Мар 01, 2016 8:05 pm
Профил

Благодаря за бързия отговор. Първо и аз си помислих за студени спойки за това презапоих и 2-те платки (основната и контролната) след това подмених и 2-та електролита и линейния регулатор 7805, като дори при тестовете аз не използвам захранването на платката а използвам +12в. и +5в. подавани директно от компютърно захранване (разбира се пробвах и с нейното и същия резултат). По-принцип и аз си мисля, че няма какво да му се прецака на микроконтролера, че да се държи така дори утре, за да се убедя на 100%, че е от него ще го тествам отделно на един бредборд. Мисля си все пак, че ако микроконтролера е прегрявал по някаква причина може някой от вътрешните транзистори да се е прецакал или нещо от сорта и сега при работа просто да загрява и да изключва (или забива процесора), знае ли човек :)

Edit: ще добавя и една снимка за нагледна визия на платката (да се види колко е китайска :) )

Прикачени файлове:
IMG_20160301_205719.jpg
IMG_20160301_205719.jpg [ 3.24 MiB | Прегледано 8060 пъти ]
Вто Мар 01, 2016 10:34 pm
Профил

Вижте как съм забравил да споделя решението на проблема и понеже по-добре късно от колкото никога, а и знае ли човек кога ще му се наложи да оправя прецакан микроконтролер на китайска платка за ледарка. :) Та като за начало проблема наистина се оказа в самия микроконтролер, а решението от моя страна беше най-лесно с Arduino pro mini като използвах оригиналната платка и извадих от цокъла на оригиналния контролер само пиновете, които ми трябват а контролната платка закачих директно към пиновете на Ардуино-то. За жалост от мързел :oops: направих схема само на контролната платка с диодчетата и бутоните, но в програмката съм описал останалите пинове. Ето и препратката към GitHub: https://github.com/frxbg/IceCubeMaker
и схемата на контролната платка.

Прикачени файлове:
IceCubeMaker.jpg
IceCubeMaker.jpg [ 353.77 KiB | Прегледано 7722 пъти ]
Нед Фев 05, 2017 10:42 pm
Профил

Интересно. Мислех си едно нещо, ама тарикатите от самсунг са разменили Vdd и Vss. Бодваш един PIC16F1559 на негово място, само на захранването пиновете ги размени някак. Може да ги извиеш нагоре двата пина и с жички.

Чет Фев 09, 2017 3:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]