Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Проблем със SSD 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Проблем със SSD
Тествай го и на друго дъно, преди няколко месеца го играх това с диск на интел и асуско дъно, дъното спира да открива диска, на друг комп обаче си бачка като приказка ...

Вто Фев 07, 2017 9:25 am
Профил
Ранг: Форумен бог

1. Проблема при OCZ TRION 100 е комбинация на кофти флаш(500 презаписа) с кофти фърмуер.
Когато се появиха SSD устройствата бях много надъхан, но не им скочих веднага а се оглеждах и услушвах внимателно, както преди са пресечеш жп линия.
Първите бяха скъпи, бавни и мряха като мухи.
Изчаках доста години преди да се появи самсунг 850 ево. За мен това е първия диск който покрива изискванията ми за SSD. За мен най-важното е че е по 40nM технология докато в момента масовите са по 16 или 15nM тоест при Самсунг 850 ево имаш поне 3000 презаписа вместо 500. Това, че изпълва на максимум SATA3 интерфейса е просто приятен бонус.
2. Наистина понякога съм имал желание да купя някое евтино лайно като
OCZ TRION http://forums.storagereview.com/index.p ... ll-upd-fw/
или
Kingston V300: https://www.extremetech.com/extreme/184 ... od-reviews
но наистина не си струва нервите.
3. Пробвай това, което го пише във форумите. Оставяш SSD-то включено без кабел за данни за един ден. И след това го пробваш с кабела дали ще се появи. Ако се появи не си копираш данните ами първата ти работа е да качиш ъпдейт на фирмуера от OCZ, след което прочиташ данните, даваш му secure erase и го връщаш от където си го купил да ти върнат парите.
4. Самсунг 960 PRO е с MLC и е по-издържлива и от 850 EVO с TLC.
5. Бекъп на важните данни всеки ден, защото един вирус може да ти криптира NTFS индекс таблицата буквално за 2 минути.
6. Чиповете с памет на SSD не се четат. Всеки контролер записва данните с криптиране, независимо дали диска има парола или не. Паролата на диска е парола за да може диска вътрешно да си прочете криптиращия/декриптиращия стринг.
7. По подразбиране VMware прави фаил с размера на рам паметта и съдържанието на рама на виртуалната машина го записва на диска непрекъснато - пълна дебилщина. Потърси за mainMem.useNamedFile = "FALSE"
8. Ето този човек http://hardwarebg.com/forum/member.php/8753-samo знам че възстановява данните от въртящи се дискове. Колко е добър в това за щастие не знам.

Вто Фев 07, 2017 11:31 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Вчера вдигах нова машина с друг диск.
Стария не бързам да го връщам.
Внимателно го отворих без външни следи за намеса.
От четено в тази тема и нета не ми стана ясно защо диска ще изчезне от биос.
В последствие разбрах какво е имал предвид woody с думата фтл/FTL., на прост език контролера на диска.
По подобие на ремонтите на дънни платки, нагрях тоя фтл с горещ въздух и паста за бга монтаж докато видях че мърда бутайки с пинцета.
След като истина платката я включих на слота, продължи да ми показва показва че няма диск, с една малка разлика, в биоса вече се вижда името на този контролер...само че без обозначение за обема памет. Т.е. вече имам врзъка с контролера, няма я връзката между него и паметта.

Сря Фев 08, 2017 5:17 pm
Профил

от 100 П**** в торбата си набарал баш единственя Х**
Тука в америката имам 2 ма - свои човек в ПЦ магазин - и 2 мата рекоха бягаи далече от OCZ.
Рекламация след рекламация.

Пет Фев 10, 2017 7:49 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Някой да има впечатления от OCZ Trion 150 (негативни)? Дали е същата пръчка като 100?

Пон Мар 06, 2017 9:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2