|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:02 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ти пък нищо не разбираш - всичко вече е Ultra Low Power, даже и магнитния резонанс  , откак е с контролери на Микрочип, върви на батерийка от часовник 
|
| Сря Яну 25, 2017 3:53 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Анадолски хитрини  Операция "вай фон" https://vesti.bg/sviat/hvanaha-sydiia-n ... si-6064643интересен ми е модела - ако е галакси ноте бая щ се озори, ако си е ноикия 3310 има място за още 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 26, 2017 1:52 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
понеже си нямаме раздел Конрад, Лидъл и други реклами - хареса ми това тулче за точене на свредла. Как ви се вижда? https://www.conrad.se/?websale8=conrad- ... ign=V05man
|
| Пон Яну 30, 2017 6:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не знам как е това на снимката, но преди време взех някакво такова за точене от Уидъу. Да точа като ме мързи да пусна шмиргела... Голям тоалет се оказа.  Едно свредло 3мм. го подкъсих с 6 - 7мм в опити да го наточа, настройвайки космическата техника. Накрая пак прибягнах до шмиргела...
|
| Пон Яну 30, 2017 6:55 pm |
|
 |
|
radolin
|
Не му схванах много идеята на това тулче. Виждал съм някакви подобни, но трябвада си купуваш за тях специални абразивни дискове. Според мен с малко опит можеш да се научиш да ги точиш на обикновен шмиргел.
|
| Пон Яну 30, 2017 6:57 pm |
|
 |
|
Grubi
|
мдааа, май ще се науча със шмиргела
|
| Пон Яну 30, 2017 7:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Уидъуските, особено по-простият модел, наистина са боклук и определено не са за по-тънко от 5-6мм. Но това правило важи и за всичко което съм виждал до сега.
|
| Пон Яну 30, 2017 10:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе можеш да се научиш и на ръка, но без приспособления трудно ще полуиш оптималните ъгли на заточване, най-малкото трябва да можеш да измериш ъгъла.
|
| Пон Яну 30, 2017 11:01 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Добре - линк към нещо качествено?
|
| Вто Яну 31, 2017 2:37 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
https://www.youtube.com/watch?v=KqcMTxrIoPYколкото и да изглежда проста бургията, изобщо не е така. когато бях студент, шефа на катедрата за металорежещи инструменти беше станал професор именно по свредла.
|
| Вто Яну 31, 2017 10:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това на Дедо е хубаво но не става на всеки шмиргел, то и не всеки абразив е подходящ, ама това е друг въпрос. Купи ли сме едно но не знам каква марка е, камо ли д аимам линк, ще питам колегата от къде го е купил, доволни сме, заточва добре, но все пак ние не гоним стотни като пробиваме, така че какво е отклонението от цилиндричност не ни интересува много. Много зависи какво и с какви цели пробиваш, отвори които ще искаш да са точни и да са дълбоки, и да имат геометрия, си искат правилно заточено свредло, обикновенно машинно, защото на ръка трудно се докарва ъгъл а и симетрия, а това също си казва думата. Това приспособления на Дедо само не видях как ориентираш например счупено свредло, аз знам как но дали и потребителя знае.
|
| Вто Яну 31, 2017 11:23 am |
|
 |
|
radolin
|
Да, аз предположих, че Груби няма някакви високи изисквания. Иначе то ако се гони супер точност най-вероятно ще пробие с по-малко свредло и ще мине с райбер.
|
| Вто Яну 31, 2017 1:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Той и райбера и зенкера са ясни, въпроса е че ако се занимаваш с металообработване и конструктура ти даде чертеж на който имаш Ф10 който е свредловане, той предполага че ще постигнеш опредялни геометрични параметри които са достатъчни за целите на отвора и съотвенто няма да укаже зенкероване или райбероване, но ако свредлото ти е с кофти геометрия отиваш съвсем дугаде, и никакъв зенкер или райбер не могта да оправят нещата. Свредлата с неправилна геометрия имат не само склонноста да произвеждат овали а и да се отклоняват от вертикала, т.е. губиш перпендикулярност. Естествено зависи от размер и това дали разпробиваш директно на размер, или преди тов аимаш пилотен отвор, за центрови отвор изобщо няма да говорим.
|
| Вто Яну 31, 2017 1:56 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък аз си мислех, че свредло се заточва само ако нямаш друго под ръка. Това което "яде" тенеке едва ли е добро за неръждавейка, алуминий или пластмаса.
|
| Вто Яну 31, 2017 11:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За тенеке по примцип има друг тип свредла но не са популярни по нашенско. Иначе, стомана, пластмаса и много други се пробиват с ъгъл на заточване 118-120 грасуса. Твърди легирани стомани с ъгъл 130, говоря за тип индустриални, може и на 160 да го заточиш но то става почти на фрезер. Ако е много меко може са по малък ъгъл... Свредлата в цял свят се точат, както и всички други инструменти, големите фабрики си имат цехове та и заводи за поддръжка на инструментите. Металорежещите аа лесни, щанците и ъпкантите са по зор, пък големите преси си искат сериозен металообработващ цех с от до...
|
| Сря Фев 01, 2017 12:12 am |
|
|