Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
miro_atc написа:
Докато у нас... първо се съставят нарушения без изобщо да се интересуват от мнението на засегнатите. Пишат и толкоз. Ако се стигне до съд - голяма работа, най-много да те осъдят на същото плюс малко отгоре, но предвид абсурдната съдебна система има и куп варианти да се разминеш. Даже и само 1-2 дела от 10 да спечлиш пак си на далавера. А пък органите дали ще ги осъдиш изобщо им е през оная работа... Е на такава система трудно може да й се помогне.

Именно! На "органите" е предоставена възможност да тормозят когото си искат в зависимост от това дали им е симпатичен или са станали с гъза нагоре, без да носят никаква отговорност за това. И точно в това е проблема. Нововъведенията просто им отвързват ръцете да станат още по-нагли, а ефекта ще е единствено повишаването на обема на въпросните парични потоци. И докато не започнат да получават санкции за всеки паднал в съда акт над определен норматив, и докато не започнат да плащат от собствената си заплата всички, взимащи решения в резултат на които държавата е осъдена да плаща обезщетения, доста повече ще се замислят както и как правят. Сега мотивацията им за това е никаква, и даже като се появи някой що-годе читав в системата, тя набързо се справя с него и или го изхвърля, или го превъзпитава. Жалка картинка е.

Пон Яну 23, 2017 1:02 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
И точно в това е проблема.

И от двете страни трябва да е промяната. Системата не бива да поощрява както колективната безотговорност на органите, така и тарикатлъка на определени граждани. Щото има някои "граждани" дето така са изучили дупките, че буквално се бъзикат с някои органи. От там за да няма "течове" законодателството прави все по-трудно оспорването, но то е по-трудно за обикновените граждани, тарикатите пак си намират дупки.

Пон Яну 23, 2017 1:15 pm
Профил

Дупки има във всяка система, за пример, едно нашенско девойче във вегас прави ПТП при което загива човек и то дрогирана, делото се проточи почти 2 години и накрая ще и се размине, защото мама е наела правилните адвокати и плаща парички, и имай в предвид че това не са някакви богаташи, мам сигурно е взела доста заеми но ...

Пон Яну 23, 2017 1:19 pm
Профил

ToHu написа:
А какво рпавим със служебните автомобили ? Нали се сещаш че от това търпи вреди собственика на МПС-то а не водача, което в много случаи е различно, може да ти е син, съпруг, внук, служител ... ти не си му дал за да кара пил, нито си го карал да кара пил.

Какво правиш, ако този същият удари колата и я потроши? Същата работа е, известно време си без тая кола.
Ако смяташ, че има вероятност да кара пил - не му я даваш, ако си му я дал и те остави без кола, уреждате си отношенията както ако я е ударил.

Пон Яну 23, 2017 1:25 pm
Профил

ToHu написа:
Дупки има във всяка система

Естествено, че има... Номерът е обаче системата да не ги поощрява. Както и в твоя случай - майката наела "правилния" адвокат. ОК, спечелила. Веднъж! Сигурно може да спечели и втори път. Въпросът е какво става, ако щерката не й дойде акъла и продължава да се дрогира и кара?
И при нас има системни нарушители и в САЩ и навсякъде. Но там където има ескалиране на наказанията, "правилния" адвокат може да ти спаси задника един път, хайде няколко пъти. Но веднъж да не те спаси и имаш наказание като за няколко нарушения. Затова и сметката не се вързва, щото на всяко залагане ако спечелиш, печелиш 1лв а ако загубиш - губиш 5. Трябва да си голям късметлия за да си на далавера от подобна игра. Докато у нас печелиш 1, губиш 1. Ако си с "правилните" адвокати ще печелиш над 50% от случаите и ще си на далавера и никога няма да се откажеш от тая игра.

Пон Яну 23, 2017 1:46 pm
Профил

sparkybg написа:
ToHu написа:
Хипер простотията с нитовете на задния номер е показателна за това какви тикви взимат решенията.

Това поне май го махнаха. Ще погледна после да не се лъжа, но мисля, че с винт се захващат сега, е вдна пластмасова втулка с капаче.

Пон Яну 23, 2017 5:23 pm
Профил

A не, пак са си с нитове, малко по модерни обаче ;)

Пон Яну 23, 2017 5:56 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе знам аз, там сме от началото, ние поддържаме доста неща по цялата ски зона, ама не е там въпроса, и долу и горе принципно плащам по други разценки, но не върви да съм със семейството и да плащам по тънко, иначе не е проблем. Мен Банско ми харесва лятото заради планините, зима и планина не знам, не се кефя много на снега, в смисътл да ходя по него, иначе да го гледам ми харесва. Тоя гьол не го бях забелязал, ама то аз по Баня и досега не съм ходил много, колкото да хапнем нещо, местните ни водят чат пат до някакви кръчмички там, иначе Молерите са добри, последно там хапвах не е много паднало качеството което е добре.
Иначе аз хич не съм по ските, даже и на ТВ не ги гледам, но водихме децата да вземат по няколко урока. От чисто моя гледна точка Боровец е по добре заради повечето капанчета около пистите, и то не много скъпи, но за каране май Банско е доста по-добре, поне така си мисля, повече снягм, повече писти, аи ги обработват редовно. Кофти че не дават да се прави нов лифт, има си нужда. Преди 5-6 години беше доста мизерно в градчето заради многото строежи, в момента е добре, е не е като в Австрия ни и не е толкова трагично.

тая камера твоя ли е
http://www.borovets-bg.com/page/info/pi ... a-opasnost

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Яну 23, 2017 8:14 pm
Профил WWW

Не, на боровец нямаме нищо освен май банков клон, това най-веротно е на инфо спорт, то и тия по банско които са за лайв стрийминг са на инфо спорт.

Пон Яну 23, 2017 8:48 pm
Профил
Аватар

Бамааму и гъчканица! Само по черноморието е по-зле. Ще взема да врътна далаверка с доставка на медицински гипс :)

Вто Яну 24, 2017 2:52 pm
Профил

radolin написа:
Това поне май го махнаха. Ще погледна после да не се лъжа, но мисля, че с винт се захващат сега, е вдна пластмасова втулка с капаче.

Че сега са пластмасови - пластмасови са. Ама са също толкова безсмислени. От това просто една фирма взима едни кинти, щото са го и патентовали, освен друго. Изобщо трагедията, малоумието и наглостта в тия служби са достойни за рекорд на Гинес.

Вто Яну 24, 2017 2:57 pm
Профил ICQ
Аватар

На моя ГоУф преди по-малко от година алуминиев с печат му туриха.

Аз пък тъкмо се ядосах. Ходих до магазина и на връщане почнах да пилея морска сол (35ст/кг) по дебело заледената пътека. Край съседния вход едно прибиращо се бабе ме укори: "Само хабиш солта, вече е размекнато пък и пак ще вали!".
На бърз кадър ми мина през главата: "Ми що не си изчистихте като пред нашия вход?", "Меко е защото и вчера ръсих!", "Ти сигурно и гза си не бършеш, че пак ще се изцапаш.", "Ма краво, нали ти ще си първата потрошена!" и т.н., но само махнах с ръка и продължих.
Оскотиха народа, ей, успяха! И на идните избори пак ще са те...

Вто Яну 24, 2017 3:21 pm
Профил
Аватар

На всичко отгоре, поне според днешните новини, лайнарите като нищо ще ни оставят без ток, само и само да довършат ББ за трети път
Пуста сопа!

Вто Яну 24, 2017 9:05 pm
Профил

В такива моменти си припомням епопеята с избора на свинчо - прочетох статия в някакъв сайт същия ден и се зачетох в коментарите, където често има ценна информация.
След 100-тина мнения стигнах до едно, което изчерпва всичко по темата - та коментара беше лаконичното "Мама ви червена!" :)
И така, успяват да ми го припомнят периодично.

Вто Яну 24, 2017 9:12 pm
Профил

bongo_x2 написа:
На всичко отгоре, поне според днешните новини, лайнарите като нищо ще ни оставят без ток, само и само да довършат ББ за трети път
Пуста сопа!

Ще го довършат, колкото и при предишните опити. Само дето точно като предния път си подаде оставката без никой да му я е искал, и ако тогава що-годе минаваше номера че народа така искал, тоя път беше прекалено прозрачно че иска да си я даде. Той че е си е природно с течение между ушите на всички е ясно, ама чак пък толкоз...

Сря Яну 25, 2017 12:55 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455 ... 1080  Следваща