Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Ябълките (и не само) и тук са парафинирани и това не ми пречи ни най-малко.

Пет Яну 20, 2017 2:42 am
Профил

Да не е само като китайският чесън, баба ми го ся на времето и не поникна. Остана си с впечатлението че е ГМО а то се оказа допълнително избелван и третиран с отрови за да не покълва. имам ябълки от преди нова година които така си съхнат че не знам какво съм купил.
За HAARP съм убеден от парада в Москва на 6 май мисля че 2014 година беше. Когато над цяла Москва се сипе дъжд и лошо време а над Кремъл слънце пече.

Пет Яну 20, 2017 2:48 am
Профил
Аватар

timt написа:
За HAARP съм убеден от парада в Москва на 6 май мисля че 2014 година беше. Когато над цяла Москва се сипе дъжд и лошо време а над Кремъл слънце пече.
> Виж тук

Пет Яну 20, 2017 9:42 am
Профил

palavrov написа:
Митичният кемтрейлс :)

Всички самолети преди да кацнат, си изхвърлят излишното гориво ... и това гориво все някъде трябва да падне нали така.

Пет Яну 20, 2017 12:23 pm
Профил
Аватар

То си е така, особено за американските военно-транспортни, ама ако можеше да не го правят над България...
Пък за ябълките: и моите на терасата взели да съхнат. Сега там пече и съм отворил да се топли къщата :)

Пет Яну 20, 2017 2:11 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ike написа:
palavrov написа:
Митичният кемтрейлс :)

Всички самолети преди да кацнат, си изхвърлят излишното гориво ... и това гориво все някъде трябва да падне нали така.

Ike
kakто винаги си чул ама не си доразбрал.
да, случва се да извърлят гориво но не излишното , а ако е над допустимите норми, демек самолета ако е зареден за презокеански полет, пълен на макс със товари и пътници, и трябва аварийно да се върне на летище малко след излитане. то си има требници в които пише с колко може да се кацне, и т.н. и т.н
иначе се прави кацане с 'тежко крило' дето се вика, ама само луди ветерани от войните обичат да го правят(например 'авфгански' пилоти са ми го разказвали, ама не авганистанци, а такива дето са фърчали 80-те г там)
не че е невъзможно ама се избягва, че се амортизира самолета.
и все пак никой преди да кацне не полива ей така без причина с керосин полята :) особено на батеБонго полята с гмо чесан и нечесан :)

Пет Яну 20, 2017 2:48 pm
Профил
Аватар

timt написа:
Да не е само като китайският чесън, баба ми го ся на времето и не поникна. Остана си с впечатлението че е ГМО а то се оказа допълнително избелван и третиран с отрови за да не покълва. имам ябълки от преди нова година които така си съхнат че не знам какво съм купил.

Мм, ако ябълките са здрави, не им пречи просто да си изсъхнат.
Аз имам ябълки от октомври-ноември (от дървото откъснати). Ако се съхраняват на хладно (аз ги оставям на северната тераса, ама гледам да не замръзват) и в найлонова торба изкарват доста. Още имам. Просто се сбръчкват, но са си добри.
Може и в хладилника, в найлонова торба. И трябва да се проверяват от време на време да се махат нагнилите, че "заразяват" здравите.

Пет Яну 20, 2017 2:57 pm
Профил
Аватар

А бе като видиш листата попарени от "слана" посред лято друго ще кажеш. Пък поне на 100км наоколо завод не е останал. Баба ми ако види, че правя навеси да защитавам растенията от дъжд, има да се кръсти...

Пет Яну 20, 2017 3:25 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
А бе като видиш листата попарени от "слана" посред лято друго ще кажеш. Пък поне на 100км наоколо завод не е останал. Баба ми ако види, че правя навеси да защитавам растенията от дъжд, има да се кръсти...

БатеБонго,
керосина мирише, пък и е лесно запалим.
Ако разсъжденията са ти верни следващият път като палиш фаса по пътя за нужника(стиснал "файненшъл таймс" под мишница, защото страниците са му по-меки), внимавай да не опърлиш по-чувствителлните ти части :!: :) :P

Пет Яну 20, 2017 9:39 pm
Профил

Това е нов проект. Слагаме кофи под самолетите и като си изпускат керосина го събираме и го продаваме на половин цена за огрев или за тракторите. Така от няколко самолета ще си избием кофите и ще забогатеем. Кой участва?
П.П. Хубаво е да знаем къде изпускат най-много за да си върнем инвестицията най-бързо.

Пет Яну 20, 2017 10:18 pm
Профил

хмм окло офиса има доста поля, да вземем да говорим с РВД и да промянт малко захода, верно керосин ама все ще влезе в употреба, ще го продаваме вместо дизелче и така :)

Пет Яну 20, 2017 10:27 pm
Профил

ТоНи пак начерта бизнес плана. :D

Пет Яну 20, 2017 11:32 pm
Профил

Те самолетите кацат по VOR или ILS. Само трябва един амплитудно модулиран предавател на 100 и малко мегахерца и самолетите сами ще си минат над нашите кофи. Даже може да меним модулацията за да ги караме да криволичат и като им друса ще пуснат повече гориво. Само един RF инженер ни трябва и сме в бизнеса.

Пет Яну 20, 2017 11:56 pm
Профил

Друго си е по една бензиностанция да ти пада от въздуха. :D
На час! :rolleyes:

Съб Яну 21, 2017 12:00 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
За болки в гърба, коленете и ръцете...
HCL написа:
Тони, виж някой "trigger point" специалист (в щатите има много) или се образовай сам по въпроса. Няма да се учудя ако един ден стигнат до заключението, че там е разковничето за 90% от болежките по двигателния апарат. За последните пет години вече си оправям трети проблем (коляно, китка, лакат) по този метод. Гърбът го изчистих с разтегателни опражнения, но там допирните точки са много.
ToHu написа:
Интересно, ще проверя ... то да ти кажа с времето свиквам, намен и прага ми на болк хич не е нисък, докато работя не го усещам, най-гадно е докато карам, особенно ако съм на магистрала, явно се отпускам, карам по инерци и нищо не занимава мозъка ми и почвам да го усещам, а днес като карах в снега изобщо не усетих да ме боли .. до преди малко като се прибрах :D ... амуптация от към врата ще реши всичко :D
Няколко цитата, а в темата има и други интересни неща:
Цитат:
> Болки във врата, гърба, крака.
-----------------------
- Имах и аз подобни проблеми особено вечер, смяна на матрака (макар, че видимо нищо му нямаше, но си взех някаква гъзария) и стола и изчезнаха вече 3-4 години.

Но да ти разправям една история от миналата година: паднах аз и една приятелка от коне, по едно и също време в разлика 10 секунди. Тя си счупи ръката, аз - главата. Та както и да е, махнаха и гипса и за раздвижване ходеше при някакъв... не съм убеден специалност - кинезитерапевт? с много добри резултати. Тя и приятеля и ми викат - ела при тоя просто за пробата, ама нищо ми няма, та отказах. Е, един ден като нямаше какво да правя се замъкнах с тях да видя какво е това животно. Поглежда ме той (предавам по спомен):
- Тебе какво ти има?
- Ам аз такова, за компания само...
- Я стани
Ставам аз, правя няколко крачки и той ме застреля:
- Имаш операция от херния нали?
- Ъъ да... ама...
- Видимо е, стойката ти е неправилна, изнасяш си тежестта наляво, значи отдясно е операцията, не са ти правили рехабилитация след операцията и в много от случаите травмата блокира нерви и спират да работят ключови мускули, което кара тялото ти да компенсира, а това пък спира от работа още мускули по целия гръб на дясната страна. Сега си млад, не ги усещаш, след 20 години ще разбереш обаче...
- Ама чакай бе човек, нищо ми няма, аз само...
- Искаш доказателства ли? Нямаш проблем - застани прав, ръцете плътно до тялото, дигни си право напред лявата ръка чак до горе - направих го, без усилие - а сега го направи и с дясната - к*р, някъде малко след главата в стил хайл хитлер заби и каквото и да я правех не искаше да отиде нагоре. Замислих се.
- А още доказателства искаш ли? Лягай тука по гръб, дигни си свит десния крак във въздуха, и се пробвай да ми спреш ръката, аз ще го натисна
С една ръка и без видимо усилие ми свали крака. Повторихме го на бис 3 пъти. А левия не мръдва, не го усещам направо. Аз съм още, с (макар и разклатено) убеждение, че тоя е шарлатанин някакъв и му викам:
- Е ти не натискаш с еднаква сила!
- Добре! - легна на левия крак, пързаляше се по пода - задържах го без проблем. Вече не знаех какво да мисля.

Оставих го да ме тормози - прави нещо по гърба, болеше (от време на време ми демонстрираше, че същите неща от другата страна не болят, обясняваше какво как е навързано, че боли, защото реално тези не съм ги ползвал и такива), занимава се 10-15 мин и аз вече можех да си дигам ръката го горе. Мога и година след това. Още десетина рови в долната част на гърба и кръста и вече доста го задържах с крака при опитите. Бях впечатлен. Каза ми какви упражнения да правя, ако не ги правя ще се наложи по-дълго да ходя при него. Откри още една купчина неща - дишам вече леко и дълбоко а не като заек както преди, рамената ми се отпуснаха и не ме болят, това от 5 или 6 посещения + някакви (нередовни) тренировки от моя страна, после ме изгони и каза, че повече не съм за него.

А типа не е като да е неизвестен де, има снимки с жан код, уесли снайпс и една купчина актьори дето идват, там са и половината ни тенесисти, футболисти и такива. Приятеля на мацката разправя, че го е намерил (малко по случайност) след като година и половина страдал от болки в лакътя и е минал през де що има известни лекари и винаги е било временно облекчение, докато тоя пич му казал - проблема ти изобщо не е в лакътя, а свързани нерви някъде си и след около половин час работа с него 3 години по-късно не е и усетил болка. Всяка година по 3 месеца бил извън българия за дообучение за да може винаги да е в час.

Та, аз не вярвах в такива неща много много, докато не го изпитах (съвсем буквално) на собствения си гръб. Та ако искаш, мога да ти го дам на лично, взема(ше?) 50лв за първи сеанс, по 40 за всеки следващ, което за човек от такава класа е смешно.
-----------------------
- Петър Нинов. И на мен ми е помагал. Има машинка за разбиване на калцификати.

Съб Яну 21, 2017 3:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 1080  Следваща