| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Търг Хилко в Холандия
15 дни били, трябвало 18 http://www.economic.bg/bg/news/7/direkt ... ondon.htmlМиро, драсни къде е - може да успеем да го докараме до Добрич 
|
| Чет Яну 19, 2017 7:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
аз ако се сещах за разумен начин и сам щях да си го доставя.... но не се сещам и затова казах че който измисли начин негово е  иначе това е от другата тема, не са ми дали никакви други данни за контакт освен това дето се вижда. Имам само фактура ще я дам ако ти или някой друг иска да се пробва... Не съм проверявал дали не мога да им блокирам плащането, че минаха вече май два месеца и не знам какъв е срока.
|
| Чет Яну 19, 2017 8:47 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Миро, да не ровя, кажи ми моля те каква беше драмата с транспорта? Можем ли да го пренасочим на адрес в щатите? Това като го гледам е в Охайо... Не би трябвало да искат много да го шипнат до щатски адрес? Ако това е така, ще се опитам да уговоря едни приятелчета да го приберат при тях. Април месец ще си идват на към БГ и ще могат да го метнат по куфарите някъде...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Яну 19, 2017 9:01 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
И аз това му писах на PM, та както Миро си реши  Хубаво е, че има желание за помощ
|
| Чет Яну 19, 2017 10:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не ща помощ, то и няма как да стане... разходите по доставката ще са повече, отколкото същия уред но с калибрация от ебей. А нервите да се разправяш със задници... Няма драми, просто не ми дадоха никакви лични контакти. Цялата комуникация минава през един общ емейл, който е вероятно в кол центъра, т.е. даже не са същата часова зона като Охайо. Съответно ако им задеш конкретни въпроси даже не си правят труда да отговарят на мейла. Отговарят само на общи въпроси от рода "ще опаковате ли?" - "ние не опаковаме" и т.н. Тези неща естествено ги има на сайта им и сам си ги бях прочел... На въпроса има ли шанс да ми върнат пари, отговорът беше - напиши нов емейл с друг субджект. Написах и от тогава повече не са ми отговаряли на нищо. А аз най-любезно им предложих да си задържат комисионната, щото ако аз спра плащането ще им спра цялата сума, даже май и още пари ще им вземат. След това им писах още 2-3 пъти с напомняне да ми дадат поне локален контакт, щото и да искам да пратя куриер да вземе пратката няма как - всички куриери искат телефон най-малкото. Никакъв отговор... Аз не че ще пратя де. Fedex (централата в САШ) след като им пратих снимка направо си казаха че няма да я вземат в тоя вид без значение от заплащането. TNT по принцип се навиха срещу 50$ допълнително, но след като провериха адреса видяха че от там трябва да ползват федекс щото те там са в някакво съдружие. Могат да я вземат само като специална поръчка т.е. 260$ отгоре, плюс 300-350лв доставка + ДДС + митници... не благодаря!
|
| Чет Яну 19, 2017 10:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с гоу-дов имах дублирана фактура. платих си, взех си нещата, а фактурата виси неплатена. пишеш мейл - дръШки. звънях на телефона в UK. 30 минути - ама кого търсите, ама къде работи, бихте ли сперилали името, а вие кой сте... добре, ще пусна тикет да ви се обадят. така 3 пъти, на четвъртия, в 5 следобед наше време: - (сънено) ама аз съм от кол центъра в щатите, вие къде звъните? - на лондонски номер. - д'еба и корпорацията... - и аз
приготвил съм едно pdf-че с мейловете, ако си изтеглят пари от картата да ходя да се разправям с тукашните лайнари от банката.
|
| Пет Яну 20, 2017 12:19 am |
|
 |
|
miro_atc
|
явно много е важно да попаднеш на правилния човек.. Аз с ингилизите попаднах на един Amit и той беше точен, свърза ме с счетоводството, всичко мина на поименни емейли и беше лесно. Ама тия в щатите просто избиха рибата, ти може ли да напишеш емейл и да ти отговорят да пратиш същия емейл на същия адрес но с друг субжект щото така си разпределяли пощата. Ебати организацията наистина...
|
| Пет Яну 20, 2017 10:23 am |
|
 |
|
Koleto
|
Оки - ще помоля моите агенти в щатите да ги контактнат тия диваци на посочения телефон:
Phone: 800 665 1042
в правилно време и да ги разпитат кво правим с Event 501476 Lot 7173 и ще ти пиша ПМ после. Баси неандерталците...
|
| Пет Яну 20, 2017 12:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
по-скоро пиши на Grubi, аз вече вдигнах ръце  Той пита първи и вчера му пратих фактурката, но се разберете в случай че някой има по-добра идея за шипмент. Щото тва че тия са идиоти е само част от проблема. Верно ако не бяха и ако съдействат ще стане и стандартен шипинг. Но те по принцип не предлагат съдействие, което значи специална куриерска услуга, а това прави цялото упражнение абсолютно безсмислено. Същия уред го има в eбей за около 350$ при това с калибрация... и съм сигурен че продавача ще осигури безплатна опаковка и шипинг на разумна цена. Няма смисъл да се дават същите че и повече пари за нещо без калибрация. Глупост е просто.
|
| Пет Яну 20, 2017 12:45 pm |
|
 |
|
Koleto
|
Оки, ще се разберем с Митака... Ще огледам дали няма да изкочи и някой познат в Охайо да иде на място и да им начука кабелите...
|
| Пет Яну 20, 2017 12:50 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Току що говорих с много любезния Кевин, който влезе в склада да види дали мултиметъра е още там. Питах го дали някой може да го вземе лично от OH, Groveport, Franklin или дали може да го запратят до адрес в Щатите. Хубаво, че аз имам и клиентски номера в няколко компании, та няма да се налага да прехвърчат пари вероятно. Но да видим до след малко...
|
| Сря Яну 25, 2017 7:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Уреда е намерен, все още не е запратен в кофата. Пак да попитам - ако има някой в Охайо, който чете или близко до (OH, Groveport, Franklin) да свирне и да удари едно рамо Ако няма, ще им пратя момчетата от Федекс, да видим как ще стане. Благодаря предварително.
|
| Чет Яну 26, 2017 11:17 am |
|
 |
|
Koleto
|
Митак, опитвам се в момента да установя контакт с познати на мой много близък приятел, които са там. За съжаление нищо не мога да гарантирам... Колко време могат да пазят уреда още?
|
| Чет Яну 26, 2017 4:11 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Споко време има, той си е в някакъв склад и стои кротко там, доколкото разбрах. Ще чакаме една седмица и после действам, да не ме забрави чичко Кевин 
|
| Чет Яну 26, 2017 4:14 pm |
|
|