|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:40 pm
Продавам 4 канален 200MHz осцилоскоп Fluke/Philips PM3092
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Продавам 4 канален 200MHz осцилоскоп Fluke/Philips PM309
Чакам го аз този лекрой сега да го видя как ще е, чист аналогов запомнящ, имах навремето почти същият но бях много млад за да го оценя, да видим как ще ми се види 20 години по-късно. Иначе това дъртото HP което го взех от Горан доста добре се справя, не съм му правил външна калибрация, само вътрешните но за момента не ми е трябвало чак толкова точно. Иначе имам един тек и едно хитачи, но и двете са сранвително с ниска честота, въпреки че както казва Дедо, като знаеш колко ти затихва вършат работа. На HP-то му беше умряла батерията та го разкоствах изобщо не може да се сравнява с днешните цофрови в ниския та и в средният клас, сами желязото по това HP струва повече от малък цифров тек.
|
| Чет Яну 12, 2017 10:39 pm |
|
 |
|
Ivan Mitev
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Мар 30, 2014 6:12 pm Мнения: 24 Местоположение: София
|
@dan Изобщо не се цупя. Споделям мнение, че няма търсене. Не си изкарвам хляба с това да продавам техника. Затова няма и сайт. Това ми е хоби (измерванията). Прав си dan, че за тези които не ме познават всичко, което съм снимал и публукувал може да изглежда фиктивно. Хората пари подправят, че снимки ли не могат. Но аз не търся да се доказвам на никой. Достатъчно добре ме познават колегите от няколкото специализирани сайта в които членувам, и които са си купили техника от мен. Четох мнения, че всичко вече е в цифровата ера и аналоговите осцилоскопи са минало. Опитайте се да гледате гличове(игли) с цифров даже и за 2000$. Картинката е грозна. Минали са ми през ръцете висок клас цифрови. В този случай не могар да стъпят и на малкия пръст на този евтин аналог. Истина е че трябват и двата. Поне за мен. Наистина тук повечето се занимавате само с цифрова техника и тогава аналогов не ви е нужен.
|
| Пет Яну 13, 2017 5:24 pm |
|
 |
|
Ivan Mitev
|
Целта на картинката е покаже поведението на осцилоскопа при правоъгълник с висока честота. За тази цел кабела трябва да е правилно терминиран (съгласуван) (50 ома генератор - 50 ома кабел - 50 ома вход на осцилоскопа). Така, че тук всичко е напълно коректно. Ако е със сонда картинката ще е по-друга заради влиянието на сондата.
|
| Пет Яну 13, 2017 5:49 pm |
|
 |
|
Ivan Mitev
|
Продаден.
|