|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:09 pm
Продавам 4 канален 200MHz осцилоскоп Fluke/Philips PM3092
| Автор |
Съобщение |
|
Ivan Mitev
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Мар 30, 2014 6:12 pm Мнения: 24 Местоположение: София
|
 Продавам 4 канален 200MHz осцилоскоп Fluke/Philips PM3092
|
| Пон Фев 02, 2015 12:39 am |
|
 |
|
Ivan Mitev
|
 Re: Продавам 4 канален 200MHz осцилоскоп Fluke/Philips PM309
Нова цена 780 лв.
|
| Съб Фев 28, 2015 7:41 pm |
|
 |
|
Ivan Mitev
|
Актуализирам отново обявата след 2 годишно престояване. Нова цена от 650 лв.
|
| Сря Яну 11, 2017 7:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Срамота, никой ли не го е взел, вече накупих доста различни, последния даже още стои някъде по Шведско, иначе машинката изглежда добре и е в добро състояние.
|
| Сря Яну 11, 2017 7:25 pm |
|
 |
|
Ivan Mitev
|
 Ами нещо спряха да се купуват тези осцилоскопи. До преди 2 години доста се продаваха. Имам и един PM3394, който престоява. Или обедняването на българина вече е сериозно и народа си кара със по-старата си техника или си е накупил вече. Смятам, че цената на устройството е повече от разумна за това си състояние. Аз не съм препродавач, който само купува и продава. Влагам маса труд за да се получи машина готова за работа и на която може да се вярва на това което показва на екрана. Иначе осцилоскопи в ebay - бол. Който има сили и техника, може да си направи профилактика и калибрация сам. За другите - получават осцилоскоп в неизвестно състояние и с неизвестни показания. Така или иначе поради липса на пазар ще спирам да се занимавам с осцилоскопи. Наличните ми ще си чакат купувачи колкото е нужно. Цените вече достигат дъното за мен. Не смятам да ги подарявам  . Ами късмет на всички !
|
| Чет Яну 12, 2017 9:18 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Няма какво да се цупиш. В един момент всичко опира до доверие. Това, което виждат хората е някой, който се представя за Иван Митов, без адрес и без сайт продава техника, за която твърди, че е минала профилактика и калибрация, че и 30д. гаранция дава. А цената не е ниска. А може да се казваш Митьо Иванов, калибрацията да е "на око" и т.н.
Не мисля, че това е случая, даже напротив, само ти показвам другата гледна точка. Не струва кой знае какво да си направиш сайтче, да поработиш малко по това, дето виждат хората.
Иначе скопчето не е лошо, даже ако го нямаше бутона за 50 ома в такава близост до останалите настройки за каналите, щях да го взема...
_________________ Хайде де!
|
| Чет Яну 12, 2017 11:22 am |
|
 |
|
Pif
|
Всичко навлезе в цифровата ера. Реално с този осцилоскоп почти няма какво да гледаш. Дори един телевизор не можеш да ремонтираш защото и там стана всичко цифрово от край до край. Вече сигналите са апериодични. Единственото му предимство пред новите е добрия входен тракт при ниски нива. Но пак опираме до периодични сигнали и приложението му е ограничено. Моя аналогов осцилоскоп не съм го пускал поне 10 години. Ако не 15. Както изчезнаха грамофонните плочи и аудиокасетите така и тези осцилоскопи са в историята. Може да го продаваш с колекционерска стойност. Но реално на някой който работи и си изкарва хляба с това - трудна работа. А за хоби има много добри цветни китайчета дето показват шарени картинки и са доста по-евтини. С това мнение не коментирам цената а приложението. Както правеца на колегата от съседната тема.
|
| Чет Яну 12, 2017 3:34 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Бяха изчезнали. Отново излизат на мода. А ако видиш колко струва наточен грамофон и прилежащата му кинкалерия, ще ти се насълзят очите... 
|
| Чет Яну 12, 2017 3:47 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Споделям мнението на Pif.
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Чет Яну 12, 2017 4:02 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Глупости. Наскоро в работата пак палих аналоговия тек, просто защото комбинацията слаби сигнали- синфазни смущения-два канала в диф. режим не е по силите на доста от наличните цифр. скопи, в това число и тектроникс. Има си приложение и приложение.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Яну 12, 2017 4:10 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
лъжеш сам себе си  на аналоговия може да "изглежда добре" - но едва ли е вярно!
|
| Чет Яну 12, 2017 5:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
С голяма доза срам, признавам че и аз палих аналоговия осцилоскоп преди няколко дена. Ама си вземам бележка, и занапред няма да го използвам, а ще си го държа само за снимки във фейсбук...
|
| Чет Яну 12, 2017 6:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В момента нова цифрова бангия дето да покрива като качества входното стъпало на тоя Philips е в десетки хиляди евра... поне 3,4 а вероятно и 5. За диференциални входове и прочие екстри пък въобще не коментираме, то половината търговци на техника даже не знаят какво е това.  Но е факт, че рядко си трябва. То реално който му трябва си пази един в шкафа за извънредни ситуации, а работи с цифровия. Затова и няма интерес към такива машини.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 12, 2017 6:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
По-вярно е от цифровия, аз скоро си взех точно затова и един стар лекрой аналогов, може да потрябва накой ден.
|
| Чет Яну 12, 2017 8:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
'цифровите' осцилоскопи ги рекламират, че го могат диференциалното мерене. инветрираш единия канал, прибавяш го към другия и си готоффф. само дето не се вижда същото като при чисто диференциално стъпало. а по-ефффтините сандъчета дори го правят софтуерно. аз си пазя един тек с модули, имам 2 таймбази и 3 вида входни стъпала. като се завъртя около миливолтите и го включвам. имам и един 450MHz чисто аналогов, който дори седи на бюрото. не си играя да го калибрирам, просто си правя табличка къде и с колко бърка с еди-коя-си сонда. има много мерения, в които си го ползвам, именно защото няма никакъв софтуер за 'оправяне' на лъча.
с въпросния филипс не съм работил и не мога да изкажа мнение. не ми харесва начина на смяна на входните нива и особено тайм-базата, избора н атригер и т.н. за хора, свикнали с тек, може да се наложи да се почешат п оглавата с този стил на копчета.
малко ми е странна и картинката на правоъгълника на 60MHz, но не мисля че е коректно да се мери с директен коаксиален кабел, трябва през сонда (със съпротивлен проводник и компенсация).
|
| Чет Яну 12, 2017 8:53 pm |
|
|