Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ike, моят въпрос е от съвсем друго естество. Казваш че вложената енергия е повече от получената, но на каква база. Знаем че този emdrive прави 1300 N тяга при 100 kW, ако предположим че на борда има едно реакторче от сорта на тези по ледоразбивачите, имаме обща маса в покой да речем 200 t и ако интерполираме мощността на реакторчето която е около 34 MW ще имаме сила 442 kN. В този случай ако изчислиш импулса спрямо теглото на цялото нещо вземайки в предвид теорията на относителността и повишаването на теглото наистина при скорост от 290 хил км/сек разликата между вложена и кинетична енергия отново отчитайки повишената маса, ще бъде 7 порядъка по-голяма, т.е. отиваме на конфликт. Обаче кой казва че гози emdrive запазва КПД-то с промяна на скоростта, може да се окаже че КПД-то пада, и вместо 442 kn имаш 44 или 4 още при 50 хил км/с ... и тогава нещата стават различни и вече няма да се полуава че вложената енергия е повече от кинетичната.

Чет Дек 01, 2016 1:52 pm
Профил

ToHu написа:
Обаче кой казва че гози emdrive запазва КПД-то с промяна на скоростта, може да се окаже че КПД-то пада

Оня инджинер авторът го твърди... Не само че не пада, ами се вдига и то много. По памет беше нещо от сорта ~Q*V/Vc, което ще рече при Q-фактор да кажем 10 ще имаме 100% кпд ако скоростта ни е 1/10 от светлинната. Яко а?! :D
А пък твърдението, че тягата зависи само от входната мощност според мен е недоразумение... Поне аз не съм срещал такова твърдение, а може и да го има - не знам. Но наистина ако тягата е постоянна и се получава от постоянна мощност на входа, то тъй като на изхода кинетичната енергия расте квадратично - лесно ще сглобим един перпетум мобиле.
В случая проблемът е Q-фактора... донякъде формулата е същата като на лазарния ускорител. Там имаш кпд = N*V/Vc и изглежда че N*V може да е > Vc, само че практически когато V клони към Vc, N клони към нула. Демек защитени сме да не минем 100% кпд ;-)

Чет Дек 01, 2016 6:25 pm
Профил
Аватар

https://www.facebook.com/sakirpa/videos ... 526062899/

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пет Дек 02, 2016 1:02 pm
Профил WWW
Аватар

EmDrive и Китай. Понеже е Китай, аз си оставам все така скептичен. :)

Сря Дек 21, 2016 4:26 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

https://youtu.be/Rbf7735o3hQ?t=237
https://www.youtube.com/watch?v=UbStna1-XZU
:-k

Чет Дек 22, 2016 11:10 am
Профил
Аватар

Наградите Дарвин са ежегодни...

Чет Дек 22, 2016 12:26 pm
Профил
Аватар

В калпавата постановка на румънеца тази силица може да дойде от всякъде. То най-вероятно и в другите е така. Засега черната материя е само хипотеза за разлика от черната магия.

Хъх, този коментар ми хареса:
Цитат:
This guy has just made a highly complex piece of equipment for discovering how a hot air balloon works....

Чет Дек 22, 2016 12:50 pm
Профил
Аватар

От серията "Стругарски подвизи" :D

> Machining The "Impossible Dovetail" Puzzle

> Machining a Swiss Cube

От серията "Залудо работи, залудо не стой" :D

> 10 Useless Machines That Do Nothing

> The amazing Do Nothing Machine at the Museum of Craftsmanship

Нед Яну 01, 2017 3:54 pm
Профил
Аватар

Тия от Дакар са късметлии...понякога
http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/05/ ... _zavurshi/

Чет Яну 05, 2017 9:17 pm
Профил
Аватар

Да бе, закарали го в болницата на Хухуй!

Съб Яну 07, 2017 1:07 am
Профил
Аватар

Цитат:
> Пазар на труда: Германия се нуждае от повече мигранти

Няколко факти:

Без имиграция в близките десетилетия броят на безработните драстично ще бъде намален и то в такъв размер, както никога не е било в историята ни.

Ако приемем, че още днес затваряме плътно границите, то през следващите три десетилетия заетите от 45 милиона души ще се свият до 30 милиона, сочат изчисления на Института по трудовия пазар и професионлни изследвания (IAB).

От 50-те години на миналия век годишно са пристигали близо 200 000 души повече, отколкото са напускали страната. Ако този темп се запази, според изчисления на IAB до 2050 г. потенциалът на работна ръка ще се свие до 37 милиона. Още от средата на 2020 г. свиването значително ще се ускори.

Проблемите, които ще последват от подобно пресъхване на трудовия пазар, едва ли биха могли да бъдат подминати – ще се стопи икономическата мощ. Ще настъпи краят на ерата на крупни постъпления в държавната хазна. Цели региони ще се превърнат в пустиня.

За да се избегне подобен мрачен сценарий, Федералната република всъщност се нуждае от обхватна имиграционна стратегия. Вместо да се дебатира по горна граница, е нужна концепция по миграцията.

Ако искаме да предотвратим демографски залез, тази тенденция трябва да продължи и в обозримо бъдеще.

Ето защо в бъдеще мигрантите ще идват от региони с демографски взрив – от Индия, Пакистан и Африка, страни с огромна културна разлика и по-лоша образователна система.

Ще се посрещаме, ще се настаняваме, ще се интегрираме. Граничарите, Динко Ямболски, Харманли, Военна рампа, хостелите около Женски пазар - стЕгайте се за нови гости.

Пон Яну 09, 2017 8:12 am
Профил

Не видях за от нецивилизования, или технически, но мисля е полезна
Эксцентрико-циклоидальное зубчатое зацепление — новый вид зацепления

Эксцентрико-циклоидальное зубчатое зацепление (ЭЦ-зацепление) – это новый вид зубчатого зацепления, на основе которого возможно изготовление практически любого редуктора (цилиндрического, планетарного и конического редуктора), а также реечных ЭЦ-передач для механизмов с прямолинейным перемещением, ЭЦ-насосов, ЭЦ-компрессоров, ЭЦ-ДВС.

Внедрение ЭЦ-зацепления в редукторостроении выводит машиностроение на новую ступень развития, поскольку КПД традиционного – эвольвентного зацепления 97%, а эксцентрико-циклоидального – более 99%, показатели мощности на 1 кг веса соответственно – 16 кВт/кг и 30 кВт/кг.

[img]http://втораяиндустриализация.рф/wp-content/uploads/2016/09/Zubchatoe-zatseplenie-Kopirovat.jpg[/img]

[url]http://втораяиндустриализация.рф/ekstsentriko-tsikloidalnoe-zubchatoe-zatseplenie/[/url]

Като гледам, май не му харесват УРЛ-тата на кирилица, та който не му се отварят- да си ги копира

Сря Яну 11, 2017 11:49 am
Профил WWW

http://втораяиндустриализация.рф/ekstsentriko-tsikloidalnoe-zubchatoe-zatseplenie/

Сря Яну 11, 2017 12:55 pm
Профил

Супер, а има ли формули за смятане на профила, или таблици ... то и профила е един, тия зъби как ги режеш не знам, то знам де ама .. и шлайфането и то така, ама айде ще ги нарежеш ще ги изшлайфаш, ама няма ли нещо стандартно по което да се смята профила утре ще се счупи и ще се чудиш как да го ремонтираш като не си го правил ти.

Сря Яну 11, 2017 2:16 pm
Профил

С фрезов инструмент мисля ще се направи и трябва да се шлайфа.
Идеята ми е да се правят от нас. Не им знам патентната защита. Как се търси за патенти, вкл български. Гугъла ми дава някои, други и по номера не ми ги дава?

Сря Яну 11, 2017 3:50 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 1194  Следваща