|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 8:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Задачка за елетричари :)
То в БГ директори с лопата да ги ринеш! Тука всеки е разбирач и е готов за генерален директор... Най-малко! Защо сме на това дередже аз не знам....
_________________www.elkran.com
|
| Вто Яну 10, 2017 11:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Да съгласен съм с Даниел, въпреки че и отсявката не е кой знае каква. Имаме HR отдел, който по принцип знае какво се търси, но и тяхната отсявка не е добра, добра е дотолкова доколкото маха съвсем неставащите. Разбира се зависи какво търсиш, примерно като търся работници, монтажисти най-вече, там агенцията ми върши добра работа, работим само с агенция, казвам какви специалисти и те ми водят достатъчно за да мога да си избера нужните ми от едно интервю, но до там. Стане ли въпрос за специалисти, хич ги няма, няма и как да е защото те идея си нямат от това твоят човек какво ще прави и не мгта да го оценят освен на CV, а в днешно време куцо и сакато с диплома за Магистър .... За високите постове не че толкова разбират какво ти трябва, но там някак по-им се отдава. Иначе stoyanoff, не е точно така, едно е да си директор на водопад, там може да има мераклии, също така може да има много които никога не са били и няма да бъдат но са готови да станат. Сред останалите хора няма чак толкова кандидати когато си поставил точни и ясни изисквания и критерии, тия дето са редовните кандидати може и да ти пратят нешо но те са лесни за отсяване. Останалите като видят че ще се иска да се бачка и да се носи отговорност не са толкова смели, е освен ако не е държавно  Добри мениджъри и виш ръководен персонал се намира трудно, добри финансисти също, неслучайно заплатите са 5 цифрени.
|
| Вто Яну 10, 2017 11:43 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
/OFFTOPIC/ Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.
Петко Славейков 1875
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Яну 11, 2017 12:52 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ако нещо се е променило, не е в положителна посока.
|
| Сря Яну 11, 2017 1:15 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Гадина! Зелените светодиоди може да са зелени(GaP, AlGaInP, AlGaP) 2V или сини(InGaN,GaN) с фосфор 2.5-4V, от къде хората ще знаят какви зелени светодиоди са ти в главата?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Яну 11, 2017 3:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е те така вече има възможност за субективна оценка, който дойде с по-пълни ръце светодиодите му са по-зелени, който е спо-празни, са му по-сини 
|
| Сря Яну 11, 2017 4:05 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Според мен точката на объркване настъпва в точката LED1:R2
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Яну 11, 2017 4:16 pm |
|
 |
|
fich
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
Скоро говорих с пресен инженер телекомуникации, който не бе чувал за DWDM, та като 80 % не могат да сметнат тока, нека да им я опростят.Премахват се R1,R2 и LED1 и да видим как ще сметнат тока 
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Сря Яну 11, 2017 4:47 pm |
|
 |
|
hrpankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Ное 04, 2014 3:12 pm Мнения: 114 Местоположение: Станке Лисичково
|
Ооохх, кът въ слушам какви плащачи сте, направу ми идвъ дъсипутърся рабутъ в Софето... Айди ми казвайти ут централнъгаръ как да ви идвам на рабута, де... Ъъъъъ, за какви мангиз шъ гувориме???.
_________________А бе много я обичам Наталия Кобилкина, бе !! .. 
|
| Сря Яну 11, 2017 6:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ти първу речи що ни мой правиш.
|
| Сря Яну 11, 2017 6:36 pm |
|
 |
|
radolin
|
Къде е уловката в тази точка? Аз като пишман хардуерист го смятам така: 1. Последователно свързване -> тока през всички елементи е еднакъв 2. Сумата от падовете в/у всички елементи = 5V 3. Върху диодa vf=2V, значи върху резисторите остават 3V 4. Тъй като резисторите са равни, падовете в/у тях са равни -> I=1.5V/200Ohm=0.0075A или може да ги сумираме и направо I=3V/400Ohm=0.0075A Тези сметки верни ли са? Според мен объркването идва от това, че вместо един 400 ома резистор, са сложени 2х200 ома, което реално е същото, но изглежда странно на пръв поглед.
|
| Чет Яну 12, 2017 4:17 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами еднакви различни, на резисторите се падат 3 V и като ги разделим на 400 ом общо дава 0.0075А По интересна задача ще е ако има резистор, бобина и кондензатор последователно на променливо напрежение. И да е посочен пада върху бобината или кондензатора. 
|
| Чет Яну 12, 2017 5:10 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Да и два ключа(единият отворен, другият затворен), две резонансни вериги, преходен процес от втори ред и да го смята, който иска...
_________________www.elkran.com
|
| Чет Яну 12, 2017 5:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
В условието липсва генератор на Капанадзе... 
|
| Чет Яну 12, 2017 6:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не забравяй че става въпрос за деца дето даже не са и пишман-хардуеристи 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|