Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: Новини от страната
Тони, гьолчето с рибите в Баня се нарича "Камено". Замръзва си всяка година. Ветровете там са силни и го охлаждат бързичко. Един мой приятел има виличка на брега на "гьола". А иначе Баня е невероятна - минерална вода, 72 градуса извира... спокойно и уютно. Банско от своя страна има уникални механи - стига да знаеш кои де. Най - добри в Банско са механите на банскалии. Иначе до лифта са накацали някакви ментета. Шепа пържени картофки - 8.50. А иначе най - качествени са "Молерите", "Воденицата", "Валевицата", "Дедо Пене"... И още няколко. ( Скоро ги обединиха: http://banskounique.eu/ под патронажа на кмета ). Хотели - "Кемпински", "Регнум", "Лион", "Банско спа", "Глазне" и други, но тези са ми хванали окото. Има и семейни хотелчета, но нямат много онлайн материали. Въпреки това, са пълни винаги. Нощувки в семейните: 70 - 80 лв. стаята. Ските - поддържани писти, карта един ден - 58 лв., годишната е 1500 лв. Аз имам такава, но рядко карам. А сега въведоха и система за фейс контрол. С други думи, само аз мога да ползвам моята карта :( Малко кофти... И аз избягвам писти с много навалица, че куцо и сакато се премятат. Иначе, че има и дупки - ИМА! За това човек трябва да внимава какво плаща. Хотелите с класа си държат ниво, както ценово, така и качествено.
Между другото, Добринище също е готина дестинация. И там има минерална вода и подобни благинки.

Поздрави!

Вто Яну 10, 2017 12:32 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Абе знам аз, там сме от началото, ние поддържаме доста неща по цялата ски зона, ама не е там въпроса, и долу и горе принципно плащам по други разценки, но не върви да съм със семейството и да плащам по тънко, иначе не е проблем. Мен Банско ми харесва лятото заради планините, зима и планина не знам, не се кефя много на снега, в смисътл да ходя по него, иначе да го гледам ми харесва. Тоя гьол не го бях забелязал, ама то аз по Баня и досега не съм ходил много, колкото да хапнем нещо, местните ни водят чат пат до някакви кръчмички там, иначе Молерите са добри, последно там хапвах не е много паднало качеството което е добре.
Иначе аз хич не съм по ските, даже и на ТВ не ги гледам, но водихме децата да вземат по няколко урока. От чисто моя гледна точка Боровец е по добре заради повечето капанчета около пистите, и то не много скъпи, но за каране май Банско е доста по-добре, поне така си мисля, повече снягм, повече писти, аи ги обработват редовно. Кофти че не дават да се прави нов лифт, има си нужда. Преди 5-6 години беше доста мизерно в градчето заради многото строежи, в момента е добре, е не е като в Австрия ни и не е толкова трагично.

Вто Яну 10, 2017 3:36 pm
Профил
Аватар

Аз за Банско май си мисля да намина по време на джаз феста тази година - и в Добринище или в околността да съм,
ще има какво да се прави - разходки, чист въздух, добра храна и минерални извори. Може дори да се видя със стари познати.

А като обиколите зимните курорти в България, Австрия, Италия, Франция и Щатите, елате насам - може да се
планира отсега :) Тази година мислих че пак съм скочил в кацата с проблемите, но останах приятно изненадан
от къщичките до пистата, имаха всички практични удобства, само пералня липсваше (но за една седмица няма проблем). Ходя за първи път от може би 15 години, затова съм впечатлен. Последната ми такава почивка беше в Боровец, на станцията на БНР.

Къщичката (или частта от нея, която беше наша) имаше 4 спални, 2 бани, сауна, напълно оборудванаха кухня с прибори и посуда,
шкаф за сушене на дрехите. Скромен хол с аудио и видео. Гардероб за ските, с инструменти за риене на снега наоколо.
Паркомясто/места с контакт за отопление. Мястото беше на 5 мин бавно ходене от пистите и гардероба. Взимаш си ключа от пощенката кутия,
като си тръгваш го хвърляш обратно. Можеш да си избереш дали сам да си почистиш или те да го направят (като си тръгваш).

Освен това понеже уцелих първата седмица, целия курорт работеше само за нас и най-интересното беше че всички бяха изключително любезни, въпреки че разбраха че сме от България (създадената картинка от вестници и телевизия не е от най-приятните). Рестораните имаха малко неудобен график, но причината беше че наистина нямаше никакви хора. Има и хотел, и по-малки и по-големи къщи, с по-добри или по-спартански условия. Има места на които не може да се стигне по никакъв друг начин освен със ски или моторна шейна (или пеша за мазохистите :))

Вто Яну 10, 2017 3:46 pm
Профил

ТоНи, кой ти кара ски зимата? То се ходи някъде на топло, голяма камина, много мелнишко вино и мезенца. Кеф ти бански старец, кеф ти шужуци, кеф ти кървавица, кеф ти "сменка" и т.н. А лятото се е "утепало" за пикници. До реката има приказни места. След приключването на сезона, се организират всички ветерани от спасителната служба (имат си клуб) и почистват цялата гора от боклуците на туристите. Много благородно от тяхна страна. Цеко Минев в жест на благодарност за това дело им зарежда целогодишни карти за лифта. Абе, хубаво е. Естествено мен ме дразнят всички лъжи по обявите. За мен не е нормално да предлагаш нещо, а да го обявяваш като супер - дупер уникалното и великото нещо. Верно е, че икономиката трябва да се движи. Рекламите доста украсяват, но не си взимат поука от обратната връзка. А както ние знаем, дори отрицателната обратна връзка е "положителна". Та така. Свиркайте като се отбивате към мойто село Банско - все ще се намери от някъде винско и свинско :D :D :D ТоНи, а знаеш ли къде е "Гроше" в Банско. Той и Grubi може да е чувал за тази емблематична кръчма. Това е едно много елитно заведение от време оно. Ако не го знаеш, ще разкажа за него. То не е много за пред хора, ама...

:)

Чет Яну 12, 2017 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение Топъл чай за мъже
Тази година зимата изненада не само пътното и синоптиците, но и самото Глобално затопляне (ГъЗъ).
Това обаче е любимото ми време още от детските години - шляя се с часове в най-голямата виелица, подходящо облечен, де.
Като се прибера искам да се затопля с нещо приятно, но за греяното вино на баба вече почти липсва технологична възможност. Рецептите от нетя ме отвратиха още докато ги чета.

В микровълновата ми 200мл вода завират на втората минута. Пълня чаената чаша с червено винце (понякога "пелин") и пущам на 1 минута и 40 сек. После разбърквам една дебело напълнена с мед чаена лъжичка. След втората доза: Дръж се земьо, че Бонго ще те гази!
Грип ли?! К'во беше това?

Пон Яну 16, 2017 11:17 pm
Профил

Адмирации, така се прави. :D

Пон Яну 16, 2017 11:50 pm
Профил

Абе и без вино става :)

Пон Яну 16, 2017 11:55 pm
Профил
Аватар

Защо чак сега даваш рецептата - като страдах и фучах две седмици. Не те е срам ;)

Най-големия проблем са синусите, но не ми се сядаше на оная 144MHz или колкото са там във физиотерапията. Нямаше и барокамера наблизо,
да натисна гадината с повечко атмосфери и чист кислород.

Вто Яну 17, 2017 12:50 am
Профил

Абе грип и разни такива бягат, явно едно време добре съм се спиртосал, виж синусите друга работа, но като се замисля последнитв години не са се обаждали, но пък постоянно имам нещо като хрема, по точно само докато спя, явно куча марка, не ставам за нищо но и не мра ;-)
П.с. Виж кокалите друга работа от 1 година гърбът ме тормози, от два месеца десния лакът, миналата седмица телефона едвам вдигах, сега май се адаптирах към болката :-)... ако знаех навремето че освен вътрешно е трябвало и външно да третирам с алкохол....

Вто Яну 17, 2017 12:59 am
Профил

За синусите знам че се смърка настърган от миналата година кестен както и за синузит.
А това дето Тони казва го патих и се оправих с инфрачервена сауна(солариум) (имам такава). Два дена не гърчих като идиот и реших да си взема една сауна, после се окъпах и си налях питие и даже бях забравил че ме е боляло докато не ме попитаха как съм. Вярвайте ми даже не можех да спа и да се движа. Лампите на Солариума са на Филипс и са 2 бр. УВ които почти не ползвам и 3 бр. инфрачервени. Страхотна работа върши.

Вто Яну 17, 2017 1:07 am
Профил
Аватар

За Груби: то твоето е от барчета в които чашите се оплакват от намръщена сервитьорка и при добро желание се одухват и бършат от сополив барман щото миячни машини йок. Аз през зимата не ходя по барчета, пък и не идвам чак от страната на дядо Коледа...
ТоНи, не се кахъри за първото, пък за второто още по-малко: най-вероятно е невроза и като му цапнеш нещо и като му теглиш майна "Ай сиктир, к'вото да е!" току-виж ти минало на момента. Щото и аз съм ги патил, де.

Едит: ааа, за синусите: като си нашляпам сутрин очите със студена вода и после в незагрятата кола надуя вентилатора да ми издуха джама става една...

Вто Яну 17, 2017 1:08 am
Профил
Аватар

За болки в гърба, коленете и ръцете - трябва ти малък, но едър живак на 2-5 годинки, и да те гони с "Татее, ще ме носиш ли, че се изморих?"

Гарантирам оправяне без лекарства и настойки, малкия така ме спаси от операция на менискуса. Стига от мен с болежките, лека ;)

Вто Яну 17, 2017 1:22 am
Профил
Аватар

Тони, виж някой "trigger point" специалист (в щатите има много) или се образовай сам по въпроса. Няма да се учудя ако един ден стигнат до заключението, че там е разковничето за 90% от болежките по двигателния апарат. За последните пет години вече си оправям трети проблем (коляно, китка, лакат) по този метод. Гърбът го изчистих с разтегателни опражнения, но там допирните точки са много. В един момент се бях замислис даже да се квалифицирам, един вид като хоби. За благото на роднини и приятели :)

https://www.youtube.com/watch?v=sltGyJvbvWw
https://www.amazon.com/Trigger-Point-Th ... s+workbook

Вто Яну 17, 2017 7:33 pm
Профил WWW

Интересно, ще проверя ... то да ти кажа с времето свиквам, намен и прага ми на болк хич не е нисък, докато работя не го усещам, най-гадно е докато карам, особенно ако съм на магистрала, явно се отпускам, карам по инерци и нищо не занимава мозъка ми и почвам да го усещам, а днес като карах в снега изобщо не усетих да ме боли .. до преди малко като се прибрах :D ... амуптация от към врата ще реши всичко :D

Вто Яну 17, 2017 10:15 pm
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
DSCI4594-M.JPG
DSCI4594-M.JPG [ 51.93 KiB | Прегледано 1403 пъти ]

Нахранихте ли кокошките?
Мдаа, врабчетата наистина почти изчезнаха, заместиха ги синигерчетата. Огромните ята гарги, традиционни за това време, се изместиха от ята скорци.
На село пък през лятото все едно си в гората - к'ви ли не пилета.
Явно "модерното" земеделие си казва думата.

Сря Яну 18, 2017 12:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450 ... 1080  Следваща