Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
ToHu написа:
.. то така и далавера, няма нужда да ги чистят а парите за това са платени, вместо да минат камионите 5 пъти днес ще минат веднъж утре, има няма едни 7-8 хил.км ще спестят ...

Не знам дали са платени и колко са платени, обаче когато духа е практически невъзможно да се почиства. Сигурно си виждал такава обстановка, тук при нас си е обичайно, даже си говорихме в една тема за пътя Добрич-Варна, че там има няколко такива ветровити участъка. Разумното решение е като се проектират пътищата да се избягват такива места, ама то няма как... Другото както е при нас обикновено - забравяме за Добрич-Варна и по обиколния през Балчик/Албена. Същото гледам правят и долу на Тракия, затварят и по стария път покрай Карнобат...
Знам изглежда странно че царския път се затваря, а се чистят обиколни пътища, ама това е най-разумното, след като са имали неблагоразумието да проектират царския път по кофти трасе...

Пет Яну 06, 2017 5:30 pm
Профил

Брех, интересна биография имал този човек http://zit1.eu/images/files_pdf/%D0%98% ... %D0%B2.pdf

Пет Яну 06, 2017 5:39 pm
Профил

Миро, да но срещу навяването има мерки, правят се заграждения, и тук уж ги имаше но къде са сложени, как са изпълнени и колко помагат един господ знае.

Пет Яну 06, 2017 6:00 pm
Профил
Аватар

В духа на мегаломанските проекти - или скоростен влак до Варна, или метро или тунел, или всичко на едно. Някой да звънне на чичо Мъск?

Пет Яну 06, 2017 8:00 pm
Профил
Аватар

Пък у наше село хвърлили кръста в снега, щото в Дунава е щяло да се мре. Чак сега утихна, но е кучи студ.
Канех се да водя малкия на Дунава, че веднъж в православна БГ не се учи на Йордановден (заради грипа), но навън направо не беше за мъже. По обед пратих майка му до магазина :)

Съб Яну 07, 2017 2:09 am
Профил
Аватар

В Добрич продължава да вали и навява, въпреки че вече не духа толкова сериозно. Минус 10 и надолу...
Много добра зима - само човек да не му се налага да пътува. Вероятно лятото и пролетта също ще са добри при това положение.

Съб Яну 07, 2017 8:15 pm
Профил

И в Руси сме тъй. :D

Съб Яну 07, 2017 8:51 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Колко добре ? :)
-30 , -50, -60 С ?

Съб Яну 07, 2017 9:36 pm
Профил

Скорео не съм гледал, по едно време в Лозен беше -16 и духа та се къса, офиса не може да се стопли, и като капак на всички нещо тоците се ебават .... Няма лошо, очакваме да пада до -25 да видим.

Съб Яну 07, 2017 10:00 pm
Профил
Аватар

Попаднах на ценен сайт, който може да върне някои от нас в славните времена на "Времето е наше!" и "Кой не скача, е червен!" :D :

> Дигитален фотоархив на българския преход

Прикачени файлове:
Изгубени в прехода.jpg
Изгубени в прехода.jpg [ 19.76 KiB | Прегледано 1127 пъти ]

Сайтът "Изгубени в прехода" съдържа над 50 000 авторски снимки от фоторепортера Георги Георгиев - Джони, направени от 80-те години до края на миналия век. Снимките са сканирани основно от черно-бели негативи, систематизирани по дата и събитие, и качени в сайта.

Този сайт отразява 15-годишен период от началото на демократичните промени, 2000 събития в около 50 000 снимки. Периодът, който наричаме преход.

Пон Яну 09, 2017 8:07 am
Профил
Аватар

Стана две седмици не съм се къпал, мааму! Мизерия!!!
Прикачени файлове:
BANIA-IOK!.JPG
BANIA-IOK!.JPG [ 56.97 KiB | Прегледано 1073 пъти ]

Пон Яну 09, 2017 4:36 pm
Профил
Аватар

Бонго, то по-скоро ще е разходка по леда... :lol:

Пон Яну 09, 2017 5:59 pm
Профил

Абе там как да е, бях на Банско онзи ден, по скоро село Баня, и съвсем до къщите гледам ловят риба под леда в някаква локва, сигурно 50х50 м беше гьола .. гледм и се чудя, абе навън 4-5 градуса, тия ходят отгоре все едно са в арктика ... никой не пропадна де но интересно там не е било много студено кога е станал тоя лед та и да е дебел достатъчно ...

Пон Яну 09, 2017 8:01 pm
Профил
Аватар

аз съм на пампоровец, уж на ски. хотел 'стената', чаровно място.

в гаража - нещо средно между поточе и пролетни локви. е, извиращата вода от бетонните стени чак чучурче не прави, но може да се пусне хартиено корабче до канала. в целия гараж има толкова колони, че не е останало място между тях за коли.

парното по стаите е в някакъв шантав режим. през деня - колкото да не замръзне, през ноща надуто, че да не можеш да спиш. през деня пускаме електрически радиатори (от хотела), че дечурлигата не можем да ги държим и вътре с грейките. баните са претърпели тунинговане, явно. имало е душ кабина, вече я няма. едни очарователни дупки в пльочките обаче си зеят. вместо централна топла вода са сложили бойлери във всеки апартамент. е, направихме график кой кога да се къпе, няма как. обаче недоумявам как са успели да направят бойлера да капе от три места... вентилатора след 2 дена жално скрибуцане се възнесе към вечните вятърни полета. сега шерваме миризма от кухня, тоалетна и още нещо неопределено.

в стената в хола си живее мишленце, нейде между гипс-фазера и изодура. вечер явно му става студено, почва да се разходжа, че и цвърчи. или яде камъни, или итонг, или стиропор. с друго не виждам с какво може да се храни. децата много искат да пробием дупка в стената и да пуснем горкото мишленце на свобода. за сега ги разсйваме с DVD маратони - ледена епоха, алиса и т.н.

вчера в гаража бучеше някакъв масивен агрегат. викам си - тока ли е спрял, или са включили скарата в ресторанта? като се очертаха контурите на съоръжението, някакви асоциации ме налегнаха, смътни спомени от казармата. оказа се 120kW агрегат, произведен 1963г. на джангър го докарваше, обаче кабелите бяха прекалено тънки, че да хранят сградата. то верно бяхме 3-4 апартамента + асансьорите (единия се наводни и го угасиха), та да ни захранят бойлерите за топла вода с агрегат на дизел може да се е видяло много икомомично на някой икономист/финансист (знаете на кого принадлежат курортите у нас)

в ресторанта бяхме само 2 семейства, поне до вчера. за 4-5 яденета пробвахме всички предлагани манджи, както и комбинации от тях (примерно смилянски боб с кисело зеле и кюфтаци). днес го затвориха и малко ни изненадаха. в кухничката в апартамента има котлон, ама чак да наготвя за 6-7 души ще е предизвикателство. то и продукти от къде - в съседния хотел има някаква бакалийка, 400гр. краве сирене 6.80лв, лионска наденица 2бр 6.50 и т.н. децата са лесни - буквикчки, кръгчета, някой плод със зор, вечеряха каквото закусиха - тостове. ние ударихме по 2 ракии със студена вода от чешмата.

като пуша на балкона озадачено гледам тъмните прозорци на съседните небостъргачи. сградата пред моя балкон се продава, цялата. много стаи на малко земя, строителството не би подхождало и за южна Испания, и то ако не духа вятър. половината облицовка е паднала, ясно се виждат петна от 'баш майстор' или 'петък следобед'. мислех си, че е само при нас липсата на народ, ама по лифтовете също няма хора. вчера успяхме за точно час и половина да се пуснем по всички писти с по-нови лифтове. полудневна карта е 39лв и почва от 12:30. видях поне 2 лифта, на които съм се возил като ученик по соца.

по талавизора 'го дават' 60см сняг. според мен са 30-40. утъпкаха ги през ноща, но на другия ден към 2 следобед вече се показа изкуствения лед от долу. през деня не тъпчели, защото скиорчетата се нахендряли на машините.

утре, ако кръчмата не живне, ще хванем джиповете май и аре у глемото село.
не бях идвал в пампоровец тоя век. не чувствам загуба. не знам и какво би ме накарало отново да го бия този път.

Пон Яну 09, 2017 10:12 pm
Профил

Ами ... ние бяхме на една вила в Баня, до Банско. От вилата съм доволен много, хората са я правили с желание и с пари разбира се. Топло, на парно, има и две камини абе никак не е зле, даже много добре не само за нашите стандарти. В Банско .. то е ясно, навалица, по ски зоната кожодерщина. Сняг имаше, повечето изкуствен но не е лош, вече има и истински де но докато бяхме там не беше много. Повечето писти са отворени, става за ски ако караш ски, аз не карам :) С качването до бъндерица проблем, или чакаш на лифта, а там опашки не е като да няма, или с кола но трябва да отидеш рано иначе паркинга долу затваря и остава Шилигарника, но там след това за да си вземеш колата си е вървене. Нямам лошо впечатления освен цените, за сравнение по ски зоната на боровец е поне 3 пъти по-евтино, има в предвид ако влезеш да хапнеш нещо. В самото Банско цените се понасят .... не си падам по зимни курорти ама ...

Пон Яну 09, 2017 10:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449 ... 1080  Следваща