Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Малък RFID .. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Малък RFID ..
Търся си малък RFID модул, тук доставихме някакъв но цената е леко смущаваща. Не ми се занимава да произвеждаме защото са епизодични нужди. Та търся нещо готово с някакъв интерфейс, ако е 485 и може да се разпитва по него много добре защото ще връзвам 9 наведнъж, но ако не е няма грижи, каквото дойде ще го интерфейснем някак.
125 kHZ , да може да чете на 10-на см, идеята е да е монтирана под плот на маса. Възможно е да се издълбае, но ако успее да чете през целия плот най-добре.

Пон Яну 09, 2017 12:20 pm
Профил

Мнение Re: Малък RFID ..
http://teracom-bg.com/produkti/kontrol-na-dostap-do-sgradi-locky-bp/

Пон Яну 09, 2017 12:34 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Ето тези юнаци произвеждат много добри модули и имат варианти с RS485: http://idtronic-rfid.com/

Ползвал съм техни неща и съм доволен - документация, параметри, стабилност - всичко е както го повелява немската традиция :)

Пон Яну 09, 2017 12:43 pm
Профил

Това от първия линк ми прилича да прави само контрол на достъп, мен ми трябва да предава ID то.
Второто ще го разгледам, но те май в БГ ги няма ... търся нещо лесно достъпно, дето се казва да мога да си го купя още днес. Иначе масово изпозлваме от едни тайванци, правят ни кустомизиран четец но тем са големи в които картата влиза и се заключва и други екстри, в момента не ми трябва нищо такова, а да ги мъча за 100 бройки на година да ми правят нещо друго няма смисъл.

Пон Яну 09, 2017 12:51 pm
Профил

Тия имат ID виж говори с тях но работят до 3 см. а на теб ти трябва 10 см. разгледай им страницата имат и други такива джаджи.

Пон Яну 09, 2017 1:26 pm
Профил
Аватар

от къде ги вземаш тези маси с плот 10-см?

Пон Яну 09, 2017 1:45 pm
Профил

Ами 3 см са ми малко, плота не е 10 см но да има някакъв резерв, все пак има и плот. Иначе плота е 3-4 см, зависи от производителя на масата, но заедно със всичко може и повече да отиде, това са игрални маси, имат сукно, някои имат подложка под сукното, няма стандарт така че се запасявам :)

п.с. сега пробвам някакъв PG20 от комитекс, чете добре и на далеч, обаче май само предава и то по веднъж, а на мен ми трябва нещо което или постоянно да предава докато има карта, или най-добре аз да го питам а то да си казва ....

Пон Яну 09, 2017 2:23 pm
Профил

ДедоБоре написа:
от къде ги вземаш тези маси с плот 10-см?

Иначе .. ето ти маса с 6 см плотче но тази е малка и за други цели :)

Прикачени файлове:
masa.jpg
masa.jpg [ 224.37 KiB | Прегледано 4397 пъти ]
Пон Яну 09, 2017 2:33 pm
Профил
Аватар

Аз ползвам ей тия и съм много доволен. Имат възможностите, които търсиш, само трябва да проверя растоянието антена<->карта, но мисля, че и там ще покрият изискването. Не са в БГ, но доставката е бърза и са коректни.

Пон Яну 09, 2017 3:53 pm
Профил

Хмм да но са обезкутийчени, ще трябва да им мисля нещо .. аз основно това искам да избегна не ми е толкова проблем да пусна 100 платки от някой който съм правил, но да му нагодя кутия за целта, някой да го сглобява и да докараш търговски вид си е занимание, а това е част от продукт ... от зебра сега чакам някаква оферта, имат интересен вариант, един контролер и 8 антени, това ме устройва идеално. Ако беше масов продукт щях да направя нещо с някой от мойте, но почти всички са правени като за контрол на достъп и с анякакви странни форми, хич не ми се занимава с такива простотии ако може да се изпозлва нещо готово.

Пон Яну 09, 2017 4:00 pm
Профил

p.s. .. тъкмо ми хрумна коварната идея че и аз мога да ги превключвам антените, зебра имат само на 800 Mhz и отпадат като вариант, тия на CarBeta може и да станат ако не намеря нещо местно ... в най-лошия случай ще се рови по архивите

Пон Яну 09, 2017 4:33 pm
Профил
Аватар

Най-добре си го спретни сам четеца. Вземи ЕМ4095, някакъв проц и съответния интерфейсен чип.

Пон Яну 09, 2017 5:56 pm
Профил

на там отиват нещата, вече го спретнах .... сега само да измисля с какво да му мултиплексирам антената че тока там големичък за разни малки CMOS мултиплексорчета ...
п.с. до де си комуникирам с доставчици .. и да ти кажа 30 мин рових в архива, още 1 час чаках да се прехвърли за да остановя че е грешния архив .... за 30 мин го сглобих вкл. намотаване на пробна антена, не го напаснах съвсем честотата, гледма 134 khz но това ще стане в последствие. Отказах се да си търся и кода, написах ново декодиране щото нямах нерви да прехвърлям още 2 Gb архиви.

п.с.2 нещо ми стана днес с мрежата, 2 Gb по WiFi боза ги естимейтва на 2 часа ???? то пак като не убих сториджа, UPS нещо се е ошашавил, горе долу включваше и изключваше с 1 Hz, до де сляза до долу до спра тоците не знам колко пъти включи и изключи целия рак

Пон Яну 09, 2017 7:57 pm
Профил
Аватар

с кви чаркове ти е ракчето

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Яну 09, 2017 9:33 pm
Профил WWW

в смисъл какви, като марка или какво има .. има много неща иначе, 2 суича по 24 порта, един 48 порта, един домейн сървър с масив към него, втори домейн сървър, един линукски рутер, два DVR-а, миксери и усилватели на озвучителната уредба :) ... дето ще обеснявам .. те на

Прикачени файлове:
Dsc06512.jpg
Dsc06512.jpg [ 576.83 KiB | Прегледано 4283 пъти ]
Пон Яну 09, 2017 9:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща