| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Въпрос за HDD
Ми той Бонговеца ти го каза още във второто мнение ама кой да чете  .
|
| Пон Окт 03, 2016 4:17 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Я да питам, може ли HDD-то да работи нормално в положение изправен на тясната дълга страна.
|
| Сря Дек 28, 2016 7:31 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Може, моите бекъп дискове все в такова положение работят  .
|
| Сря Дек 28, 2016 9:22 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Може да работи разположен по всяка една от трите главни оси и няма проблем да е наобратно. Имат проблеми да се въртят по време на работа защото плочите в дисковете са си жигроскопи. Освен това в момента HDD е със статута на флопитата.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Дек 28, 2016 12:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да не повярваш... Ти ли пускаше линкове за живота на SSD? 
|
| Сря Дек 28, 2016 1:03 pm |
|
 |
|
ike
|
Ако искаш мога да ти пусна линкове, как LCD мониторите в някой отношения(например Input lag,refresh rate, color representation) са с пъти по-зле от CRT, но въпреки това CRT са при флопитата.
|
| Сря Дек 28, 2016 6:05 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Да се закача за тая тема за твърд диск. Моя проблем: 2,5 диск на вестерн дигитал , 1Т ,произведен 2011- купувал съм го чисто нов и е външен диск на УСБ 3 .На външната кутика пише Фербатим.
От извесно време като го ръгна в ПЦ то -казва че не е форматиран и ми предлага да го форматирм. Пробвах го на няколко ПЦ та - ХП, Вин7 -същото. Отворих кутиката и взех само диска, надеждата ми беше че е контолера - УСБ към САТА . Имам още 2 други такива контролечета - и с тях пак същото - опознава го че е диск и ми тредлага да го форматирам.
Аз съм загубил надежда ама ако някои има с какво да помогне - да се обажда.
|
| Пет Мар 03, 2017 9:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на мен ми се е случвало при реалокация на кофти сектор да ми смени баш нулевия. диска беше много зле, смарта беше почервенял месеци преди това. за експеримента, пуснах програмка да намери сектори с партишъни и възстанових геометрия и диска изгря. не че ми трябваше нещо от него (вече), но не подлежеше на смяна и просто беше тренеровка на процедурата.
та виж с един секторен редактор какво се вижда в началото - нули или нещо. може и да има валидна информация, а да е скапана само чек-сума.
повечето бриджове не са пълни и смарт команди не минават през тях.
|
| Пет Мар 03, 2017 9:43 pm |
|
 |
|
ike
|
HSB в форума на http://hardwarebg.com/forum/ има един човек който с това се занимава. Ако ти трябват данните потърси го, ако не ти трябват пробвай се - нищо не губиш.
|
| Съб Мар 04, 2017 11:57 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Май съм гризнал дървото яко - даже като закача тоя диск директно на дъното - БИОСа не го вижда и оттам нагоре съответно никакв софт не го лови.
|
| Вто Мар 07, 2017 5:38 pm |
|
|