|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:15 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Баси палачинката! 
|
| Съб Дек 10, 2016 12:52 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тъй де, стига дребосъци. Дали е един кристал....
|
| Съб Дек 10, 2016 1:13 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
С тоя чарк, пасианса направо ще лети... 
|
| Съб Дек 10, 2016 2:43 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
А какъв фън ще е за рутване на платка... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Дек 10, 2016 3:24 pm |
|
 |
|
bobihot
|
|
| Съб Дек 10, 2016 3:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е не е по-различни от ксеон например, сигурно ще е и по-лесно от ксеон, предполагам тоците са с порядък на долу, ако не порядък то значително по-малки.
|
| Съб Дек 10, 2016 4:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ментора от много отдавна има режим на рутене баш на такива корпуси. пък и това се слага в цокъл с крака, което още повече улеснява рутенето. тоците се решават с много плейнове, ментора също добре симулира плътността на тока при различни температури. не казвам, че е лесно, но не е и чак толкова невъзможно. плаши ме солидното присъствие на индийски имена в екипа. наблюденията ми от постиженията на "индианския гений" и начин на мислене обаче ме хвърлят в дълбоки съмнения за крайния продукт. обаче е твърде малко вероятно на някой да му се наложи да прави платка и/или ОС за тази плочка за баня. следвайки здравите си корпоративни традиции, надали на бял свят ще се появи нещо по-обширно от 2 странички product brief. все пак, ако някой се докопа до такъв проект, хващам се да го изрутя. но предупреждавам, че хонорара ще трябва да е такава пачка, че да мога да седна на нея без да си сгъвам много краката 
|
| Съб Дек 10, 2016 5:27 pm |
|
 |
|
HCL
|
Ааа има много кадърен народ сред индийците, просто човек трябва да се научи да го различава от маймуните. И тъй като културно не сме си много близки задачата не е лесна. Но в никакъв случай не бих казал, че като цяло са по-слезе от нас, немците или които и да е било други. А тези които от десетилетие и повече са отвъд гьола имат и предимство пред нас, понеже са натрупали доста опит по различни проекти.
А за чипа няма да отварям темата "нашите нанометри не са вашите", че Qualcomm като цяло са ми една от най-неприятните компании. Като цяло и двете архитектури са грозни и най-интересното е, че това май Facebook и M$ го осъзнават най-добре от всички...
|
| Съб Дек 10, 2016 6:47 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: ментора от много отдавна има режим на рутене баш на такива корпуси. пък и това се слага в цокъл с крака, което още повече улеснява рутенето. тоците се решават с много плейнове, ментора също добре симулира плътността на тока при различни температури. не казвам, че е лесно, но не е и чак толкова невъзможно. плаши ме солидното присъствие на индийски имена в екипа. наблюденията ми от постиженията на "индианския гений" и начин на мислене обаче ме хвърлят в дълбоки съмнения за крайния продукт. обаче е твърде малко вероятно на някой да му се наложи да прави платка и/или ОС за тази плочка за баня. следвайки здравите си корпоративни традиции, надали на бял свят ще се появи нещо по-обширно от 2 странички product brief. все пак, ако някой се докопа до такъв проект, хващам се да го изрутя. но предупреждавам, че хонорара ще трябва да е такава пачка, че да мога да седна на нея без да си сгъвам много краката  |  |  |  |  |
Бе то за наемане и аз ще се наема, само отбелязвам че би било фън, да не говорим че би глътнало два месеца плътно понеже аз всяка пътечка си я слагам на ръка и не ползвам фанаутите дето са вградени. Като резултат отива повече време обаче винаги съм винаги поне -2 слоя спрямо формулите дето изчисляват колко слоя трябват за да се рутне еди какво си. Ама не ми се вярва да ми се наложи че то аз си подбирам сам какво да рутвам пък съм отдавна известен "почитател" на всичко с арм 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Дек 10, 2016 7:35 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Хванахте се на най лесното - рутене на платката. Не виждам желаещи да пишат софтуер
|
| Съб Дек 10, 2016 7:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
... то дали ще са 48 слоя или 46 няма особено значение пък за софтуера... какъв софтуер? нещо за фейса или за облак? почти сигурно е, че драйверите за лайнукс ще са бинарни само, не-реентрантни и с бегло описание.
|
| Съб Дек 10, 2016 8:37 pm |
|
 |
|
bobihot
|
-Пишем софтуер секакъв. На това и БД ше летят (теоретически)  Да- и i.MX6 го правят на 8 слоя, но става и на 4. Те повечето дизайни ги издокараха до там някъде. Ако са правилно разпределени повер плановете и изчистено изхода от под корпуса, с няколко допустими замествания на пинове от данните става доста компактно. AMD ZEN го обещаха да има вариант с вградена RAM и няма да има нужда от рутене на бърза паралелна шина, само LAN, USB, LVDS. За сега само това инфо дават http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon
|
| Съб Дек 24, 2016 11:42 pm |
|
 |
|
bobihot
|
CES 2017: Qualcomm представи Snapdragon 835 с подобрено енергопотребление и VR възможностиSnapdragon 835 предоставя и по-добра работа с 3D графика и осигурява с до 60 пъти повече цветове. Той също подобрява обработката на звука за "истински жив звук във виртуална среда“. Новият процесор е създаден по 10 nm производствена технология, което е намалило размера на чипа и той може да се вгради в по-малки устройства в сравнение с предишните процесори. До колкото четох, е с А-73 ядра. http://hicomm.bg/ces-2017/ces-2017-qualcomm-predstavi-snapdragon-835-s-podobreno-energopotreblenie-i-vr-vyzmojnosti.html
|
| Пет Яну 06, 2017 2:50 am |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Яну 17, 2017 6:30 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Яну 20, 2017 12:02 pm |
|
|