Отговори на тема  [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Търг Ериксон модем - Лунд, 6ти рунд... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търг Ериксон модем - Лунд, 6ти рунд...
Зимно време май не съм го минавал лично.

Пет Дек 02, 2016 2:46 pm
Профил

То и лятото не е цвете... и пак стават сакатлъци точно заради "разнообразието" както на терена, така и на пътуващи - от пъпляци до джигити. Миналото лято един познат си счупи и двата крака, видял че има плътен пушек на Аксаковските баири, обаче не намалил веднага. А в пушека се оказал "скрит" цял камион натоварен с трупи...
Но зимата тоя път си е пословичен... къде бъзик, къде истина ама лафа е, че щом пътя Варна-Добрич не е затворен, значи зимата не е дошла още ;-)

Пет Дек 02, 2016 3:12 pm
Профил

miro_atc написа:
Крайният резултат е, че това зимата си е най-рисковият път в нашата околия.

Не само зимата - целогодишно е най-рисковия път в околоята. Абсурдно бързащи. Почти всяка седмица в новините има новина за това как някой се е размазал на него път.

Пет Дек 02, 2016 4:14 pm
Профил
Аватар

Ако забързат влака, или направят полет Добрич-Варна може да стане по-безопасно :)
Или някой да придума Боко за една магистрала Варна-Добрич-Силистра-Русе...
Тук пътищата ги чистят все пак...

Пет Дек 02, 2016 4:51 pm
Профил

Не знам при вас как ги чистят но във Финландия чистенето се свежда до изриване на малко сняг, но отдолу асфалт не видях, то според мен така е и по-безопасно. Българина никога не е доволен. Онзи ден в големия сняг обиколих половин софия, според мен пътищата си бяха идеални при този снеговалеж който имаше. Не знам хората за какво недоволстваха, както се казва на калпава ракета космоса и е крив. Не говоря за конкретният път Добрич -Варна, а за това че Българина няма никаква култура на шьофиране и поддържане на колата. Тия идиоти вместо да се чудят как да направят задължителни зимните гуми, по добре да забрнят употребата на гуми по-стари от 5 години, то ако питаш мне от 3 дори. След 5 години каквато и да е гумата не става за нищо, може и 2 см грайфер да има и е същият хуй, много по добре с нова лятна гума отколктоо с 10 годишна зимна.
Ние се присмиваме на американците но там хем нямат такова нещо като зимни гуми, не че няма но повечето американци не са и чували, хем пътищата не са много по-дпбре почистени от нашите, но катастрофите са по-малко. В инди като падне сняг си има сняг на магистралите, докато станат на асфалт минават един два дни поне и то не щото кой знае колко чистят, но трафика е много и го стопява. Предполагам и при Димитър не е много по-различно, стават катастрофи ама такова риване като тук няма. Щом тия хора там с тия всесезонни гуми могат значи навсякъде може, нали сме супер шьофьори а все нещо им е криво.
По тая логика да махнем и бордюрите, пречат, онзи ден си разпорих гумата докато качвах един ... да накараме снегорините и тях да изриннат.

Пет Дек 02, 2016 5:06 pm
Профил
Аватар

Тук се рине често до асфалт, и се ръси натрошена скала(гранит). Като свърши зимата има издълбани коловози в асфалта от шиповете, и доста стъкла се сменят, защото тия камъчета не прощават.
На север надали, там просто няма смисъл по някои пътища.
Затова често се асфалтира, а гуми с грайфер под 5мм или по-малко от 5мм, може да ти откажар да ги сложат в гаража. Незаконно е, а и те си вързват гащите.

Нед Дек 04, 2016 1:48 am
Профил
Аватар

При нас магистралите просто ги изблизват. Единствено остава малко сняг ако се случи да вали яко в час пик. Ако се очаква валеж почват да ръсят сол и да пръскат с препарат още преди да е почнало да вали. А малките улички съм забелязъл, че ги чистят и хора доброволци с техните си лични пикапи. Въобще аз от това хич не мога да се оплача. Виж бил съм в Канада по време на снеговалеж - ония там са мега зле, ама то къде ли социализма не е мега зле де :). Относно гумите - тук няма правило с какви гуми да караш. Аз карам само с всесезонни и никога не съм имал никакви грижи, даже и на температури от минус 30С. Сменям ги обикновено като станат на 40к мили, което е средно на 4 години. Мислих, че ще имам грижи с баварките, щото са с доста широки нископрофилни 20" гуми, ама се държат перфектно и те, може би ексдрайва помага доста.

Нед Дек 04, 2016 8:56 am
Профил
Аватар

В Щатско всичко е по-добре ;) даже и баварците ускоряват по-бързо, но пък изчезват за 60сек...
А сега Тръмп като разкара и гадните соц. закони на Обама, всичко ще лети. Айде омазахме и тази тема, браво на нас.

Нед Дек 04, 2016 10:32 am
Профил
Аватар

В щатско всичко Е по-добре. Ако не беше нямаше да съм тук :D .

Нед Дек 04, 2016 4:50 pm
Профил

Абе чак пък всичко, има си и добрите и лошите страни ... ама това е друга тема, няма идеални места, навсякъде трябва да се прави някакъв компромис.

Нед Дек 04, 2016 5:38 pm
Профил
Аватар

Темата беше и е около търга в Лунд, всичко друго вече сме го дъвкали, дъвчим го и ще го дъвчим на едни други места. Айде приятен остатък от неделята и до следващия търг.

Нед Дек 04, 2016 5:48 pm
Профил
Аватар

Груби, не са вземай толкова на сериозно, защото преди да се включа аз в тая тема (и то само защото Тони ме спомена иначе въобще нямаше да го направя) ти лично вече беше изписал доста офтопик, че даже и социализъма беше споменал. Ама като те гледам до преди аз да се включа май нямаше проблем с това. Така че ОК, пускай си темите за търговете, коментирайте си ги, но като се отплеснете в киреча и някой друг се включи не се дръж като ощипана госпожица, щото ако не друго - това че си пуснал някаква тема не ти дава права да казваш какво да се пише в нея. Гледам че това най-редовно го правиш в твоите теми, но в същото време не те притеснява да спамиш на другите в темите. Та айде да не си разваляме хубавия (и свободен) форум с глупости, защото като се почне с офтопика в някоя тема, то тя обикновено вече се е изчерпала.

ПП. Тони - смятам нямаше нужда да споменавам, че се гъбаркам с Груби :D .

Нед Дек 04, 2016 6:14 pm
Профил
Аватар

Адаш, приятна седмица - мисля следващата година да не спамя изобщо, явно съм се взел твърде насериозно.
Не мисля да коментирам кой какви права има, нито пък да ограничавам някого, нито пък съм модератор или нещо такова.

Пон Дек 05, 2016 10:12 am
Профил

Стига сте се гъбаркали ;-)
Аз почнах спама щото приказката беше, че зимно време варианта да отидеш сам или да си организираш собствен транспорт е лудост... От друга страна тия търгове не предлагат читав шипинг, тъй че става една... Е като моето уредче в Охайо, май там ще си остане. Дано Ицо да успее да си вземе неговите неща от Дармщат, иначе с него трябва да искаме да ни пишат за спонсори ;-)

Пон Дек 05, 2016 10:25 am
Профил
Аватар

А, Ицо не го мисли. Ако няма читав вариант, помпя гумите на автомобила, пълня резервоара, и се обаждам в РВД да ми освобождават писта и въздушно пространство... :D

Пон Дек 05, 2016 11:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща