|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:38 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Дедо, освен да си харесаме някой манастир и да се нанасяме, така ще си спестим и бойковизмите и другите идващи визми ...
|
| Пон Ное 14, 2016 11:19 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
те и ментора не са големи светци, но вземат ли ги Сименс, или ще ги покрият генерално или незнам какво. правете колекциите със софтуер и докумнтация, докато ги има - след няколко години може и нищо да няма вече.
|
| Пон Ное 14, 2016 11:52 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
То хем зависи дали можеш да се продадеш на сметка от едната страна а от другата колко си будала да платиш едни торби с пари за нещо което не струва толкова ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Ное 15, 2016 12:05 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айдееее, пожълтяха ми музиката в баварките - как може бе и на това да посегнат тия жълтури  .
|
| Вто Ное 15, 2016 3:43 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Те го изядоха - нали ги глобихме мисля беше 800 милки за даване на подкупи  .
|
| Вто Ное 15, 2016 3:46 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, и най-грозната жена може да ти наготви чудесни пълнени чушки. обратното обаче е почти абсурд - красавиците обикновено дори не могат да сварят яйца в яйцеварка. та много зависи какво искаш - пухкаво котенце, с което да предизвикваш лигите на околните или майка на децата ти. пълна хармония с партньора се постига трудно, трябва и двамата да са замесени от по-особено тесто. да седиш на някой планински връх, да гледаш околния простор и да държиш парньора си за ръка, да не сте обелвали дума от половин час и да си знаете мислите един на друг... е много рядко явление.
ментора не е чак толкова ужасен. просто си е сам в категорията и трябва да поработиш с него, за да му свикнеш. убеден съм, че ако седнем с теб на едно бюро, за ден-два ще схванеш от къде тече водата и вече няма да ти се вижда толкова абсурден. да, грозноват е, но върши чудесна работа, просто трябва да привикнеш малко.
ментора (за платки) е комбинация от различни инструменти, всеки от които е дялкан от различни хора и по различно време. стилове - колкото искаш. и след толкова години продължава да ми е трудно да изровя бързо необходимата информация от планината с информация. много неща дори ги няма в документацията, просто защото тя е писана от професионални писачи на ръководства, които вероятно никога не са си общували с програмиста.
по принцип много ме дразни имперското им поведение - ние сме най-добрите, най-великите, и пр. по-по-най приказки. докато стигнеш до някой нормален човек да ти каже кое копче да натиснеш или какъв ред да напишеш в някой конфиг файл, може да пощурееш. нещо като кол-центъра на БТК. на техния фон дори Бойко понякога ми изглежда като разумен, отговорен и компетентен младеж.
най-ценните трикове съм научил от хора, които си носят на лаптопа всички продукти на ментор. винаги 30 секунди с такъв човек са по-ценни от 3-часова пауър-поинт презентация или дори двудневен 'семинар'. с времето натрупах няколко такива контакта, на които по всяко време мога да им звънна по телефона или да им драсна мейл от 3 реда и да решим проблема веднага. един път човека караше кола и ме оправи дори без да спира - разбра проблема от две думи, казами какво да напиша в един файл и къде да цъкна. и това го няма никаде в хилядите страници документация.
и тези хора обикновено не получават почти нищо от големите бонуси в края на годината. шефчетата неистово искат да правят пари от всичко, без особено да се интересуват колко дразнещо е това за клиентите. защото след година-две се сменят, отиват на друга работа и на тяхно място се намества поредния крокодил, с нови идеи колко полезно било вегетарианството... за антилопите около реката. докато дойде друг по-голям крокодил и ги излапа барабар с изядените от тях животинки. това в същност е нормално, просто ние седим на брега на реката, преживяме си все по-оскъдната тревичка и дори не се чудим дали и нас ще излапат или няма да остане трева и вода и ще пукнем от глад. защото крокодилите не разпознават тревата като храна, нито водата. те изяждат направо крайния продукт - мръвката. а във водата живеят. и колкото по-мътна е водата, толкова по-лесно се промъкват до антилопата да и гризнат вратлето.
пътя е ясен и въпроса за бъдещето е по-скоро философски - дали ще ни изяде месоядно или лешояд.
|
| Вто Ное 15, 2016 8:49 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе сименс са си жив лешояд, Айде може да са Трекс ама и той мършояд... дори жив да им паднеш в ръчичките първо те убиват, там пада голямо претопяване. Отдавна давам политиката им за вземане на проекти като пример, но те доста промениха това което клиентиа получава. Едно време имаха собствени добре обучени фирми които извършваха интеграцията без значение какъв е продукта. В момента все повече печелят конкурси и ги възлагат на тъпи и некадърни партьори. Тъпи щото се навиват да им работят при такива условия, некадърни ясно защо, затова има проблем и а електронните паспорти и къде ли не другаде. А тези тъпи партньори често правят дъмпинг на труда. В момента съм щастлив, спчелих една малка битчица не само няма да купят тяхна техника ами и вадят каквото тяхно има, естествено печалбата ми е колкото за баничка с боза но поне малко зарадвах нашите идиоти от Honeywell.
|
| Вто Ное 15, 2016 10:41 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
@Дедо - незнам как успяваш да намериш точните думи... вземи да напишеш една КНИГА, защото иначе трябва да се компилира сборник от мненията във форума 
|
| Вто Ное 15, 2016 1:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами сигурно му е по наследство, а и от правилните изворчета е пил ... така е, някои са писачи, други сме драскачи  , но то и за второто си трябва талант 
|
| Вто Ное 15, 2016 4:08 pm |
|
 |
|
ilkor
|
 Поредното поглъщане - Microsemi
Skyworks Solutions Inc. is reportedly eyeing Microsemi Corp. as an acquisition target http://www.investopedia.com/news/skywor ... mscc-swks/
|
| Вто Ное 15, 2016 5:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Добре де .... не може само на запад да става така, имам предложение, да направим един консорциум и да придобием НС, МС и президенството, в тая политическа криза цената им много е паднала, колко да им искат ...
|
| Вто Ное 15, 2016 7:18 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Хмм, а като сравниш колко народ имаше на щанда на Microsemi, и колко тъжен беше тоя на Skyworks Microsemi май доста се имат с военните..., но ако Skyworks са натрупали парички от Apple... няма как
|
| Вто Ное 15, 2016 8:17 pm |
|
 |
|
Pif
|
Тони, 200-500к лева / калпак. При 121 купени МС идва безплатно. Преди години се даваше и над милионче. Мутрите събираха групово кинти преди избори. Много сконфузно стана като Сер-гей-чо прибра едни 8 милиончета от група мутри и набързо му падна правителството без да се е отчел. Не разбрах дали ги върна ама на там клоняха нещата. Изпреварили са ни, да знаеш. Тиквучко 2012 празнува 4 милиарда. Сега може и 8 да има. Ще си купи каквото си поиска.
|
| Сря Ное 16, 2016 9:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Съмнява ме и той да ги има да ти кажа, не си мисли че не е на отчет и той. Иначе по 200к на калпак не давам, за тия мърди повече по 100 лв на човек няма ...
|
| Сря Ное 16, 2016 7:03 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
1280х720@30fps видеонаблюдение на Земята от орбита с добавена релаксираща музичка. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Ное 19, 2016 7:44 pm |
|
|