|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:17 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Аз пък съм убеден, че ако тиквата беше издигнал шопската кметица или кмета-гларус, резултата нямаше да е много по-различен. Това си беше протестен вот, но не срещу самата тетка цецка, като персона, а срещу тиквата. От там са резултатите и на аптекаря и на пишман-патриота, че и на мамин трайчо. Късно обявената кандидатура ми намирисва на игрички със сталинка - ако не успее да стане шеф на ООН и в ЕС решат, че не трябва да се връща там (в някои бели държави не се гледа с добро око да се кандидатираш за друг пост без да напускаш предишния), да има запазено президентско място. Просто кредита на доверие към тиквата се изчерпа, а късно обявената кандидатура и то каква само довършиха нещата. Ясно е, че реформи трябва да има, а той няма да ги направи, защото не знае как и е редно да си ходи. Да видим следващия...
|
| Пет Ное 11, 2016 12:15 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Баси протеста.... Няма да я изберат на първи, ами на втори... Под протест разбирам да я пратят в дъното на класацията, където мисля че й е мястото. Но пък тя една класация беше... фани единия удари другия 
|
| Пет Ное 11, 2016 12:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
хехехе от кога българия стана "цивилизования свят"
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Ное 11, 2016 12:34 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Тиквата от първия си мандат насам се избира като по-малкото зло, а не заради кредити на доверие и прочие полюции. Потенциално възможните му заместители са със същия кредит на доверие, клонящ към нула.
|
| Пет Ное 11, 2016 12:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
познавам лично трима от кандидатите. няма начин да гласувам за тях - и тримата са интелектуални нищожества. по случайност лятото бях на едно събитие, където беше и кака Цеца. по едно време взе да се върти, такава мазна физиономия направи, като си вдигна телефона, че не може да не попитам какъв е случая. оказа се, че Той и се обадил. ако някой е гледал сериала Кухня, Дмитрий Нагиев се държеше по-достойно, когато си мислеше, че му се обажда Никита Михалков... а уж сме парламентарна република и шефа на Народноти събрание е най-високия държавен чиновник. днес в 24 часа пише, че новия президент ще получава 9200лв заплата. много важно. кака Цеца, ако адвокатства, ще ги изкара тия пари с по две дела на ден само от минималната такса. обаче силно се съмнявам, че някой ще я хване за адвокат. дори Дончева се справя по-добре в зала, доколкото чувам. генерала е малко по-особен случай. нямам идея дали ще докара и 1/5 от тази сума в гражданския сектор. има много специфична квалификация, все пак. но поне е станал генерал, като не е карал бюро, противно на много други пъчещи се с големите звезди. никой човек, който си има бизнес няма да се хване с такава работа. първо, защото ще му увехне бизнеса, второ - за толкова малко пари надали си заслужава да се бориш по цял ден с идиоти. в крайна сметка, ако водиш спор с идиот, той прави същото с тебе. държавната работа е саможертва. защото държавен служител идва от "служа" - т.е. ти получаваш заплата за да служиш на държавата и обществото. а не обратното, както е навсякъде. и по тази причина на такава работа се хващат все хора, които не биха могли да си изкарат хляба сами извън "системата". друг основен практически извод, който съм си направил е, че всеки началник ограничава нивото на подчинените си. никой не харесва да има подчинен по-умен, по-знаещ или по-квалифициран от него. у нас системния проблем е с ниския хоризонт на най-големите началници. респективно надолу летвата пада все по-ниско и като стигнеш до мравките, които би трябвало да свършат работата все пак, установяваш, че интелекта им е на нивото на въпросните насекоми. само дето не са толкова работливи. да, в годините на прехода червените държаха властта достатъчно дълго. и се орезилиха по горните причини. но сините бяха във властта също толкова, така че това сравнение е малко тъжно, но не е и особен аргумент. едните са некадърни комсомилци, другите са нагли некадърници. ще се радвам, ако някой ме обори, като посочи поне един читав министър от "прехода" насам. Гоце го видях за пръв път на защитата на докторската дисертация на баща ми преди революцията. беше едно свито провинциалистче, което едвам конструираше въпрос, на който да се чудиш да отговориш или не. като се промуши за президент и двамата с бяхме доста очучени. баща ми много държеше да се прави разлика между селянин и селяндур. генералското му вице беше потресаващо в личен разговор - така и не можах да разбера какво мисли по която и да е тема, ако въобще е можел да го прави. от Илиана също не очаквам да може да се изтръгне някоя мисъл, предвид двата й мандата в евро-парламента. според мен генерала би имал по-добър резултат с друга персона на нейно място. обаче ще е по-малкото зло от кака Цеца, поне в моите очи. пък и традиционно вицетата само ходят на работа, до момента не са се опитвали даже да си отварят устата в хора. генерала снощи се държа малко дървено. но е нормално за човек, който навлиза в необичайна за него област на чужд терен. при това тя има достъп до много по-голям обем държавна информация от него и само това и дава огромно предимство. и би било нормално Цецка да го отвее с по-големия си опит в лакърдиите, а тя взе че се разплака. след края на "дебата" останах с противоречиви чувства "защо си загубих времето?". положението е "майка плаче" но като цяло, каквато и да е промяна на текущата ситуация би била по-добра от запазването й. не ни трябва друг(а) марионетка, която мазно да Му сервилничи. извънсистемен човек има повече шансове, поне докато не го "систематизират". бибитко и придворните му (дами) отдавна са вредни за държавата. наскоро участвах в една процедура по ЗОП. 5 от 6 позиции ги обра една фирма с един служител и 10,000лв оборот за последните години. пихме бира с юриста на възложителя, не исках да му вкарвам газове с обжалване. каза ми - нареждане от горе, нищо не може да се направи. ама много отгоре. отсвириха ме, защото шрифта (на екрана) бил четим, но не пасвал на логото на възложителя... мога още много примери да дам, но няма да е във форума.
|
| Пет Ное 11, 2016 12:54 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Абе отдавна съм се замислил да се връщам в бг и да се хвана политик, не защото друго не мога, а защото ме вбесява като гледам как тъпотията и посредствеността процъфтяват в държавната администрация. За нула време ще стегна всичко. И друг път съм казвал - държавата е просто една голяма фирма и трябва да бъде управлявана като такава. В една фирма демокрацията свършва с обедната почивка, така трябва да бъде и в държавата. Кой ще гласува за мен да направим България каквато е била преди 1000 години? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Ное 11, 2016 1:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Банане, сакън нИдей ! Не ти трябва на баир лозе... с инджинерството си си мноо по-добре 
|
| Пет Ное 11, 2016 1:16 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Братчед, на маймуна ще те направят!
|
| Пет Ное 11, 2016 1:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бабане, не искам да те плаша, но може наистина да се наложи. и аз не искам, ама... --- интересно, кака Цеца снощи не за пръв път е престъпила клетвата към баща си. това снощи театро ли беше?
|
| Пет Ное 11, 2016 1:51 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
miro_atc, едва ли ще я изберат на втори тур. Не, че ми дреме, но не ми се слушат лиготиите на тиквата после. sparkybg, познавам не малко хора, които гласуваха за тиквата (аз не съм от тях - не гласувам отдавна) убедени, че ще промени нещо. Сега същите гласуват за генерала само за да не бъде избрана тя. А снощи театрото беше връхта...  Само, че тетката си въобрази, че зрителите са по-тъпи от нея. За да станеше някой на комсомолска възраст партиен член, само активна комсомолска дейност не беше достатъчна. А стремежа към партията се обяснява просто - членството е сериозен бонус при кандидатстване за работа и издигане в йерархията. Само, че през 80-те партията се беше доста "интелектулизирала" по горната причина и затова имаше нареждане към ППО "под сурдинка" да не се приемат хора с висше образования, а да се дава предимство на работниците. С партийно членство приемането в рабфак е гарантирано, както и половината от кандидатстудентския изпит, еле пък за специалности където не се решават задачи. 
|
| Пет Ное 11, 2016 2:42 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Лошото е, че тия които знаят защо и как се е влизало в партията не са тези които решават вота, тези които помнят така или иначе в голямата си част не гласуват за боко. Много и от другите са забравили, не искат да си спомнят, или пъкникога не са знаели. Генерала е нямал избор, трябвало е да е член на БКП като военен, той е озбрал да служи на държавата си, Цецка е имала избор и сама е избрала да е член, какво повече да говорим. Естествено е че всеки прави нещо с някаква корист, освен ако не е пълен идиот. За мен генерала е по-добрият кандидат, не съм гледал дебата, не ме вълнува, който и каквото да каже ми е все тая, едва ли ще ми промени мнението. Не мога да си представя цецка като президент, това е, грозна, тъпа .... и след 2 бутилки не бих и дал да ми духа, това ми е достатъчно да не гласувам. Това е президент, трябва да представлява, може да е тъпо, малоумно но е така, не отиваш на среща с важен клиент по анцунг и с колело, това е етика, не може да имаш президен който няма почти никакви функции и не става дори за бостанско плашило, а от нашия не зависи нищо, най-много да му се наложи някое служебно правителство да назначи, с това му се изчерпва най-голямата отговорност. Та за мен въпроса е ако ще си купуваш представителен автомобил, не си купуваш лада или датчия, същото е и тук, гласуваш за лицето на българия, не гласуваш за баба яга, както се казва има служители за ебане има и такива за работа, нейната позиция е в групата за ебане, съответно трябва да става за ебане, да го кажем най-селски ... п.с. след време като тръгна да се кандидатирамза цар някой ще го извади като компромат това :Д п.с.2. бабане, идвай и да вземаме власта ... аз съм твърде краен много ще ни се увеличи смъртността, но ще указвам морална а и не само подкрепа 
|
| Пет Ное 11, 2016 3:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
хм Тони, по-добре да не става за свирки...
Що то това остана да влезем в новините как българския президент прави фелацио на...
|
| Пет Ное 11, 2016 3:48 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Ми той промени нещо, в сравнение с тия преди него, въпреки пороците на управлението му. Въпросът е че е лесно да кажеш кого не искаш. Проблема е че за момента няма за кого да кажа че го искам. Или поне че не го искам по-малко от колкото не искам тия в момента. Аз от царя насам гласувам не за, а против, с много малки изключения. Съгласен с всичко казано, но има и друго - членството беше и единствения начин да си нещо повече от просто човече скатано на някое работно местенце на заплатка за цял живот. Бедата е че точно тия, дето използваха членството за да свършат нещо, отдавна са със запушени усти или се отвратиха от действителността на днешния ни "политически живот".
|
| Пет Ное 11, 2016 3:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ми да прави бе .. каква му е работата на президента, то всички правим рано или късно  Спарки с ето това не съм съгласен "Съгласен с всичко казано, но има и друго - членството беше и единствения начин да си нещо повече от просто човече скатано на някое работно местенце на заплатка за цял живот", и преди съм казвал, дядо ми не е бил член на партията, дори обратното, а и за репресиран мога да го водя защото е бил в затвора по партийна линия, но не защото нее партиец а защото е заел мястото на партиец, както и да е. Човека никога не е стоял на едно работно местенце, и който ми каже че е нямало възможности, ще му кажа че е нямало за тези които не са търсили. Не само че си имаше собствен бизнес, ами и му вървеше доста добре, но не го наричаше бизнес, просто си беше работа, нямаше фирма, не му и трябваше и закона не го изискваше, а и позволяваше Имам други роднини, и те си имаха занимание, правеха копчета, пластмасови копчета, по СОЦ време, не беше забранено, и те не се оплакваха, имаха пари. Познавам хора които имаха признание въпреки че не са били членове на партията. Познавам и хора от партията, които не бяха членове по задължение, или заради изгода а по убеждения. Другият ми дядо е пример за това, заклет комунист, военен, но никога не пожелава да става нещо повече от старшина, най-добрият му приятел беше командващ на 2-ра армия, друго близки приятели бяха в в София в генщаба, предлага ли са му много пъти най-малкото да му уредят нещо по добро, човека си беше щастлив така. Цял живот се занимаваше дейно, участваше в какви ли не организации и комитети, беше съдебен заседател горе долу до края на живота си, и не го е правел за да се издига или за да спечели пари, а заради идеята. Единственият път когато е използвал контактите си е когато другият ми дядо е бил в затвора и то не за да го извади а за преразгледат делото и доказателствата за да с еустанови че доказателства няма и всичко е инсценировка. Много се отплеснах, но не е като да е нямало възможност, това не е оправдание, разбира се няма и нищо лошо в това.
|
| Пет Ное 11, 2016 4:10 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Еми не всеки е готов да плати тая цена. [/quote] Часпромчето всеки, на когото му се е работело, е намирал някакъв начин. Само дето с това с позволяването си се заблудил. Затова се и търсеха "връзки", "познати" и т.н. за всичко. Правенето на топчета и копчета ли ти е идеала за "нещо повече"? То и майка ми е правила четки за коса, и сестра ми разни кукли и моливи. Ама това е живуркане, а не "нещо повече". Тръгнеш ли да ставаш някой, ставаш неудобен. Станеш ли неудобен, или трябват "връзки", или те мачкат. Толкоз. Че аз не съм отричал това. Всеки сам си избира с кои вятърни мелници да се бори. Просто казвам че и от двете страни имаше читави хора, и някои неща просто не ставаха без някои дадености, едно от които партийната книжка. И въпреки морето от човечета, за които тя беше е начин да се докопат до нещо за лично ползване, реално (както и сега впрочем) нещата се крепяха от шепа истински хора, за които въпросната партийна книжка е била само средство, за да постигнат целта си, а не самата цел. И това без значение дали са пламенни комунисти, или членове по задължение. Баща ми например до преди над 30 години е работил съвсем същото като въпросния сульо кандидат-президент. Ето ти пример за нещо, дето без членство не ставаше, и хич не те питат дали искаш, а ти връчват "билета" или ти бият шута.
|
| Пет Ное 11, 2016 4:53 pm |
|
|