Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Fusion 360 - 3D CAD reinvented 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Fusion 360 - 3D CAD reinvented
Днес бях на workshop по този софтуер за 3D моделиране и в комбинация с 3D принтера определено ще ми стане новата играчка. Изглежда много мощен и сравнително лесен за усвояване, а и е безплатен за любителски цели, че и при приходи под 100к€. Ако някой се интересува, може да го свали от тук, а това е официалното интро в тубата

http://www.autodesk.com/products/fusion-360/overview
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... aNQWxNA5yT

Пет Ное 04, 2016 3:01 am
Профил WWW

Мнение Re: Fusion 360 - 3D CAD reinvented
Това орязана версия на инвентора ли е?

Пет Ное 04, 2016 10:45 am
Профил
Аватар

В интерес с истината, липсват някои от способностите на Инвентор, но маркетинговия пич се пенеше, че това били неща които според техените изследвания почти не се ползвали и Fusion-a бил на път да замести Инвентор в бъдеще. Доколко това е истина не мога да преценя, понеже ми е първия CAD от вида. Във всеки случай с 8 милиона плащащи клиенти, както твърдят, и цена на Fusion (за тези които правят повече от 100к с него) от 40$ месец си е станилен бизнес модел за компания с 10к работника, те може и да е вярно. Във всеки случай има впечатляващ Render вкл. и за анимации, CAM част, симулатор на статични сили, както и такъв на взаимодействие между отделните механични компоненти. И това което на мен ми хвана окото най-много е нещо наречено t splice режим на обработка, в който освен с примитиви и custom shapes, се чертае/обработва направо директно. В safari books има отличен 10 часов курс от две части, който карам в момента, след 3 часовия по slicing :)

Пет Ное 04, 2016 12:11 pm
Профил WWW

Абе хвалиха ми инвертора, дори май някой и тук във форума, ще трябва да го видя този фюжън, ама като знам как обичам да сменям интерфейси трудно ще замести солида.

Пет Ное 04, 2016 3:09 pm
Профил

Сега го пробвах, не е токова различно, сигурно може да му се свикне, не е по трудно от колкото да минеш от солид 2007 на 2016. Някои неща са малко по странни, но най-лошото е че няма нищо за листови детайли, а това е 90% от всичко което правя. Пише средата на 2016 но май все още няма нищо. На тази цена, ако всичко му работи, което е трудно да се прецени от 5 мин работа напълно си заслужава.

Пет Ное 04, 2016 3:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]