|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:28 am
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
с Wago става доста приятно, че и бързо. преди години сменях инсталацията в къщи и наслагах само такива. печка, проточен бойлер и разни такива са на голямото ваго за много квадрати - няма проблем, въпреки че очаквах такива.
клемите обаче трябва да ги купиш от вносителя, за да е смислена цената.
|
| Пон Окт 17, 2016 11:00 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
От елком ги вземам аз - на линка горе има цените, дават и отстъпка. От вносителя много по-различни ли са? Кои са големите - по спомен над 40А нямаха в тия серии, да не би да имат някакви екзотики дето не съм ги чувал?
|
| Пон Окт 17, 2016 11:13 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
.. а преди малко минаха двама "аварийни техници" на ЧЕЗ, защото главен предпазител (керамичен!) в общото табло сдал багажа. Е няма такава простотия ..
|
| Пон Окт 17, 2016 12:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, въобще не са само за многожилен кабел, а за всякакъв, че даже и за комбинация между едножилен и многожилен.
|
| Пон Окт 17, 2016 2:04 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
@Дедо - те наредбите се оправят с един-два курса, и после вече имаш клас и правиш каквото ти падне какво си научил и разбрал обаче... В интерес на истината, и аз съм мислил да си взема клас за електричар тук (защото ми се налага да пипам по разни кутии), но е мин.1-2 години за основно ниво и сериозно финансиране @woody - ти пък да не искаш автоматичен предпазител, или може би контактор тия керамичните са най-еко, не шумят и не харчат ток 
|
| Пон Окт 17, 2016 2:13 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Grubi, питай joe за пълната история, че не ми се изписва. И да, сложиха висящ случаен автоматичен долнопробен предпазител, с доволно циркове и нервничене. ЧЕЗ за президенти!
|
| Пон Окт 17, 2016 5:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тая тема като че ли е подходяща да се оплача от компютъра ми. С две думи - станал е айдук! Вече два пъти стреля по мен, с кондензатори! Още не е ясно - нещо лично ли е или просто бизнес... Не бях чувал за подобно заболяване по компютрите - както си работи, някой кондензатор гръмва, и всичко продължава да си бачка все едно нищо не се е случило. Преди около месец смених няколко, надути. Сега гърмят от тия които не смених. Захранващите напрежения са в норма. Температурите също. Истинско диване! Чудя се, проблемът софтуерен ли е или хардуерен? 
|
| Пон Окт 17, 2016 10:46 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Тц, теологичен е 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Окт 17, 2016 10:55 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Може би новите дето си сложил са "айдуци" и не искат много-много да се включват в играта (висок ESR?) та на старите продължава да им е гадно?
|
| Вто Окт 18, 2016 8:19 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Всичките стари кондензатори са произведени по едно и също време в един и същи завод. Гледай на тях като на хората родени през 1900 година т.е. време им е. Самите производители попринцип дават 2000 часа живот на кондензаторите. Ако си ги сменял е трябвало да смениш всичките заедно с нови, както gicho каза с нисък ESR. Не си написал точно какъв ти е компютъра, но може би ти подсказва, че е време да го ъпгрейтнеш.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Окт 18, 2016 9:38 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Икоооо, Ико... Чел си нещо, ама по диагонал. Тия 2к часа живот на кондензаторите, при какви условия са? Да не би да са при температура 105 целзия? Въпроса за $1М - дали температурата в компютъра е такава? Следва въпроса за $2М - ако температурата е по-ниска, как това се отразява на живота им? Жокер - кондензаторите-бомби не са около процесора и захранването му. Там оригинално са полимерни. За финал, въпроса за $3М - дали горните два въпроса са риторични, и целта им е да покаже че освен да се чете, е хубаво прочетеното и да се осмисли? По въпроса за ъпгрейда... Нека аз да преценявам дали, и ако да, кога. Да кажем че не страдам особено, че видиш ли феайсбука и твоята туба се отваряли за 1 секунда, а не за 0.5... 
|
| Вто Окт 18, 2016 10:10 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Аз бих погледнал и кондензаторите в захранващия блок / ако не си го направил вече/. Поне няма да навреди... 
|
| Вто Окт 18, 2016 11:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ннам, навремето на мен ми се случи същото с една AssRock дънна и от тогава избягвам тази марка. Постреля, постреля, а аз сменях гилзите със смъкнати фишеци от един скъп но дърт Asus. Около година след последния патрон изкла цялото си семейство и си направи харакири! Оцеля само захранващият блок и платките по слотовете, всичко друго барабар с дисковете към дънната пое към Вечните байтови полета. RAID-ът към външния контролер също оцеля. Естествено, че захр. блок е първия заподозрян, но в моят случай той продължи да работи със следващата дънна без да се дъни.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Окт 18, 2016 11:57 am, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 18, 2016 11:46 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
захранванията традиционно са с поедин (скапан) кондензатор, да се чуди човек
|
| Вто Окт 18, 2016 11:55 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Добре, щом смяташ че има още живот във взривените ти кондензатори, кой съм аз че да ти казва какво да ги правиш. Не знаех, че си толкова бърз в ръцете. Аз по смъртно не мога за 1 секунда да сменя взривен кондензатор.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Окт 18, 2016 12:33 pm |
|
|