|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:36 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Избор на осцилоскоп
Единствената разлика между 40 W и 40 кW мотор са dB и яркостта на ефектите, иначе меренето е горе долу същото, диференциалната сонда някак може да я измислиш, токовата е по-трудно, а си трябват и двете. Не съм чел всичко, ако честотите не са високи по добре вземи по-скъп марков с малко семпли от колкото по-евтино менте с много семпли, то може и да не е менте, не съм много очароан от малките текстроникси, ако ще е з ааналоговщини и то бързи ...
|
| Пон Окт 10, 2016 8:30 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Преди 2 години бях при R&S на един локум - казаха че искали да влезнат на пазара на осцилоскопи...сега тоя за 2к долари не го знам какво е ама тоя дета аз човарках беше 40к и беше със всички екстри дето му се казва. Но като цяло аз не бих купил ефтиния даже и от Тектроникс- боклуци са . То и вярно за какво ти трябва ама при мене дето трябва да гледам 100 мегахерцов клок на някоя памет - тия ефтините не стават.
|
| Пет Окт 21, 2016 1:50 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
като бях в RF трансиверите ето така ми изглеждаше лабораторията(2 млн техника на една маса) преди да я разхвърляме по работни маси
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Окт 21, 2016 2:01 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
А где е хладилничето за бира? Вие как работите изобщо? 
|
| Пет Окт 21, 2016 5:15 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Woody, има си канелка на всеки кубик  а в лаба онзи маркуч вляво долу от него тече гинеса 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Окт 21, 2016 6:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмммм че колко ще събере това кутийче ....
За скоп, не знам някой още избира ли, но онзи Лекрой в линка на Груби не е лош и е на добри пари, не е някакъв върхов модел но е приличен.
|
| Пет Окт 21, 2016 8:18 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Не ги знам тия цифровите какви екстри имат, но аз винаги бих държал да имам и един аналогов с електронно-лъчева тръба. Случвало ми се е на старата работа като работех, пуснал съм цифровия с висока скорост на развивката а сигнала импуси с ниска честота - резултата нищо на екрана. На аналоговия ми C1-118A това става като лъча почва да трепка по-различно, става малко по-тъмен и веднага усещам нещата. Та цифровия е като една кола със супер хидравлика на волана - въртиш го с два пръста, ама не усещаш пътя, че заледен примерно, на една обикновена кола се усеща веднага по лесното въртене.... Цифровият осцилоскоп разбира се е супер за логически анализатор - да си запишеш дълга поредица от данни и да я разгледаш. За някои по прости неща може да се "зацикли" в програмата на контролера предаването на данните и да се види на аналоговия.
|
| Пет Окт 21, 2016 10:25 pm |
|
 |
|
HCL
|
https://www.crowdsupply.com/espotek/lab ... owdfundingСлед цялата реклама, която му направиха все още не виждам за какво може да се ползва, но къпанията е завършила успешно...
|
| Пет Окт 21, 2016 10:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то и от цифров до цифров има голяма разлика, този лекрой както казах не е върхът на сладоледа, но със сигурност е доста по истински от разни TDS-и за по 2-3 хил $, като нов цената беше около 10 хил US по спомен. Много се чудя дали да не го взема за колекцията, отдавна нямам лекрой. Друго което е интересно но е сравнително бавно е HP-то, има хубава аналогова част но е само 400 МSаps
p.s. имай в предвид че това не е цифров а запомнящ осцилоскоп, изцяло аналогов, няма семплиране, вместо това запомня картинката която е на crt-то, естествено няма много екстри които имаш на истинският цифров, но от друга страна има и доста предимства в орпеделени случаи, и e сравнително истински 500 Mhz .. все повече се замислям дали да не го взема аз.
|
| Пет Окт 21, 2016 11:14 pm |
|
|