|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:13 pm
Един голям камък за прескачане
| Автор |
Съобщение |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
 Re: Един голям камък за прескачане
дай снимки на платките все пак 
|
| Сря Окт 05, 2016 11:14 pm |
|
 |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
Онзи, при това положение не мога да ти помогна. Успех с начинанието.
|
| Сря Окт 05, 2016 11:30 pm |
|
 |
|
Onzzzi
Ранг: Минаващ
|
При това положение? Не можеш или не искаш? Защото не разбирам, от какво значение са обстоятелствата.... мой познат има 2 броя от тези скутери... правени са опити да решат проблема, като резултата е взривена батерия, 2 изгорели автомобила и още щети.... като на този са съсипали платките до неузнаваемост.... аз се занимавам с подобни неща и човека ми предложи- оправям единия и взимам другия. Кое от всичко това променя по някакъв начин ситуацията? Нито съм молил за помощ безплатно, нито съм спестил нещо, било то умишлено, или не.... реакцията ми беше точно в същия стил, в който и въпросът Ви /учтива форма/ около обстоятелствата.... Извинявам се за острата реакция от моя страна, но се регистрирах във форума оставайки с убеждението, че е такъв, в който хора със знания и способности се съсредоточават върху даден проблем или цел и се опитват да намерят решение и то не по принуда ! Но до момента от всички /на които благодаря, че са уважили с внимание и време темата ми/ получавам коментари за това какво да не пипам... на кого е собственост и прочие неща... Единствено Ники прояви интерес и пожела да види за какво става въпрос, та да се направи нещо. Благодаря Ники, след малко ще пусна снимки. Още веднъж се извинявам за тона на всички, включително на Pif и независимо от това дали не може, или не иска да ми помогне!
|
| Чет Окт 06, 2016 1:07 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Малко размисли от мен (без никакви лоши чувства към когото и да било!)... щом за толкова време, откакто е на пазара тоз дивайс, не се е намерил някой "бизнесмен" който да почне да продава батерии на "разумни" цени означава, че наистина са защитени правилно. А едва ли сте първите в цял свят, които ги е засърбяло от цената и се опитвате да го хакнете. Всичко това ме навежда на мисълта, че производителя добре си е вързал гащите та да не може да му го сложите отзад... Причини за това много - от чисто технически съображения (най-вероятно) - за да не се причини нараняване (или смърт) от кофти батерия (какво правим ако да речем на 1км от брега батерията умре изненадващо (или не дай си Боже се взриви) а ти не си добре с плуването?), до чисто комерсиални - дай да скубем наред балъците дръзнали да си купят нашия дивайс... За мен втората е много малко вероятна щото народа не е глупав, но всеки може да си мисли каквото си ще... И като заключение ще кажа (с риск да ми теглите една майна защо се обаждам изобщо като не мога да "помогна" по темата), че имате адски много свободно време и гледате да си го запълните с нещо... Дано не изгорите още някой автомобил и/или къща/апартамент.... Успех!
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Окт 06, 2016 9:47 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
При това положение защо изобщо си се захванал... Като гледам цената на скутера и цената на батериите, естествено е да са сложили сериозна защита, чието разбиване и да е възможно ще отнеме неизвестно колко време. Отделно, че пак трябва да се търси нова батерия за замяна на взривената.
|
| Чет Окт 06, 2016 10:09 am |
|
 |
|
Pif
|
Онзи, българската душичка е малка. Все гледа да мине тънко, да открадне нещо ако може, да прецака другарчето, сакън да не се мине. Тук сме хора които създаваме. Не сме сервиз. Не хакваме работата на нашите колеги за да изкараме някой лев вместо тях. Във форума има хора които могат да ти решат задачата. Дали ще им се занимава и дали си струва усилието е друга тема. Предпочитам да си инвестирам времето в нещо креативно което ще е полезно на много повече хора от хакването на батерия за воден скутер. Ако искаш техническа помощ - задай технически въпрос. Ако искаш някой да ти го направи срещу пари - в раздел обяви пусни обява - търся някой да ми реши тази задача давам Х пари. Току-виж някой се е навил. Но на тези които могат цената ще надвиши цената на 2 нови батерии. Ти пак не си на далавера. Ако сметнеш цените на взривените устройства и запалените автомобили май отдавна сте се прецакали финансово. Колкото по-рано спрете толкова по-изгодно ще ви е използването на устройствата. Купете си нови батерии, грижете се за тях и ще се забавлявате поне 5 години при ежедневна употреба (през лятото). Не, че не съм виждал S класа с газова уредба в багажника. Де се вика - по нашенски.
|
| Чет Окт 06, 2016 11:12 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Това май го бях пускал по темата "Велосипед с китайски суперкондове" 
|
| Вто Окт 11, 2016 3:29 pm |
|
 |
|
Onzzzi
|
Бях се зарекъл да не влизам тук повече, но мира нямам нещо, докато не отговоря.... Та г-н "Едра душичка".... не знам за какъв се вземаш, че да характеризираш някого какъв е, седнал зад монитор, щракайки на клавиатура /а може да е дори от телефона си или друго портативно устройство... все тая/ без да го познаваш или да правиш предположения основаващи се на нещо действително...... за твое сведение аз "дребната душа" съм въшлив с пари... все се опитвам да ги изхарча и до момента още не съм успял да им "видя сметката". Мога да си купя въпросния скутер, мога да си купя и дузина от тъпата батерия и пак няма да съм дори близо до твоето финансово положение!!!! За твое сведение на което в бъдеще може де се уповаваш, въпреки че няма да имаш тази възможност- аз НЕ КРАДА !!! И без значение от финансовото ми състояние /което по горе съм характеризирал/, НИКОГА И НА НИКОГО няма да дам пари за чисто нова батерия, само защото заряда на клетките и е бил изразходен /в случая дори умишлено от производителя/ и без значение дали цената и е 6500 евро като в случая или 6 евро.... та ако ще "турско в Англия" да стане! Ако трябва ще сложа друг контролер на мотора, а на батерията съответно подходящ BMS и пак ще стане както аз го искам, ПИЧ !!! Не знам с какво градивно си запълваш времето и честно казано не ме и интересува.... но по дори малкото на което мога да се основа- явно не градиш много, след като времето което имаш за да го правиш преминава в "кибичене" пред каквото и да е там устройство и пускане на коментари тук и там не за да помогнеш на някой "с" или "без" възнаграждение, а да "лаеш месеца" правейки се на нещо, което вероятно не си, понеже виж... отдала ти се е възможност.... Не знам как е по "вашенски", но се сещам за една "нашенска" поговорка, която гласи: "Дай на 'селянина' власт и му гледай сеир-а". Сега "Едра душичке" да ме извиняваш, ама нямам, или по-скоро ня'ам време!!!
МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРИТЕ ДА МИ ИЗТРИЯТ ПРОФИЛА ВЪВ ФОРУМА И АКО ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ИЗОБЩО ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ЗА В БЪДЕЩЕ .... ИЛИ ПЪК НЕ - ВЪПРОС НА ИЗБОР ! ЖИВИ И ЗДРАВИ
|
| Сря Окт 12, 2016 1:02 am |
|
 |
|
Onzzzi
|
П.П: bongo_x2 пускай пак велосипеда 
|
| Сря Окт 12, 2016 2:30 am |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
и тук, пак стана веселбата а снимките?
|
| Сря Окт 12, 2016 9:35 am |
|
 |
|
Pif
|
Да бе, снимки. Човека милиардер. Къде ще го тормозиш с високо-интелигентни занимания да снима платки.
Онзи, хората се делят на можещи и неможещи. На такива които искат да могат и такива които не искат. На такива които са готови да положат усилия и такива които не са готови да положат. Ти сам си избери от кои си. Дали имаш пари или нямаш - това няма никакво значение. Не можеш да си ги занесеш в гроба. Ще ги оставиш на децата си и ако си успял да ги научиш на нещо - те ще живеят добре и ще ги управляват и оставят за техните деца. Ако и във възпитанието си толкова добър и самовлюбен колкото в електрониката - децата ти ще пропаднат и ще ти пръснат парите така, че за внуците да няма. Но както казахме това няма никакво значение. Ние сме форум който се занимава с електроника, контролери и всякакви технически проблеми. Не отдел "завеждащ кефа на мутри-милионери дето се мислят за богоизбрани". Ако имаш технически въпрос - задай го. Ако имаш нужда от публика да се правиш на Чичо Скруч - може и да си намериш. Ако искаш някой да ти напише ново управление на БМС-а и мотор контролера - пускаш обява и някой ще ти го напише. Какъв ти е проблема? Само дето не разбрах като си толкоз въшлив с пари защо някой ще ти дава едната бройка ако оправиш другата? Доста приятели милионери имам и никой не се е поскръндзил да си плати 10к евро за нещо което му е кеф. Батерията струва толкова. В упътването на батерията пише как и кога се зарежда за да постигне живота си. Ако ти си съвестен и спазваш написаното тази батерия ще ти служи вярно. Дали имат бъг или скрит умишлен дефект няма никакво значение. Прочети си инструкцията. Не ти харесва това устройство - купи си друго. Покажи на производителя проблема който имат. Предложи решение. Най-вероятно ще ти подарят някоя батерия ако им откриеш бъг. Повечето компании така правят. Ако ти си отделиш от времето и изследваш бъг на дадено устройство на пазара и след това технически грамотно го обясниш на компанията и предложиш решение - ти гарантирам, че ще ти подарят няколко скутера и батерии плюс сервизния софтуер за да си "оправяш" батериите. На мен ми се е случвало. На колеги също.
П.П. За "честното" в БГ всички знаем.
|
| Сря Окт 12, 2016 10:07 am |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Сря Окт 12, 2016 11:50 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Той Онзи бързо се подпали, но и в този форум зачестяват писанки недопустими за добрия тон. Голяма агресия у българина, оскотява, а управляващите мнооого внимават тя да не се излее в правилната посока. Между другото това лято работих със всякакви хора, но колкото по-нискоинтелигентни (и по-млади) бяха - толкова по се джавкаха и гледаха в канчето на другия. А батерията дори в Али дядо не се продава, само скутери "като нови". Щом бай Китай не я е копирал значи скутерът е сериозно защитен и освен батерия ще иска и цялостно преправяне. Някакви аналогични, но значително по-малки "вентилатори" струват само $100. А зарядно за над 1600 евра какво ли има вътре?! Политиката е ясна: купуваш "Мерцедес" на приемлива цена, а после плащаш над 200 евра за странично огледало.
|
| Сря Окт 12, 2016 12:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Политиката е таква ... 200 евро за огледало е добре, как ти се струват 3000 за два мигача с две пластмасови решетки ... измислени така, че да се свалят с поглед, кажи ми сега, че не е умишлено.
|
| Сря Окт 12, 2016 1:30 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 |  |  |  | bongo_x2 написа: Той Онзи бързо се подпали, но и в този форум зачестяват писанки недопустими за добрия тон. Голяма агресия у българина, оскотява, а управляващите мнооого внимават тя да не се излее в правилната посока. Между другото това лято работих със всякакви хора, но колкото по-нискоинтелигентни (и по-млади) бяха - толкова по се джавкаха и гледаха в канчето на другия. А батерията дори в Али дядо не се продава, само скутери "като нови". Щом бай Китай не я е копирал значи скутерът е сериозно защитен и освен батерия ще иска и цялостно преправяне. Някакви аналогични, но значително по-малки "вентилатори" струват само $100. А зарядно за над 1600 евра какво ли има вътре?! Политиката е ясна: купуваш "Мерцедес" на приемлива цена, а после плащаш над 200 евра за странично огледало. |  |  |  |  |
Бонго, като видиш някой като този екземпляр, който настойчиво търси помощ при тотално сбъркан подход към проблема, какво друго да му обясниш? Трябва да се започне с намиране на нова батерия и едва тогава да се мисли за преправяне. А ти направи зарядно за 14 бр. последователно свързани Li-Ion елемента по 40Ah и отчитайки, че в някои страни при гаф ще те скъсът от плащане на обезщетения и сам определи колко би трябвало да струва...
|
| Сря Окт 12, 2016 1:30 pm |
|
|