Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Духът в машината 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Духът в машината
Според вас, това хардуерен проблем ли е, или софтуерен? :lol:

Вто Фев 28, 2006 10:20 am
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Май ще излезе комбинация от двете :) сигурно са закръглили 255 на 250 в писанието :) че на user-a 255 не му е достатъчно кръгло :)

Вто Фев 28, 2006 11:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе чисто софтуерен си е, мен ако питаш. :lol: Настъпва някъде препълване със съответното нулиране и някой if се преебва. По всяка вероятност машината е италиянска, така, че нищо чудно. Те са царе на такива изделия.

Вто Фев 28, 2006 11:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
A "лявата ориентация" на конструктура?

Вто Фев 28, 2006 11:46 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор това си е чисто човешка глупост,запознат съм с монетния механизъм на тези машини Mars690 или Fage той на практика управлява машината но посмъртно не може да определи как е пусната монетата.
Също така не брои монетите а знае само текущия кредит и дали тубите са пълни или празни.
А факта ,че на дисплея пише USE EXACT CHANGE ONLY значи че тубите са празни и не може да връща ресто (ползвайте точна сума) но също така значи
че монетника е ВЪТРЕ в машината т.е. тя не се ремонтира в момента просто табелката е от технически неграмотен писател фантаст. 8)

Вто Фев 28, 2006 4:06 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Духът в машината
Преди време се ебавах с монетници и имах подобен проблем оказа се късо в снопа с кабелите и отчиташе съседното гнездо.

Проблема според мен е че монетника е леко попрецкан и не прави номера на всеки 250 монети просто цифрата се ползва като предтекст да се отложи ремонта в стил "а бе идиот гледай как сме го написали що не си отвори очите като пускаше монетата ти си виновен за 15-те стотинки". Иначе гледам предположение че цифрата е 255 и може да е бъг в програмата... знам ли?

Вто Фев 28, 2006 8:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
@danail
Както писах по горе монетника НЕ ги брои,за да се бъгне при нещо при кратно на 255 ,0xff или байт
протокола за комуникация на тези монетници е около 100 страници и ми е на бюрото по скоро може да бърка някой емисии на 20ст с 5
според вкараните настройки ,а ако питаш мен нечий шеф е станал за смях заради подчинените му техници които са потвърдили тезата за проблем 250.

Вто Фев 28, 2006 9:24 pm
Профил ICQ

Мнение 
@Dimiter

Ако забележиш съм писал че проблема е в монетника и някой просто е изтъкнал тази теза. Наистина монетниците с които се ебавах на времето сега могат да се намерят из музеите, бяха поставени на няколко флипера и електронни игри. При тях монетата (оригинално от 10 пфенинга до 5 марки) се разпознаваше чисто механично и си падаше в съответната туба (ботуш) на входа на който имаше ключе. По-новите не знам на какъв принцип са признавам си - но се е случвало да набутат медни шайби и да ги намеря отчетени като кредит (neo-geo игрите пазеха тази информация какво има в монетника и кога е пускано). Най-вероятно както изтъкваш ти някои емисии се бъркат а и пред мен има 2 монети от 20 и от 5 стотинки.... еднакви габарити може би само по тегло се разпознават и съответно да падат в съседната туба. В такъв случай ако има кофти емисии какво да кажат хората "ами внимавайте какви са ви монетите" ??? Много по-лесно е да обвиниш клиента че не е внимавал как си пуска монетата и той да си трае и ако строши машината да е виновен.

Я кажи тези новите монетници "умните" от новото поколение при тях ли е електрониката която следи какво има, колко е пуснато и какво да се връща?? Просто при старите игри и ротативки всичко се вършеше от платката а монетника си беше чисто механичен и вече сгналите се подаваха към "голямата платка" в стил "матрична клавиатура".

Сря Мар 01, 2006 11:18 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами при новите 'умни' положението е следното:
Имат унифициран протокол наречен протокол 'А' и няма
значение каква е машината и производителя и.
Монетника наречен 'Executive' комуникира с машината нон стоп по RS на 9600
и parity=EVEN (токов кръг галванично развързано)машината (визирам платката) е второстепенен играч след монетника и се нарича 'VMC' (Vending Mashine Control).
VMC никога не се обръща към Executive самоволно само отговаря (тя е slave)Общо взето монетника се обръща около 10 пъти в секунда с командата
STATUS?
и очаква отговор от рода на OK,BUSY или VEND_REQUEST
при липса на отговор връща пуснатите монети
Машината при липса на запитвания около 1 мин изписва PAY SYSTEM ERROR или нещо от сорта.
При пускане на монети монетника изпраща инфо за събраната сума за да я видиш на дисплея ,но машината не разполага с правото да взима решения за продажби със сумата.
при върнат отговор VEND_REQUEST +сумата ,VMC съобщава на монетника
че клиент е натиснал бутон за съответна сума.
Монетника преценява да ли това е по голямо или равно на събраната сума
и ако е така изпраща команда VEND ( продавай )
После се ослушва до 30 сек за отговор VEND_OK или VEND_FAIL
за да знае дали да върне ресто.
Монетника ИМА ПРАВО да изпрати команда VEND и да се осъществи
продажба дори ако парите не достигат или няма изобщо такива
Всичко зависи от настройките за Discount,free и тн.
Мисля ,че хвърлих малко конфенденциална светлина по въпроса 8)
Ако те интересува нещо повече питай.

Сря Мар 01, 2006 12:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
хехе,добър майтап от страна на подружката :lol:

Чет Мар 09, 2006 10:38 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]