Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Каква е разликата. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Каква е разликата.
Производителя на копютъра. Напримерно при много от лаптопите нямаш право да сменяш безжичната мрежова карта. При някой маркови машини не ти разрешава да променяш някой настройки или да си слагаш какъвто искаш харддиск. Или не ти разрешават да бутваш в легаси режим ами само в UEFI.

Чет Сеп 15, 2016 1:02 pm
Профил
Аватар

Лъвчо,
можеш ли да си спомниш някакви детайли за графиката? явно не е от стандартната комплектовка на НР. техните контролери (от 300 серията) бяха с по-малка резолюция, нямаха ускорение и/или графичен процесор. чисто исторически ме интересува.

по онова време имахме наш подобен хардуер и се обсъжадше идея дали можем да подкараме HP-UX на наше желязо. оригинално вървеше наша сглобка на дериват на моторолски юникс, някои неща не бяха съвсем същите като на оригиналните платки. пък и целта беше управляние на чисто наши контролери, системата беше повече или по-малко стандартна. помня, че монитора го местехме по двама души, толкова масивно желязо не съм виждал май от тогава.

в началото нашата графика беше на uPD7220, но като цяло беше слаба като 2D ускорение и имаше силно ограничено приложение. после направихме платка с TMS34010, от което нещата фръкнаха значително (фрейм буфер 4Кх4К, хардуерен пан, хардуерен блит и брезенхам), вървеше и някакъв Х, но все още с гличове. руснаците я купуваха на всякаква цена. беше малко шантаво време на смяна на концепциите от графичен стрийм (векторен) -> дисплейна система към Х, доста неща бяха сурови и не само в нашите глави. аутокада имаше версия за ХТ, на което се закача през принтерския порт дисплейна система (също с 34010), кото дъвче дисплеен файл, а текстовите команди си вървяха на нормалния CGA монитор с ANSI.SYS.

дори направихме и няколко платки с TMS34020, вече с RAM-DAC, VRAM и всички шукарий покрай тях, 2D функциите бяха цяла торба. аполо бяха с TMS и НР ги купиха с идеята да влязат с летящ старт в тази технология, но нещо се разсъхна бъчвата преди да я напълнят. почнаха да правят РС-та за джамове, юникса се утече в канала.

ама дойде декорацията и се срина всичкото пазар.
колегата с 34020 отиде на пазара ситняково (буквално) да продава обувки година-две, после фъсна нанякъде, така и не разбрах къде точно.

Чет Сеп 15, 2016 1:07 pm
Профил
Аватар

Дедо, доста вода изтече от това време и детайлите ми се губят.

Пет Сеп 16, 2016 9:43 am
Профил

Гледах да е под 100лв цената. Това дето си му предложил я качва 5х. Иначе е по-добро.
Познати ми я хвалеха ХР - 64 бит. Иначе в поне руските блак едишъни си има вградени вирусчета. Предполагам и другите, че иначе за чий им е?
Ползвах и олекотена Win 7 Thin - добре беше, почти като ХР по скорост. Но имаше проблеми с некои .NET приложения. Основно май Атмел студиото не тръгваше и още некои такива.
Дадох му и други препоръки, да си каже какво си е харесал - взел.

Пет Сеп 16, 2016 4:25 pm
Профил WWW
Аватар

Някакво дърто Атмел студио не тръгваше под VM (vmware). Което е доста странно, бидейки единственото, което ми е запецвало.

Пет Сеп 16, 2016 6:32 pm
Профил

bobihot написа:
Гледах да е под 100лв цената. Това дето си му предложил я качва 5х.

Цената е 5х през първия месец, през втория е 4х, през третия е 3х .... и в един момент ще се окаже, че 5х компютъра всъщност е безплатен, защото ще си икономисъл 400 лева от електричество. П4 само щуми и топли, ако беше хубав от интел още щяха да го продават. И като каза продават, къде къде по-бързи компютри от П4 ги изхвърлят, а ти пари искаш да даваш.
Освен това този който ти го предложих можеш да му качиш 64 битов уиндоус 7 и да подкараш 4 виртуални машини с ХП върху него. Освен това процесора който е в този компютър е по-бърз от този процесор: http://ark.intel.com/products/88185

Пет Сеп 16, 2016 10:51 pm
Профил

Ми сигурно са добри тия дето ги препоръчваш но някак не ми се дават тия пари, да знам че ще се избият при положение че се работи на тоя комп. Е колко харчи тоя проц Р4 ,не че съм му фен, че чак такава сметка за ток, тва за месец или година е.

Пет Сеп 16, 2016 11:32 pm
Профил
Аватар

бе 400лв на година няма да направи, 250-300лв е по-реалистично (24/365). пък и зависи каква точно е печката. в днешно време П4 е по-добре да се ползват за плочки за баня, даже мислех да му предложа на колегата с дилемата за авангардните покрития в мокро помещение.

един стар сървър с 2 четиядрени ксеона от онова време прави към 200 кинта ток за месец. тогава струваше половин кола, сега са по 300лв, гледам.
имам и един рак с 96 ядра, остана от един клиент, ама него го паля само когато има нужда от наистина масово distcc. по едно време мислех да го ползвам за брутална симулация с Hyperlynx, но разхода за ток е неоправдан. практически е неизползваема купчина желязо.

Пет Сеп 16, 2016 11:53 pm
Профил

Линка, който му дадох е за Core 2 Duo. P4 и аз не му го препоръчах. Варианта с 4ГБ рам дига доста цената и за ХР може и да не му трябва, но да си прецени.

ike написа:
bobihot написа:
Гледах да е под 100лв цената. Това дето си му предложил я качва 5х.

Цената е 5х през първия месец, през втория е 4х, през третия е 3х .... и в един момент ще се окаже, че 5х компютъра всъщност е безплатен, защото ще си икономисъл 400 лева от електричество. П4 само щуми и топли, ако беше хубав от интел още щяха да го продават. И като каза продават, къде къде по-бързи компютри от П4 ги изхвърлят, а ти пари искаш да даваш.
Освен това този който ти го предложих можеш да му качиш 64 битов уиндоус 7 и да подкараш 4 виртуални машини с ХП върху него. Освен това процесора който е в този компютър е по-бърз от този процесор: http://ark.intel.com/products/88185

Съб Сеп 17, 2016 11:38 am
Профил WWW
Аватар

Е, нека поне паметта да е DDR3 !
Има едно Esprimo за 92лв.
Моят Делчо за 100лв е такъв: http://www.kvantservice.com/Kompyutri_d ... x+780.html

Edit: Само на мен ли ми направи впечатление http://www.kvantservice.com/Kompyutri_d ... lient.html ?
Вярно, че 40лв ми се виждат множко, но един добър рутър струва повече, а има по-големи мускули от разни малини и къпини.
Май ще си поръчам, но първо ще скокна до нашата бакалийка...

Съб Сеп 17, 2016 12:23 pm
Профил

Абе Бонго, това от линка е Thin Client, за какво ще го ползваш???

Нед Сеп 18, 2016 10:13 pm
Профил
Аватар

Мии не бъркай двата линка, де!
Thin Client-а става за к'во ли не, под лайнукс естествено, и ако го смъкнат с 10-15 лева - к'во да му мисля?

Нед Сеп 18, 2016 10:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2