Отговори на тема  [ 539 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Следваща
Универсална станция за запояване. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Универсална станция за запояване.
Или единия усилвател не работи, или си обърнал изводите на човката. Плюса на термодвойката трябва да отива към плюса на захранването.

Чет Сеп 01, 2016 10:11 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Благодаря, успях да разреша проблема.
Оказа се че дръжката е проблемна и не дава контакт, като се вкара човката до край, след разглобяването и незнайно защо реших, че и кабелите трябва да са наобратно.
Успях да я калибрирам за минута и всичко вече работи перфектно.

Благодарности за прекрасната станция!

Чет Сеп 01, 2016 1:15 pm
Профил

Сега вече като имаш достатъчно добър поялник, може да направиш новата версия. :mrgreen:

Чет Сеп 01, 2016 2:34 pm
Профил ICQ

Sparkybg, с какъв софтуер са правени 3D-тата в началото на темата?! Много добре са се получили!
Благодаря!

Пет Окт 14, 2016 3:56 am
Профил

Запис от Altium-а в STEP и IDF, и малко заигравка със SolidWorks. Вече ги правя за по 15 минути.

Пет Окт 14, 2016 10:26 am
Профил ICQ

хммм а аз нали още копам на 99SE ... скоро ми хрумна че мога да вадя dwg, спестява ми време докато правя кутиите, аз не държа да правя фотореалистичен рендеринг, просто да пасне, а конектори и компоненти имам в солида.

Пет Окт 14, 2016 12:46 pm
Профил

Експорта в STEP и вкарването в Solid знам как става. Обаче резултатът при мен въобще не е толкова добър! Може ли някакъв линк, където да прочета как да постигна такива резултати? IDF не съм използвал до сега! Или с прости думи да обясниш какво трябва да направя?
Благодаря!

Пет Окт 14, 2016 1:30 pm
Профил

Е няма линк. Техниката си е моя.
IDF се ползва само ако искаш и дупките на виите да излизат на платката, та ако не държиш, минава се и без него и експортва само дупките на падовете.

За да ги има пистите трябва да си ги запишеш в BMP, да го оцветиш по подходящ начин, да насложиш отгоре белия печат да направиш и bump map от същото, и да приложиш двете към материала на лицевата страна платката. Записването в BMP става от Camtastic-а.

1. Записваш в STEP и IDF.
2. Зареждаш двете в SolidWorks, и сменяш тялото на платката от STEP-а с това от IDF-а, ако искаш дупки за всичко.
3. Отиваш в CamTastic-а и записваш в BMP горен слой, солдер маска и бял печат.
4. Във Photoshop, наслагваш горния слой като жълт, солдермаската като полупрозрачен зелен и белия печат така че да изглеждат като платка, и ги записваш в JPG или друг формат, който ти гаресва. Това ще е тапета за материала на платката.
5. Във PhotoShop отваряш горния слой, blur-ваш го на вкус, и го записваш в JBG или друг формат. Това е бъмп маската за материала.
6. В SolidWorks избираш предното лице на платката и му едитваш материала, слагайки горните две за тапет и бъмп маска. Нагласяваш и мапинга така че да съвпаднат с платката. За да можеш да слагаш тапет и прочие, трябва да си включил плъгина за рендреване (не помня как се казваше, ама това след чието включване ти се появяват бутоните за рендер).
7. Избираш си подходяща сцена и ориентация на платката, които ти харесват, правиш рендер и го записваш в BMP или друг формат без загуби.
8. Във фотошоп даваш контраста малко нагоре по "стария алгоритъм" (има си чавка за това), после шарпваш малко със "smart sharp" с радиус нещо като 1.5 пиксела и 120-200 на слайдера. Общо взето си поиграваш с шарпа до нивото, в което ти хареса.
9. След шарпа може и леко да блърнеш с Gaussian blur с малък радиус - това ще позамаже артефактите от шарпинга.
10. Може и още малко с контраста да си поиграеш.
11. Готово.

Желателно е всичките обработки във фотошоп да са върху изображение с примерно 2 пъти по-голяма разделителна способност от трябващата ти, и най-накрая след всичките обработки при скейлването да му посочиш да шарпне (избира се по какъв алгоритъм да ресайзва). Така има минимално артефакти от обработките.

Изглежда сложно, ама съм си направил темплейти във PhotoShop и сам им сменям маските за да наглася тапета. Вероятно и за под 10 минути се случва да го направя. Първия път може и часове да загубиш, ама после вече е лесно, или поне на мен ми е.

Пет Окт 14, 2016 2:15 pm
Профил ICQ

Здравейте ,
начин да се поръчат платките , за втората версия . Май съм назад с времето , но ако има останали, един комплект ще се пробвам да го подкарам. :o :D

Пет Окт 14, 2016 2:17 pm
Профил

Пиши в темата в DangerousPrototypes. Някой може да има свободен комплект.

Пет Окт 14, 2016 2:31 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
Пиши в темата в DangerousPrototypes. Някой може да има свободен комплект.

Мерси за отговора , ще прегледам !

Пет Окт 14, 2016 3:19 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Малко странична питанка - JBC245 със последователно свързване ли е на нагревателя и термодвойката? Общия им край само се заземява?

Съб Окт 22, 2016 10:21 am
Профил

jofcho написа:
Малко странична питанка - JBC245 със последователно свързване ли е на нагревателя и термодвойката? Общия им край само се заземява?

Хем с последователно, хем без. Малко странна птица е. Аз го връзвам без последователна, по тоя повод съм набухал отрицателно захранване на операционниците в новата версия, защото по тоя начин вързан дава отрицателно напрежение спрямо минуса на захранването, а не можеш да го вържеш как да е, защото външната обвивка не е изолирана спрямо захранващите изводи, като в същото време трябва да е заземена с проводник по който ток не тече.

Съб Окт 22, 2016 3:00 pm
Профил ICQ

Здравейте,

От 2 дни се опитвам да дебъгна проблем с наситените платки на приятел, но така и не успявам да открия проблема.

В 5 от 10 пускания екрана вади звездички. (като на снимката по-долу)

В началото имаше проблем с 2 разменени резистор - R3 и R4, но от там нататък не откривам други грешки.
Захранването ми се струва наред.

Дали имате идея какво може да мерна?

Свилен

Прикачени файлове:
IMG_1101.JPG
IMG_1101.JPG [ 1.51 MiB | Прегледано 6383 пъти ]

Пет Дек 02, 2016 1:14 am
Профил

Снимай ми платката от другата страна. Тоя номер го прави при неопроводен reset на дисплея - на първата ревизия изобщо не бях опроводил reset-а, и се случваше при DC захранване да го направи. Ама като гледам твоята платка е от тия с опроводен reset, та на първо четене нямам идея. От къде свали фирмуера - от Dangerousprototypes ли?

И пиши в другата тема. Тая е за стария вариант.

Пет Дек 02, 2016 1:52 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 539 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Следваща