|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:55 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не е от това че е в UK, до човек си е, няма значнеие къде ще почне, къде ще живее, има значение човека и средата, но средата не се определя от страната.
|
| Вто Авг 09, 2016 8:55 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не бе, Тони, родителите му не са нищо особено, нито са в някакъв елит, нито са в добър квартал, пък и както казах по-горе: хал хабер си нямат на какво го учат в училище. А детето никак не им е първо, че да се смята за потомствен талант. Просто първото с GB образование.
|
| Вто Авг 09, 2016 9:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
К'во забравих да кажа: след днешния поцелуй между Путин и Ердоган останаха ли хора, които да вярват в отварянето на "Черната кутия" на сваления СУ? - Аркадаш, извинявай, моите абдали сгрешиха. Не искам да се разчува, че съм на зор. - Хорошо, ще го потулим, но ми дължиш една целувка отзад!
|
| Вто Авг 09, 2016 10:14 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе те може да се (и се) мразят и в червата, но тази братската прегръдка е за да може да го турнат на Европата и меркелката в частност. единия ще я държи, другия ще я работи по анадолски, после смяна на местата(машшала майор Митов както се говореше в един виц). щото сега туция, ще извива ръце на меркел, на нато, за всичко дето толкова години му се е набрало - най-вече за кюрдите. В играта на голямата политика е много важно от коя повърхност на презерватива ще се окажеш - от вътрешната или от външната а пък един пилот - какво е за две империи.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Авг 09, 2016 11:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Пилота си е пилот, като му дойде времето ще си го турят и заради него, но има и по важни цели.
|
| Сря Авг 10, 2016 12:27 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и на мен ми е странна тази прегръдка. руснаците са много обидчив народ. самолета и пилота не са проблен, все пак са там за тая работа, и риска да те пушнат винаги съшествува. обидното в случая е наглото поведенеие, пъченето по медиите, и най вече отстрелването на пилота във въздуха. ако ердо се беше извинил в следващите 24 часа "стана грешка, разгорещили са се момчетата, ще платим по милион на калпак", случая щеше да затихне за седмица. обаче нищо такова не се случи, истериката стигна до доста опасно ниво и отговора на Путин беше тотално смазващ. не съм търсил данни колко милиарда им е струвало на турците това сваляне.
очевидно Ердо или се е видял в чудо, или е почнал да мисли (което ми е трудно да го повярвам), или е притиснат здраво в ъгъла. трябва да си измислил много унизително извинение, за да му обърне внимание Путин. Последния може пък да е решил, че му стига толкова, но се надявам да не забравя никога с кого си има работа - ще поразхлаби малко усмирителната риза, колкото да може да Ердо да се почеше по носа, ще пусне ентусиастите догодина да ходят пак по плажовете и дано е толкова само.
това е геополитика на най-високо ниво. а такава игра могат да си позволят само 2 държави. в афропа могат само да гледат и да се чешат замислено (или замечтано) по задниците. дори за маневрена война се изисква солидна армия, с която да маневрираш.
|
| Сря Авг 10, 2016 7:32 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Муха, не е баш така. Всъщност за НАТО, Меркел няма особенна тежест. Там всичко зависи от президентските избори в САЩ. Ако се качи Тръмп, тия двамата феодали трябва да отварят шампанското. Виж ако е Клинтън, ще берат ядове. Демократите са тегави дипломати, а фамилията Клинтън са се доказали като печени външно - политически интриганти. Всъщност според мен в момента Ердоган е отритнат от САЩ и ЕС и затова прави свирки на Путин. Първия опит за преврат не успя, ама това е щото Обама не е от фамилията Клинтън  А баба ви Меркел, незнам що и точите ножа. Тая женица се е доказала сериозно като печен играч. Във всеки случай най-печения в Европа, много по-печена е от Камерън например, който ритуално се самозастреля.  Тепърва ще гледаме нейните козове. А политиката на Путин е елементарна. На него му трябва да си продава газа  Накара Ердоган да му направи свирка и си уреди пазар за газа. Но това не мисля, че ще му помогне особенно, тоя паток ще е готов (ако въобще се случи) след поне 10 години. Дотогава я камилата, я камиларя... Китай му играе сечено, ЕС му се сърди, САЩ го ебават с цените на горивата. Икономически е в шах, от мат го спасява единствено факта, че руснака носи на глад и бой безропотно. Както казах в момента всички чакат изборите в САЩ. А тоя Тръмп определено не умее да си държи езика зад зъбите. Или е страшен артист, което ме съмнява: http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/10/ ... streliana/
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 10, 2016 8:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не му пука и може да си позволи да говори каквото си иска, и това е ценното в него, не се съобразява с политическо коректното или обществено приетите норми, казва нещата такива каквито са. Лошото е че масово избирателя в САЩ е пълен кретен, изобщо не зна екакво иска и какво е хубаво за него, няма никакво друго обяснение на това да загубиш 15% за два дни, това означава единствено че тези 15% не те подкрепят заради твоите идеи, разбирания и послания, а защото така им е прозвучало по-добре. Не може да подкрепяш определена политика и идеи и да се откажеш щото някой е обидил някого, дори да ми каже че съм педал и ще ме ебе като спечели, ако подкрепям политиката му това не би ме отказало да гласувам за него. Там случая не е такъв, избирателя е малоумен без сосбтвено мнение, има твърди привърженици и на двете страни, но колебаещите се са не само колебаещи ами и идиоти.
|
| Сря Авг 10, 2016 9:00 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Сря Авг 10, 2016 10:46 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Нещо такова ще да е станало https://www.youtube.com/watch?v=wM1P7GMnd38&feature=player_detailpage#t=20То беше ясно че вървим натам, ама не очаквах толкова скоро.
|
| Сря Авг 10, 2016 10:53 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И едните и другите са много притиснати. Руснаците- от това, че очевидно се готви война срещу тях - обкръжението върви с пълна сила, а на тях им предстои решаваща вътрешна битка за власт наесен. Турците- от това, че те най-много ще го отнесат от такава агресия (за пореден път). Те и без друго се забъркаха в безброй проблеми- Сирия, Ирак, кюрдите. Този последния проблем е най-голям и ще е цяло чудо, ако запазят териториална цялост. Сега , с този оголен южен фланг плановете на американците май ще се провалят, освен ако няма пореден , този път успешен преврат. То затова и чистките бяха толкова големи. Което за нас е добре в краткосрочен план, защото може да предотврати голямата война наблизо, поне засега. Но пък е лошо в дългосрочен план, заради това, че ще имаме ислямска държава за съсед. Ама то това май е неизбежно към настоящия момент, с или без Турция.
|
| Сря Авг 10, 2016 11:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам дали са толквоа прости нещата, и са още по малко очевидни, много зависи от изборите в САЩ, Хилъри няма да направи нищо, тя и сега командава маймуната, като външен секретар имаше достатъчно време да направи нещо, не направи нищо, и като презиьдент няма д анаправи нищо значимо освен че ще опропасти страната. Дреме ми за американците, лошото е че това ще рефлектира двойно повече върху нас, иначе ако са само САЩ, най-лесно е да качим децата на самоелта и да ги пратим където другаде си поискаме, ама не е до това.
|
| Сря Авг 10, 2016 1:18 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... urity-flawЗлите езици споменават за около 100 милиона автомобила податливи на лесна кражба заради слабост в RFID чипа на имобилайзера им.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Авг 12, 2016 10:07 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Това с кейлесите е старо. И проблемът май не е само при екологичната фирма...
|
| Пет Авг 12, 2016 10:52 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е че то това е ясно от години, много стара новина.
|
| Пет Авг 12, 2016 11:44 am |
|
|