|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:46 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Що, ако инаш 10 год виза какъв ти е проблема? Всички роднини и приятели все 10 г визи им дадоха и нямат никакви грижи.
|
| Съб Авг 06, 2016 5:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Най-добре си е с виза, и то В1/2 нямаш никакви грижи. Аз нямах проблем докато тоя кретен е видя в линкин профила ми че има САЩ фирми. От тогава всеки път минавам вторична проверка, понякога става за 10 мин понякога 1 час...
|
| Нед Авг 07, 2016 10:42 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Там е проблема, тия........имат странни критерии, на кого да дадат и на кого не.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Авг 07, 2016 11:54 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Извод - затривай всякакви акаунти по "социални, професионални и т.н. медии", плюс всичките безплатни мейли...Не знаеш кой за какво ще те задърпа, че и кога. Последните два пъти пътувам с ESTA, и пак боза - а като си спомня по визите... Не е да са ми правили проблеми, но и тях трябва да ги третират така като идват тук, просто да усетят колко е забавно. Не че някога ще стане...
|
| Нед Авг 07, 2016 5:59 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ако си без социални акаунти все едно си без паспорт. Веднага ще им засвяткат червени лампички, че не си от "нормалните". За това направете си нови социални акаунти във всички всевъзможни мрежи. Ходете всяка седмица в МакДоналдс да си правите селфита над двойните хамбургери с екстра порция пържени картофи и диетична кола. После, като минавате границата веднага ще ви припознаят като един от тях. One of US: https://www.youtube.com/watch?v=9C4uTEEOJlM
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Авг 07, 2016 8:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Не знам какво ще стане, но аз лично не виждам кой знае каква разлика с коя да е граница. Тия в NY може би се вживяват повечко, като вход към държавата и още няколко такива. Но иначе нищо ненормално няма, а въпросите във входната декларация винаги са ми били смешни. Имаше май едно филмче за тия, които кацат в Австралия - там май и повечко са изтрещели.
|
| Пон Авг 08, 2016 12:40 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От всички граници, които съм прекосявал тази между САЩ и Канада е най-зле - при канадците естествено. Някаква скрита злоба ли имат към американците, какво ли, но всеки път просто ни разкостяват като ходим там даже и командировка и въобще не им пука нито какви сме, нито какво ще правим в пикливата им Канада. Ти вика идваш да работиш тук - бе вие луди ли сте, какви сте  . Просто няма такива изроди  . А от канадците са по-смотани само френските канадци в Монреал. Тия направо чупят всички тъпомери от всякъде  .
|
| Пон Авг 08, 2016 1:30 am |
|
 |
|
Grubi
|
Като си спомня само 1988, как сме минавали границата с Румъния, при Видин-Калафат... няма такова място сигурно, освен в Африка или Близък/Далечен Изток. Най-зле пострадали беха едни поляци с Полски фиат - бяха им разкостили колата за резервни части, пред очите на всички преминаващи. На връщане - 24часа чакане. Сега си е направо експресно 
|
| Пон Авг 08, 2016 1:54 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Пон Авг 08, 2016 8:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ... нищо ново под слънцето, а и нищо чудно да има и други проблеми свързани с легалността и осигуровките на шьофьорите, не е тайна че там си избираха основно Българи, аз знам и за такива които са абсолютно нелегални, т.е няма право на работа и постоянен престой, дали това е политика или изключение нямам представа.
|
| Пон Авг 08, 2016 9:05 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Паднеш ли в ръчичките на немската администрация... http://novini.dir.bg/news.php?id=23569071
|
| Пон Авг 08, 2016 10:51 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Поредното доказателство , че това че переш пари не те прави бизнесмен, независимо от мащаба 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Авг 09, 2016 1:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да де ама то ако е пране на пари това не е фалит  Не знам дали са перяли пари, прането на пари обикновенно няма проблем с разботата на загуба, т.е. едва ли биха затвотили врати защото им е било неизгодно. Нямам никакви наблюдения над тази фирма, не мога да знам, не знам името има ли нещо общо с нашият Мултигруп, но и да има те много отдавна се знаимават със съвсем нормалан бизнес, то да ти кажа дори и по мутренските времена бизнеса им беше що годе нормален и легален, е малко нарушаваха ембаргото ама то кой не го нарушаваше ... миналата година се срещах с бащата на Илия, и той е съвсем нормален човечец с няколко дребни бизнеса опитвайки се да оцелява като всички нас.
|
| Вто Авг 09, 2016 1:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
https://www.youtube.com/watch?v=xnE_sO7PbBsколко е обременен развитият мозък .... синуси косинуси ... можеше и с матрици да го реши ....
|
| Вто Авг 09, 2016 6:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не, че обърнах внимание, но не се ли прави така: правоъгълник минус два кръга и делено на две? За съжаление в Булгаристан вече има само тъпи уловки минус математика. Снощи говорих с едно роднинче с година по-голямо от моичкия и останах шашнат от логика, прозорливост, интелект, въображение и т.н. Освен това чете книги (опука за по-малко от ден една, над която моичкият ще се мъчи седмица) и се развлича с гледане на филмчета, а не с игрички. И двамата са родени в гръчко, разликата е, че единият почна първи клас в BG, а другият в GB. Родителите му си найн хабер какво учи в училище и не са професори, нито пък училището е елитно. Най впечатляващото: "Не трябва да ми се задават много въпроси и да ми искат да отговоря веднага, защото аз се стресирам и не мога да мисля добре.", "Изпитват ме само в края на годината". А в BG - изпити в сравнение с които едновремешното заставане пред дъската е мечта: входно ниво, пембяно ниво, контролни според периода на просветната министърка, изходно ниво, матури по възможност от детската градина и т.н. Според новата реформа даже учителите ще полагат ежегодни матури, пък от писане във Word няма да им остава време да си подготвят уроците, камо ли картинка да разпечатат.
Edit: а как става контролът ли? Ако някой ученик е много зле: учителят ще посети родителите му в къщи, а ако там нещата са зле ще го поемат социалните. Обратната връзка с родителите я осъществява лично директорът, който е на двора когато учениците пристигат или си отиват. През останалото време училището е заключено, но си има пазач-портиер-градинар.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Авг 09, 2016 9:04 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Авг 09, 2016 8:44 pm |
|
|