|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:18 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
биолози и генетици са наред - ако направят нещо да яде стъклото / бетона / пластмасата и да си стои в басейна, цена няма да имат. Ами батериите - и те не са цвете за мирисане. Трябва им един активен вулкан с площадка за изхвърляне... и някой дне като угасне да копаят за същите материали там.
|
| Сря Авг 03, 2016 4:21 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
как наемат във Вистеон или няма значение дали си добър с електрониката важното да държиш на ... ускорение https://www.youtube.com/watch?v=AFqQuZ7l9ro
|
| Сря Авг 03, 2016 4:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ммм страшно ... аз няма да си пускам таква реклама, най-малкото не съм фен на BMW ама никак, немски каруци, но ако ще ми пътува по 3.5 часа до Бургас определено не става за при мен.
|
| Сря Авг 03, 2016 4:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Даниеле, първо замърсяване няма само при рециклирането на дадено нещо, а и при производството му. Можеш да потърсиш из нета какви боклюци са произведени от Солантра, дето бяха любими на Обонго и потрошиха милиарди да правят "зелени" панели. Относно дали има разлики - има огромни разлики. За мен Обонго разби цялата държава като е достатъчно да посоча само закона за здравното застраховане - т.н. Обамакеър. Верно сега почти всички са застраховани, само дето не могат да ползват застраховките си, защото имат космически дидактъбъли и също цената на здравните застраховки за поне 70% от хората се увеличи по 2 и по 3 пъти. И това само стига, за да се каже че разлика има огромна. Друго, което стана е че реално без водене на голяма война (както двете в Ирак и Авганистан по веремето на Буш) дълга ни скочи от 9 трлн на 19 трлн само за 6 години под Обонгово ръководство. Черен вече посмъртно не можеш го накара да работи и т.н. Тони, Клинтън само привидно е успешен, защото е имал късмета компютърната и телекомуникационната "революции" да се случат по негово време. Реално той постави законовите основи на голямата криза от 2008 г., от която почти целия свят посрада и още не можем да се съвземем и също така той постави основите на това, всичко да се аутсорсне в Китай и Мексико и на всички тия търговски споразумения, дето ни го вкарват квадратен. Сенатора, който е направил сделката с него, за да приемат закона за либерализиране на банките в замяна на закон за предоставяне на евтино финансиране на къщи за бедните, след приемането на закона се пенсионира от сената и става вице президент на швейцарската банка UBS  . С две думи Клинтън поставя основите на разрушаването на щатската икономика и най-вече производство и на бъдещите две рецесии след спукването на дот ком балона и след тази на спукването на хаузинг балона. Ако сега изберат и жена му направо не знам дали да не заравяме огъня тука и да си събираме бухчите на обратно за БГ  . Това последното разбира се е бъзик  .
|
| Сря Авг 03, 2016 6:26 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Добре, кой беше (е бил) последния истински успешен американски президент тогава - Рейгън, Буш Старши? Като ги слушах роднините в Колорадо - имат добри професии, не се оплакват - но виждат пак кризи на хоризонта. Хилари явно няма да промени кой знае какво, Тръмп ли е надеждата или да не се надяваме изобщо? Защото наистина е важно кой ще се намести в бялата къща...
|
| Сря Авг 03, 2016 7:05 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
За дълга - гледам данните и графиките ето тук и не мога да хвана някаква корелация м-у това кой е на власт и движението на дълга. Има някъде по средата на статията една графика с тавана на дълга и в цветове чий е бил президента и най-отдолу има две графики с дълга като % от БВП пак с цветове - виж ги и ти и кажи каква връзка намираш! За Обамакеър - действително това си е негово творение и той си е виновен за всички последствия. За балоните - те си се надуват и все при някого се спукват - просто късмет. Не мисля, че може един човек или една партия да се считат за отговорни за спукването на който и да е балон - там нещата са много по-глобални...
|
| Сря Авг 03, 2016 8:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Даниеле, ти пък сега взе да сравняваш спрямо БВП ли  . Кой надува и пука балоните има огромно значение, защото все така се получава, че биват заложени все при президенти-демократи. Другото, което също сигурно не знаете е, че винаги когато президент е изпращал войската на война на своя глава, без формално одобрение от сената е ставало само по времето на демократи. Например корейската война, Косово, Либия и още май една имаше ама я забравих. Няма републиканец президент, който да е пратил войската на война, без да е искал преди това формално разрешение от сената. Иначе за мен последния наистина успешен и един от най-успешните президенти е Рейгън.
|
| Сря Авг 03, 2016 9:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
++ триото Регън, Тачър, Кол си остава в историята. не всичко е цветя и рози, разбира се, но са хора направили Икономики с голямо "И" сега какво - обонго, мей и мути. тъжна работа. дори не е смешна. аз разбира се не се ориентирам в тънкостите на политиката отатък голямата вода, но цялата плеяда от шутове няма как ги сложиш на един рафт с горните трима. тръмп, не знам дали изказва негови мисли, или някой му ги слага в устата, но му е мног къс фитила. плаши ме блясъка в очите му, когато се бърше пяната от устата. и усмивката ме плаши. ако си държи устата затворена, ще изглежда по-сериозно. но това някак си изглежда генетично заложено във всички политици. иначе някои от тезите му звучат интересно, но надали ще стигнат до реалността. килари от друга страна е безкрайна величина, поне в аспектите агресивност, дебелоочие и непукизъм. човек трябва да има някакви скруполи и морални граници. след 2 нейни мандата какво следва - Челси?
|
| Сря Авг 03, 2016 10:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Тръмп просто прави всичко възможно да бъде избран, т.е. прави се на шут и говори това, което електората иска да чуе. Отделно има някои добри идеи също. Дедо, я виж вицето на Обонго - той по-малко ли те плаши. Речта му от конгреса на обонговците  : https://www.youtube.com/watch?feature=p ... UkR5URgv0o
|
| Чет Авг 04, 2016 12:35 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Чете листче, дето му го е дал ПР-а, а преди това ПР-а е минал и е питал реднек хилбилитата какво мислят. И инбридите много се кефят, като слушат глупостите им дето са им в главите, да ги казват политиците.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Авг 04, 2016 2:29 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Реднеците много много не се кефят на обонговците - те си падат повече по тръмповците  .
|
| Чет Авг 04, 2016 2:41 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Не много ами изобщо, реално републиканците печелят в повечето щати на всички избори, обаче Калифорния много гласове майка им социалистическа, а и с тия измислени схеми за избор ... Тръмп не изглежда да сие учил думичките, в движение ги измисля, може да е мислил стратегия за речта, някой да му е набелязал точки, но не чете, просто плямпа. Засяга няколко основни теми от които страдат всички селендури, а и не само, но те самите тями няма да ги оправят, мексиканците, ветераните и изнасянето на производство в мехико и китай, това са му 80% от речите, още 10% обикновенно говори колко велики неща е направил, хвали си пропъртитата и проктите, и 10% от времето плюе Хилари. Примерно на последната реч пропусна да дискутира колко пари са похачени в Афганистан, Ирак и т.н. дори май пропусна да спомене колко по добре е било да не се месят. Не пропусна обаче да каже че ако предните президенти просто са си лежали на бахамите и са си пиели питието вместо да работят е щяло да бъде много по добре ... и си нахвали голф клуба  .. общо взето това е, но хората му се кефят. Казва много истини и то директно, нещо рядко срещано последните десетилетия в САЩ от някой на това ниво.
|
| Чет Авг 04, 2016 7:54 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Не съм аз този който сравнява защото не съм писал аз статията. Писали са я хора по-учени от мен.
|
| Чет Авг 04, 2016 9:22 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Не мога да разбера какво не им харесват на кандидат президентите.... Ей го на пИрфектния кандидат 
|
| Чет Авг 04, 2016 11:24 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ти не си писал статията, но я ползваш като аргумент тук и то при положение, че само преди два дни ни обясняваше как бпт не трябва да се ползва за никакви сравнения  .
|
| Чет Авг 04, 2016 2:07 pm |
|
|