Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Grubi написа:
@ТоНи - а чувал ли си/виждал ли си как е по Щатско? Имат ли полигони?

По щатско няма полигони за борба с градушките има застрахователи. От какъв на какъв държавата ще троши пари да пази на някой си фермата. След като е решил да бъде фермер да си се пази сам. Генерално това е логиката за всичко тук или поне беше преди да се нанесат черни в бялата къща. Същото и за слънчевите батерии и вятърните централи - ако имаше далавера никой нямаше да чака правителството да субседира, но понеже няма затова и никой не ги строи. Дойде обаче черния и реши да прави като в Европа и съответно потроши не знам си колко милиарда, докато се усетят, че далавера в цялата тая история няма и спраха субсидиите.

Вто Авг 02, 2016 9:53 pm
Профил

Абе ще се разтърся, мисля че имаше някакви,може само опити да са правили, но са разпръсквали химикал от самолет. Със сигурност съм го гледал, но не съм сигурен дали са били само научни експерименти или се прави с цел защита.

Вто Авг 02, 2016 10:23 pm
Профил

Dimitar написа:
От какъв на какъв държавата ще троши пари да пази на някой си фермата. След като е решил да бъде фермер да си се пази сам.

Иска ти се ;-)

Щатското земеделие винаги е било субсидирано, мноооого преди европейците даже да сънуват някакъв съюз. По-скоро ние от вас сме го взели, отколкото обратното...

Вто Авг 02, 2016 10:46 pm
Профил
Аватар

От линка, дето си дал:
Цитат:
In 2011, farmers purchased over two million crop insurance policies, protecting over 265 million acres of farmland, with new liabilities in excess of $114 billion. These policies covered roughly 83 percent of eligible acres. Record indemnities were paid out to farmers and ranchers in 2011, totaling nearly $11 billion. (4)
'
Може да има някаква субсидия за застраховката (както и за тая за къщите срещу наводнение в зоните, където има много наводнения), но мисълта ми беше че хората си купуват застраховки, а не чакат да стане белята и после някой да идва на бял кон да ги спасява. Говорим за градушки, нали не за субседирането по принцип?

Сря Авг 03, 2016 12:13 am
Профил
Аватар

Ами те хората точно това ми казаха - че застрахователните компании може и да си платят за такова нещо, и не толкова за зечеделие - а от покриви на къщи и щети по колите.

@Димитре - за слънцето далаверата е че ИМА много слънце и топлина, не ме интересува кой черен, бял, жълт и дали има субсидии. Но щом могат да си позволят огнището да тлее и топли цяло лято, и климатика на макс - няма какво да ги мисля.

Сря Авг 03, 2016 12:17 am
Профил
Аватар

Продължаваме да точим, София тех парк...
http://m.standartnews.com/balgariya-obs ... 40810.html

Сря Авг 03, 2016 12:46 am
Профил
Аватар

То може да има много слънце и топлина ама превръщането им в ток не е безплатно и да заявиш, че не те интерисуват фактите говори единствено лошо за теб самия.

Сря Авг 03, 2016 12:48 am
Профил
Аватар

Не е безплатно да си купиш батериите, но слънчевата енергия си е безплатна. А ако вече си се набутал с къща за 1/4 милион или много повече (в Калфорния или Флорида например), 10к за топла вода или батерия не са кой знае какво, и ако наистина в Щатско остават в повече пари - нямаше да си купя една година нова кола, ами щях да се оборудвам с нещо такова. Чух че давали гаранция от 20години и повече за панелите. Нямат все още кой знае каква ефективност, но пък лятото вероятно ще се спести малко от газ за бойлера и ток за къщата. Освен това може да имаш и модерни керемиди :)

А в субсиидиите няма нищо лошо - държавата така и така скубе за всякакви дивотии, ако имат субсидия за използване на нови технологии и това храни и няколко електротехника/инсталатора. Разбира се да е за нещо качествено, а не за някакъв боклук който след две години трябва да се хвърля.

Бай дъ вей - военните и те са на бюджет/субсидии и добре че ги имат, че иначе доста народ щеше да се чуди какво да прави. А покрай добрия бизнес с барута се случват и други много по-интересни и полезни неща.

Сря Авг 03, 2016 1:06 am
Профил
Аватар

Годишната ми смека за газ е около $800, а тази за ток и тя толкова и климатичната система стои целогодишно на 22 градуса и въобще не се спира. Та колко викаш трябва да струват панелите, инсталациите, гаранциите и всички други неща та да съм на далавера?

ПП. Сега погледнах сметките и наистина последните 5 години двете заедно не са надвишавали $1700 за цялата година.

Сря Авг 03, 2016 1:26 am
Профил
Аватар

Понякога (само понякога) не е важно да си на далавера...но това е тема за друг разговор. Лека от мене, че пак стана никое време.
Годишната сметка за ток на малка къща (без нужда от газ, с термопомпа) е горе-долу толкова и тук - 1200Е примерно, за топла вода, парно, печки и т.н.
И въпреки малкия брой слънчеви часове, има доста народ, който инсталира батерии или инсталация за топла вода - с или без субсидия. А субсидията не е повече от 50%, така че си е инвестиция.

И последно - точно защото струва толкова малко, и не се спира нито газта, нито тока, нито колите и това умножено по милионите в "цивилизованите" страни (слагам и себе си вътре) ще ни закопае някой ден - може би не скоро, но не много далеч.

Сря Авг 03, 2016 1:40 am
Профил
Аватар

Груби, целия номер е че ти самия ако искаш можеш да правиш каквото те кефи, ама да отидеш на другия край на света и да държиш сметка на хората, защо живеят така както живят идва малко в повече. И газта и тока са си тяхни, могат да си ги хабят както си искат. Колите и нефта също. Като им свършат, тогава ще го мислят, ако до тогава Тесла не ги е електрифицирала всички.

Сря Авг 03, 2016 2:15 am
Профил
Аватар

годишната ми сметка за парно и топла вода към топлофикация за последните години е около 1600-1700лв
тока е около 800лв, а не няма сериозни консуматори - няколко компа, телевизор, който се включва рядко, ламби през ноща. от години киловатите са горе-долу еднакви, а сумите растат.
готвим на газ в бутилка, това са макс 3 бутилки по 25лв.

у нас 'субсидиите' е трудно да ги разнереш колко са. но ги плащат потребителите чрез сметките си.
всички панели, вятъри и мъгли са направени с цел да се точат средства. тока от тях е изключително скъп, но няма 'не искам'. шампион обаче е тока от ТЕЦ - 278лв/МВт (при цена от АЕЦ под 50лв). някои големи заводи навремето са имали собствени ТЕЦ-ове, после са ги приватизирали фабриките, производство няма, но изведнъж изскача далаверка и ТЕЦ-а почва да бичи яко ток. колко е ефектино и колко е екологично - няма значение.

Сря Авг 03, 2016 8:56 am
Профил
Аватар

Не искам да държа сметка на никой, не мога и няма смисъл. Не искам и да си меря сметките и да казвам кой е по-бял или черен - но често се случва.
А това на кой точно са ресурсите е друг въпрос и дали са на някой всъщност. Просто ми правят впечатление неща, които не съм виждал преди (някой ми харесват, други не).
А че "цивилизованите" държави държат сметка за всичко на "третия" свят, а папкат ресурси от/и хвърлят в него 24/7/365 е една още по-интересна тема (както писах не се изключвам).

Хубав ден/нощ.

Сря Авг 03, 2016 9:37 am
Профил

Абе аз скоро и нещо друго зачетох, утилизацията на тези панели не е хич за подценяване, дори се посатвяше под съменние кое е по-евтино и лесно, утилизация на отработено ядрено гориво или на фотоволтаици. Това е нещо което никой не мисли и не включва в цената която и без това е висока. Изобщо фотоволтаиците са загубена кауза, иначе по невада има няколко станции на пара, с огледала, и те май си работят, и са си частни без субсидии. И по други щати съм виждал, не помня къде другаде гледах, май по аризона ... както и да е. Който и каквото и да ми говори ядрената енергетика е най-чистата и безопасната. А относно отработеното гориво още малко и може да е по евтино да го депозираме в космоса, там поне няма да вреди на никого.

Сря Авг 03, 2016 12:22 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

ToHu написа:
Абе аз скоро и нещо друго зачетох, утилизацията на тези панели не е хич за подценяване, дори се посатвяше под съменние кое е по-евтино и лесно, утилизация на отработено ядрено гориво или на фотоволтаици.

:lol: :lol: Това звучи като да е казано от Тръмп

Сря Авг 03, 2016 1:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 ... 1080  Следваща