Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Климатик за дома 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Климатик за дома
В апартамент избора е крайно ограничен.. обикновенно сведен до една стена, с много $$$ може и до срещуположната. Искаше ми се да е на трегера на външната (късата) стена, но е твърде нисък. Единствено подов би се поместил под прозореца, но пък не успях да си харесам модел (най-вече ценово :)).
Аз като гледам климатика може да си духа общо взето в голям диапазон хоризонтално и вертилакно, така че "да не ми духа" не виждам как би се постигнало освен ако буквално не го пратя в другия край на стаята където не биха стояли постоянно хора, но.. в моя случай това е невъзможно.
Та да сведа въпроса до малко по-конкретен такъв. При дадените в предния пост размери, поставяне на дългата стена над дивана къде да го "прицеля"? - максимално близо до външната стена (късата) на която ще е външното тяло или по към средата на стаята или няма значение?

Сря Авг 03, 2016 12:08 am
Профил

Като стане прекалено тихо ще те дразни иначе няма значение, набутваш желюзите в другата посока и няма да ти духа. Гледай магистралата да не е по малка от 3 метра и повече от 5 метра (тука зависи от климатика)
Монтирал съм доста ама в нас ми е над леглото понеже няма къде да го дяна ама аз така или иначе не го ползвам. На 10 години я има 50 часа работа я не. Не ги обичам климатиците, изобщо вентилатор да ми духа от както настинах от клима на колата даже не знам дали работи.

Сря Авг 03, 2016 12:44 am
Профил

Установил съм че не духа ли не топли/охлажда. Преди доста години като забучих първото Митсубиши зимата го оставях на автоматично - еми не топли. Пък харчи :( Всичко се оправи с вентилатор на предпоследна (3) степен. Топли, не лапа ток. Вярно малко шумна струята като спиш но като му свикнеш по скоро те дразни момента в който спира за да се размрази. Говорим за температури под минус 6.
Новите модели имат сензор който клати жалузите и топли зоните които имат нужда.
По хотели се нагледах/наслушах на разни Осаки, Мидеи Хаери и тем подобни. Преди седмица бях на море, няколко дена в бунгало със клима старо Хитачи. Пускаш, духа студ и не се чува.
Преместиха ни в апартамент, за по луксозно. Климата Осака. Като я пуснах - бръмчи като за умряло. Предпочетох да спим на жега

Сря Авг 03, 2016 11:34 pm
Профил

Пуснеш ли го на автоматичен режим точно така става, хистерезиса е голям! За това го даваш на отопление или охлаждане с определена степен на вентилатор или на автоматичен такъв. А Хитачито е доста добра машинка а и цената е в пъти над Осаката.

Сря Авг 03, 2016 11:49 pm
Профил
Аватар

Ами не е само от хистерезиса. Аз имам една тошиба, голямото тихо 19dB, да ама никой не ти казва че тишината се постига като почти спира да духа. На практика си върти въздуха около него си и краката ми мръзнат. Като го поусиля ръчно стопля и надолу ама не си е работа. Иначе хубава машинка, тиха, безпроблемна, но ей това... кофти.

Чет Авг 04, 2016 11:25 am
Профил

Бонго, купи ли климите че лятото свърши бре ;)

Вто Авг 09, 2016 8:25 am
Профил

Ами то за другото ще е , и да го топли зимата ...

Вто Авг 09, 2016 12:46 pm
Профил
Аватар

Добре, че се позабавих! Бат'Бойко до месец почвал да санира (уж беше за напролет), ама искал навън да не стърчат климатици, простори и други работи. Само щях да се набутам, пък и жегите вече поотминаха. В момента на 28-29 градуса става едно приятно теченийце, пък и цигарката си пуша без притеснение.

Вто Авг 09, 2016 7:05 pm
Профил

Вече ми стана ясно на "къде духа" :) Духа предимно напред. На 3м. струята съвсем леко прави трапец. Жалузите за хоризонтално насочване на потока почти не влияят или аз не усещам.
timt написа:
Гледай магистралата да не е по малка от 3 метра и повече от 5 метра (тука зависи от климатика)

Стана 3м. Максимума май беше към 15м.
milenjs написа:
Новите модели имат сензор който клати жалузите и топли зоните които имат нужда.

Мда.. "вижда", темперира точно, но определено не може да насочи струята на коя да е страна.

Чет Авг 11, 2016 11:27 pm
Профил
Аватар

Мдам, бат Бойко привършва санирането, другата седмица май ще маха скелето и мисля преди това да го ползвам за монтаж на климатиците.
Иначе браво на батето - 10см изолация не бях виждал да слагат, а нашият етаж поради някаква кривина намаза допълнителен слой. Май температурата ще се мени само при проветряване :)

У наше село няма голям избор, техно алабалите са скръб и пак се спрях на климата на Антонов. Както казах държа на т.нар. "плазмен" филтър щото няма как. Харесах:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi + за 1430лв
Midea MSY-09HRDN1 за 950лв
като определено вторият по-ми допада заради парите.
Вие какво ще кажете, струват ли си 1000лв отгоре само заради марката? Тя тошибата е тайландска...

Чет Юни 01, 2017 5:58 pm
Профил

Цитат:
Вие какво ще кажете, струват ли си 1000лв отгоре само заради марката?

Не е ли 470 лв разликата?

Вземи си 12-ка. Гледам на сайта, дето си пуснал - хитачи 12 за 1100лв.

Смяташ , че като си саниран - не ти трябва 12.
Ама лятос -ако е жега - и седнете 4-има в стаята, може и да не стигне 9-ката.

Чет Юни 01, 2017 10:29 pm
Профил
Аватар

Два климатика ще са (бях писал, ама миналата година), а сайта е с илюстративна цел защото има подробни данни - антонов малко послъгва.
Затова не ща и дванайска - бях чувал, че на ефтинджосите просто слагат по-големи вентилатори, а за истински маркови пари нема - 3к, но е добре да останат и малко пари за боя, че вече се опуши.

Edit: Проблемът е решен - по евтиното :cry: , но акълът може да послужи и на друг.
Част от парите бяха кеш и като споменах за трите бона реших да ги преброя и... голяма част от двайсетачките се превърнали в петдесетачки по курс 3-4бр към едно. Имаше и бележка на коя дата колко е издърпано, може би да не помисля, че са сублимирали. За първи и последен път жената знае къде са ми спестяванията!!! :evil:

Пет Юни 02, 2017 9:18 am
Профил
Аватар

Не е само марката разликата. Просто едните консистентно правят работещи климатици. Другите не са ясни.
Да не споменавам в квартирата могъщия Nippon колко псувни е чул по собствен адрес.

Ама така де, тя работата свършила вече.

Пет Юни 02, 2017 11:57 am
Профил

След 10 месеца употреба, спокойно мога да препоръчам MITSUBISHI MSZ-FH35VE. Гъг не каза дори и в най-студеното, нито пък се задъха.
Изхарчи 50 и няколко лв (за 30 дни) през най-студения период тази зима, което мисля е повече от добре.

Пет Юни 02, 2017 12:14 pm
Профил
Аватар

И аз да метна 5 ст'инки...
Имам някакви наблюдения, че има голяма разлика в начина на работа между най-евтиния и някои от доста скъпите модели, на един и същи производител, при еднаква "мощност".
Естествено, наблюдението ми не може да претендира за изчерпателност, както и не обхващат всички производители...

За Мицубиши... Те имат две подразделения занимаващи се с тоя вид техника - Mitsubishi Heavy Industries и Mitsubishi Electric. Съответно, произвеждат различни модели, с различни параметри, дизайн и т.н.
Моите наблюдения за първите - за бачкане, бачкат, което не попречи на един от всичките да се спомине електрически, четири месеца след монтажа му. :D Беше в гаранция, и оставих тия занимания на сервиза. Проявиха завидно упорство в настояването си, че климатикът е загинал от токов удар. :D
След второто или третото обяснение от моя страна, да не настояват много на тая си теза, тъй като и да е имало нещо, то това е единствения уред пострадал от мнимия токов удар, и това е една много лоша реклама на техниката която продават, разбраха, и се отказаха от твърдението си... :D
Така или иначе, им бях подготвил една неприятна за тях изненада, ако бяха продължили да упорстват, че дефектът е предизвикан от токов удар, и не се покрива от гаранцията...

Пет Юни 02, 2017 12:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща