|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:24 pm
| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Обява за работа...
Да и аз го четох, но колко фирми има които не работят а само пускат празни декларации като мен и се водят фирмаджий само защото имат фирма. Така не се водим и безработни когато нямаме работа и си плащаме здравните, независимо че нямаме доходи. Преди няколко месеца ми се наложи да напусна работа но нямаше как да се водя безработен до сега понеже съм собственник на фирма. Нали се сещаш че Мира Радева пак има пръст и в това.
|
| Съб Юли 30, 2016 4:10 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Парите нямат значение, когато ги имаш достатъчно...
|
| Съб Юли 30, 2016 4:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Не съм съглсен с това, първо никога не е достатъчно, и второ аз например не съм от тези които имат много още по малко винаги са имали. Почти никога не съм правил нещо само заради парите, много често те не са изобщо стимул. Дори навремето когато се занимавах с коли не го правех заради парите а по скоро заради предизвикателството. Когато оферирам услуга продавам на пазарна цена, но много често съм склонен да не искам пари просто защото нещо ми е интересно, но пък ако някой много държи да плаща отстъпки не се правят. Всичко е до разбирането, предполагам това е много персонално а и може би свързано с конкретни обстоятелства. Много отклонихме темата, а в тази насока мога да пиша много, не казвам че съм прав но имам твърдо мнение и разбирания по тези въпроси.
|
| Съб Юли 30, 2016 5:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мъка мъка ... само талаш по тия обяви, до момента 3-ма които стават за интервю ... отново склададжии, готвачи, бармани, пиколота и продавачи .....
|
| Вто Авг 02, 2016 8:48 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
@ТоНи а за годинките нищо не казваш- като си минал 60-те дали те устройва 
|
| Вто Авг 02, 2016 3:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами някой ще кажат че е дискриминация, принципно не ме устройва но пък и много зависи от човек до човек, офиса ни във вегас го ръководи човек минал 70-те и е много по активен от повечето ни служители които са под 40 .... как да ти кажа, принципно ако човека е читав праивм интервю и той сам си решава, разбира се до някъде и аз преценявам. Работата е динамична чисто физически, пътуваш, слижаш, вършиш нещо, продължаваш ... всичко си е до човека ... аз съм на 40, обикновнено не назначавам хора над 30 на тази позиция но това не е закон, много е индивидуално.
|
| Вто Авг 02, 2016 3:59 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Хехе, мислех, че само аз съм от изчезващият вид, дето кефа от работата и работната обстановка са не по-малко значими от заплащането ... 
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Вто Авг 02, 2016 5:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е не си единствен но и тези хора не са много за съжаление. В крайна сметка никой не е длъжен да се кефи на работата си, това си е работа, малко или много повечето хора са принудени от обстоятелствата. Лошото в БГ е че хората не го приемат точно така, едва ли не работодателят им е длъжен за всичко а те не са длъжни да дават нищо. както и да е .. много сложна и дълга за дискусия тема, то май на избори за правителство човек има по-голям и добър избор от колкото при подбор на кандидати за работа ... p.s. 3 от 40 .... страшна успеваемост, като знам какъв е процента годни от тези стигнали до интервю .... няма и за едната обувка .. до де напълня два к-та дрехи ... 
|
| Вто Авг 02, 2016 6:07 pm |
|
 |
|
timt
|
И аз да си призная че съм от тези хора с любов към спорта но на една от предните работи толкова ме кефеше и си бях паднал на интересите и по едно време като се осъзнах, се оказа че само на работа седя. Заплатата и тя така си седи, разходите по малко и така парите в повече.  Бяха ме нагърбили до изгърбване като лафа с магарето (колкото може да носи) Тони, с радост бих се хванал при теб но по нататък защото сега интересът ми е Германия и тази седмица ще заминавам. Иначе обявата е една от най добрите и смислени които съм чел.
|
| Вто Авг 02, 2016 7:24 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Тони, опита ми е от преди 6-7 години но ... тогава беше и по-зле  от 2200 интервюта дето ни се наложи да провеждаме с колегата ми (след като ХР-тата бяха отсяли явните идиоти още на ниво CV) бяха назначени точно 7 човека 
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Вто Авг 02, 2016 7:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ммммм 2200 това при мен е невъзможно, още на 100-то сигурно ще ме вкарат в затвора за убийство, аз повече от 7-8 н ден не мога да направя и ако ми се слуи да е повече от 3-4 дни вече ми идва в повече, но аз разни евентуално ставащи изобщо е интервюирам, не ми ли хареса на CV, т.е. да си кажа те тоя става никакъв шанс за интервю, то и затова ти казвам че е малко като на избори, определил съм енди 3-ма но шанса някой от тях да става е 1/10000 много вероятно е в някой момент да им сменя статуса на неподходящи преди да съм ги интервюирал. Преди пусках едни въпросници, ама само си губя времето, спрях да ги пускам.
|
| Вто Авг 02, 2016 10:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
поне гледай да е някой веселяк (условието с вицовете)
|
| Вто Авг 02, 2016 10:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ако ще е за вицове най-малкото мога да ти звънна, хем ще опечем нещо и ще пийнембира, не ми трябват шутове. Нещата са зле и ще стават по-зле ... после що процъфтявал бизнеса с дрога, ами много по-лесно е да си намериш служители ...
|
| Сря Авг 03, 2016 12:25 pm |
|
|