|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:23 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
 Re: Пейджър за дечковци
Ми то за чавета и въобще за хора имаме отколе. Вече 3 модела. Но няма търсене. Общо сме продали няма и 300 бр. А предлагането е огромно... Grubi, твоят юнак няма нужда (а и няма как) да разбира какво носи (стига да го носи). Според мен, най-простото решение е именно с GSM. Кеф ти еднопосочна връзка, кеф ти двупосочна. Пример за еднопосочна - звъниш на номера на модема, той разпознава номера, от който се звъни (твой или на жена ти) и пуска звуков сигнал за малчугана. Линията не се отваря и затова няма разходи, освен месечния абонамент. При двупосочната може да връща SMS с линк към google maps с GPS координати или GSM такива. Или пък при позвъняване отваря линията и чака DTMF тон и изпълняма съответна команда. Може и включване на микрофона и съответно подслушване. Варианти много, а хардуера весе един и същ... Ако GSM модема поддържа някакъв вътрешен енджин - Open CPU, Питон, Луа или нещо подобно, няма нужда от външен процесор. SIM-a може да е чип или нано, зареждане през микро USB и толкоз.
|
| Чет Юли 28, 2016 4:11 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Ще видим - взех си развойния кит на HopeRF с програматор. Утре е при мен, ще тествам събота и неделя. Питах го днеска и синковеца - ако ти дам кутийка да ти светне/изпее нещо като искам да се прибереш, ще я носиш ли - "Дааааа". Айде да видим, чували сме ги тия и преди.
|
| Чет Юли 28, 2016 4:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Продали 100к часовника - браво, ако новината е истинска http://smart.dir.bg/it/news/23513388/
|
| Вто Авг 02, 2016 2:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Първо нищо не са създали а са си го поръчали от китай, дори не са го поръчали а са купи готов. Второ 100к са продали ама някой друг път, то в БГ няма толкова деца, не знам някой прави ли тази сметка като пише глупости 
|
| Вто Авг 02, 2016 3:04 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ТоНи, недей толкова негативно. Ех ги хората, най-вероятно са и колеги - веорятното от тъмната "тъмната" софтуерна страна http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... sata_prez/https://www.youtube.com/watch?v=O48VrKk0aEAhttp://myki.watch/en/contacts/Изглежда да са си свършили добре работата, има си реклама, има описание, има и цени.
|
| Вто Авг 02, 2016 5:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз ти казвам защото същото съм го виждал и от други доставчици извън БГ. Това което сигурно са направили някакъв интерфейс с който да го изпозлваш, от истинските софтуерни разработки като тези на Сирма, не искам нищо лошо да кажа просто ширпотребски софтуер и то много често написан с малкият пръст на левият крак от сляп и глух девелопър. А за 100к продадени бройки, ако са продали извън БГ е друг въпрос, но да са ги продали в БГ, при около 1.4 млн на възраст под 18 години таргет групата им съвсем сериозно е под тези 100к бройки. Това практически е преднаначено за деца в доста тясна възрастова граница, да не говорим че се носи от още по тясна защото и малките деца за които по принцип става не искат да го носят. Да не говорим че и дори да имаме толкова деца в таргет групата идеята че 100% от родителите са го купили е меко казано наивна, виж 10-20% е по реалистична цифра. Прости сметки, когато имаш Х потенциални купувача няма как да имаш 2Х продажби за този тип у-ва, дори и Стив Джобс не беше способен да накара хората да си купуват един и същи модел по два пъти в година.
|
| Вто Авг 02, 2016 6:03 pm |
|
 |
|
radolin
|
Груби, или ти си добавил една нула, или тези от статията и в последствие са я махнали. Говори се за 10К броя, не 100.
|
| Вто Авг 02, 2016 6:26 pm |
|
 |
|
Grubi
|
може да четат форума, или аз да имам журналистически наклонности... извинявам се ако съм аз но и 10к пак не е малко предполагам, че може да се ползва и извън БГ (имаха инструкция и на сръбски), но както каза Лъвчо конкуренцията е много сериозна Хм, продават го и в Amazon от България. Не е зле. https://www.amazon.com/gp/offer-listing ... dition=newи вероятно същия хардуер... на 3-4 пъти по-ниска цена https://www.amazon.com/Children-Locator ... SVXAG4FXE6ToHи най-вероятно е прав...
|
| Вто Авг 02, 2016 6:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не аз съм виждал съвсем същото като на тяхната картинка, сега ако вестника си е измислил от някъде картинката е друг въпрос, аз съдя по това което виждам. Не знам дали четът, на мен и 10к ми се виждат много но е доста по-реалистично 
|
| Вто Авг 02, 2016 7:10 pm |
|
 |
|
Grubi
|
гледам формата на стъклото, че даже и дисплея как е оформен. иначе другото има стъпки, в които са оформени отворите за микрофон/говорител, а тяхното са само отвори. Явно - отиваш и си поръчваш какво искаш. Бай Китаец сигурно има 100 модела поне, с малко пипване тук и там, всякаква гума може да има, и фърмуера, че и желязото сигурно може да се модифицират - само пари да има клиента.
|
| Вто Авг 02, 2016 7:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на палавото унуче му турнахме таквоз. взехме го от ментела, към основния договор излезе някаква прилична цена (по-малка от посочените). ама не знам каква е отстъпката и колко би струвало на нормален клиент. има аплети за андроид и за айфон. инсталираш и цъкаш, нищо не се иска. говори се прилично, бутоните се натискат лесно от детски пръстчета. виждаш го доста точно къде се намира - в двора, в градинката или се е заплеснал на пързалката, след като е ходил до магазина за сладолед. часа се показва след натискане на бутон. още не мога да разбера колко държи батерията, защото за сега звъним на 10 мин и си гледаме часа през една. като му помине, ще имам по-обективна преценка. часовника не е водо-защитен, трябва да се сваля при миене на ръце, което предполага или 80% вероятност да остане до мивката, или да се скапе до месец. като падне няколко пъти ще знам и колко е удароустойчив. за сега не се вихрим много, че си счупи ръката миналата седмица и сега сме гипс. като цяло обаче не е много устойчив на деца. за дребния обаче трябва да е нещо имплантирано. вече не вади рибите от аквариума, ама не търпи нищо по себе си. и ако се зарежда от тичане в кръг, ще има поне една полза, освен да ми се завива свят само като го гледам 
|
| Вто Авг 02, 2016 8:32 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Гледай тубата, линка по-горе - там са направили видео, че държи здраво на бой часовника. Водоустойчив - ако наистина така продават, ще го направят.
|
| Сря Авг 03, 2016 9:54 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Понякога си мисля, че журналистите обикалят форумите, за да си търсят статии: http://it.dir.bg/news/roditeli-miky-bal ... k-23513388
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Авг 03, 2016 2:26 pm |
|
 |
|
Grubi
|
както и да е, Дедо ще каже след месец или по-малко какво е оцеляло от часовника и има ли полза от него.
|
| Сря Авг 03, 2016 3:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ох, аз сега му видях и цената, нямам спомен точно колко беше, някъде в друга тема май съм писал, но това на щерката беше 40 или 60 долара, нещо такова от AT&T ... 169 лв ... браво.
|
| Сря Авг 03, 2016 3:35 pm |
|
|