|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:14 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Руснаците не са за подценяване - най-съм впеатлен от това че си направиха собствена система за глобално позициониране и успяха в голяма степен да я наложат като поддръжка в масовите приемници (което според мен е по-трудното отколкото да се направи).
|
| Чет Юли 28, 2016 1:07 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Доколкото е напълно безплатна, нищо чудно с времето да се наложи над Навстар.
|
| Чет Юли 28, 2016 1:38 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мда. Само дето спътниците им недостигат, наземните станции също ги няма никакви и позиционирането даже и в самата Русия е меко казано калпаво. Та всички руснаци масово си ползат американската Който не вярва, може да пробва. Ама ви трябва приемник който да позволява работа само с Глонас. Работа е силно казано де  Но даже и на обикновенните можете да видите колко Глонас и колко ГПС спътника вижда и какво е качеството на сигнала. А това, че успяха да я наложат в Русия няма нищо общо с техническите и параметри. Просто Путин каза - за да продаваш каквото и е с позициониране в Русия, то трябва да подържа Глонас. И производителите я влагат в устройствата, това че системата не работи като хората не е от особенно значение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 28, 2016 2:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
|
| Чет Юли 28, 2016 2:57 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Съгласен съм с всичките тези констатации, но въпреки това си е постижение, което освен щатите и Китай никой друг не може да постигне. Орташката работа на Европа все-още е до никъде...
|
| Чет Юли 28, 2016 4:30 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Подобни "руски постижения" да искаш...  Справка - китайската флашка в черната кутия на Су-24. Има още много. Що руснак е ял картошка (только) заради подобни постижения...
|
| Чет Юли 28, 2016 5:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ето още едно от днес: газелка фърчи с 233км/ч в града, шофьора даже не държи воланато верно, че доста подобриха производството на въпросните газелки, ама чак толкова 
|
| Чет Юли 28, 2016 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тоя е някой пернишки емигрант със няколко лепенки ремус и големи аспуси, не 200 ами и с 300 ще върви ...
|
| Чет Юли 28, 2016 11:09 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Стар номер - когато продаваш някой кош, да подкупиш полицая да напише в глобата висока скорост. Да има какво да показваш на кандидат купувачите... 
|
| Чет Юли 28, 2016 11:16 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Цецо, Лео, дайте малко по-подробна информация - кое не е наред - бавно зацепва, голяма грешка и т.н. Да знаем какви мотики може да настъпим.
|
| Пет Юли 29, 2016 10:21 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ми то Цецо го написа. Ако не беше хатъра на Путин, ГЛОНАСС нямаше да съществува. Знаеш, че дялкането на полу-проводници (и не само) не е силна страна на руснаците и като се добави бързането да се докладва "горе" за успеха, не е учудващо, че имаше сривове на системата. Не, че американците не са настъпвали мотики, но просто руснаците още се разхождат по своите... Имам руски ГЛОНАСС модули, но не съм ги ползвал. При срещата, руснаците започнаха да си хвалят творението, но когато им демонстрирах използвия от мен GPS модул дадоха назад и си признаха, че нещата при тях са още сурови. Беше преди години, та може и да са се подобрили. Не твърдя, че не трябва да се използват GPS+ГЛОНАСС модули, напротив - аз мигрирам към тях. Просто не бива да се очакват чудеса. В градски условия, ГЛОНАСС дава рамо, което в голо поле е излишно. При мен консумацията е важна и слава богу, че ГЛОНАСС може да се изключва.
|
| Пет Юли 29, 2016 12:02 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То реално трудно можеш да настъпиш мотиката, защото много малко модули позволяват да избираш системата. някой позволяват да изключиш Глонаса, но не съм попадал на такъв който може да остане само на Глонас. Реално всички си бичат на GPS-a, глонаса не се ползва. При мен поне в градски условия на улицата виждам 7-10 ГПС спътника използваеми, докато Глонас ми светят само 3 и то само 1 има що годе ниво на сигнала. Тук вероятно има и нещо друго де - тъй като в модула двете системи ползват общи части, най-вероятно модулите са оптимизирано основно за GPS. Все пак така ще ги ползват 99% от потребителите. Глонаса е просто маркетинг в нашия случай.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 29, 2016 12:41 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Постижението е да направиш и да качиш в орбита толкова много спътници (към момента 24 оперативни и 3 резервни) и да поддържаш работоспособна цялата система. Американската система е погълнала около 15 милиарда долара за всичките тези години (от 1974 до ден днешен), а руснаците са се справили само с около 7 милиарда.
Не съм голям фен по принцип на руснаците и на техните постижения (които най-често са копиране на това което другите измислят), но има няколко области в които се справят доста добре и самостоятелно. Конкретно за навигационната система ако говорим - принципа на работа си е Copy & Paste, но детайлите са си техни.
|
| Пет Юли 29, 2016 1:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Даниел, аз съм чувал за обратно съотношение на разходите, но не мога да споря - не съм виждал официални документи...  А дали детайлите са техни.... чу се за загубен спътник поради липсата но радиационно защитен чип, който трябвало до дойде от Тайван. Истината е някъде там...
|
| Пет Юли 29, 2016 1:55 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Като казвам "детайлите са техни" имам предвид, че да се измисли всяко нещо до последния детайл е работа на руснаците. Иначе да ползваш на готово чужда идея спестява много разходи за първоначален развой и тестове.
|
| Пет Юли 29, 2016 2:01 pm |
|
|