|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:08 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
То не е транспортна услуга, а кар шеринг  . Иначе Юбер най-вероятно имат изискване за минимална застраховка, а пък застрахователната компания просто ще вдигне премията, ако колата се ползва като такси. Всяко нещо си има цена, така че не виждам къде е проблема.
|
| Пет Юли 22, 2016 11:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе те убер имат май доста изисквания обаче при нас никой няма да ги спазва, това което ще стане е че таксиджиите които имат собствени коли ще инат на убер, те идея си нямат още как работи, затова протестират. Това си е таксиметрова компания, само дето си няма честота. Цените не са каквито шьофьора иска, така че няма как да има дъмпинг сериозен, поне не и в БГ.
|
| Съб Юли 23, 2016 12:58 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Типични амeриканци/майкрочип... Чудя се някой дали не може да ги осъди за лъжлива реклама Рекламата на веб страницата е 10USD+free shipment, линка 12USD... Сигурно го продават за 10USD, но има щатски данък и незнам какво си 2USD http://www.microchip.comhttp://www.microchipdirect.com/ProductS ... dz09In0%3D
|
| Вто Юли 26, 2016 5:25 pm |
|
 |
|
3aek
|
почна се .... Майкрочип ще обединява Атмел Студиото с MPLAB-X  логично е да не държи два отдела да правят долу горе едно и също, но Атмел Студиото е къде по стегнато от бозата наречена MPLAB-X сега ще направят нещо от сорта на Code-Composer-Studio на TI което никой няма да има нерви да ползва http://electronics-bulgaria.com/article ... o-na-atmel
|
| Вто Юли 26, 2016 6:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ами време е някой да подреди старите копия на composer studio-to и да се използват докато може. аз от 4ка не съм ходил нагоре... ако вземат да пуснат един Linux/Win_PIC_AVR_GCC и да не облачен и т.н., цена няма да имат
|
| Вто Юли 26, 2016 6:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
На първата страница има купон код в дясно. Предполагам, че като го аплайнеш при чекаута цената ще стане $10. Тук да не ти е Европа та да има 20% ДДС  . Като купуваш онлайн ако фирмата няма магазин във въпросния щат няма щатски данък, който обикновено е 5-6%.
|
| Сря Юли 27, 2016 12:08 am |
|
 |
|
Grubi
|
Ами не може да рекламираш нещо за 10, и като цъкнеш да е 12, независимо дали има купон или не А това, че няма данъци... за един месец в Колорадо ми светнаха доста лампички...бензина и колите са евтини, но другите неща май не съвсем Нещо си струва 5 долара, отиваш на касата, даваш 5 - било 5.25... И племенника ми вика нямало дупки като в БГ...бая се тресох по бетоновите блокове на 25та, а какви дупки има по някои улици на Денвър, не е истина Всяка държава си има и добри, и не до там добри страни
|
| Сря Юли 27, 2016 12:24 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юли 27, 2016 11:33 am |
|
 |
|
Grubi
|
Леле мале, а после вас кой ще Ви глътне?
|
| Сря Юли 27, 2016 11:41 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
жалко... линеар бяха последния мохикан, дето правеше сам много смислени чипове.
|
| Сря Юли 27, 2016 12:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Груби, аз просто се опитах да ти помогна. Ако нещо не ти харесва аз не съм арменския поп, трябва да го търсиш другаде и от щатите да си купуваш само коли и бензин щом друго всичко ти е скъпо  .
|
| Сря Юли 27, 2016 2:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами ... те и Аналог имат добри чепове но какво ще се получи от тази комбинация ...
|
| Сря Юли 27, 2016 2:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
e, обединяване на технологии, патенти, пазари... тука малко ситуацията е леека паника и организиран хаос - като "бръмбар в мравуняка" - ак осе сещата за братя стругатски - атавистичен страх от непознатото.. оффтопик: мисля, че най-дорият цитат от същата книга е: "Ти си добър човек, но нямаш пушка, а баща ми казваше, че всички добри хора са с пушки..." 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юли 27, 2016 2:33 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Те и с Hittite имаха някои близки по функция/ конкуриращи се чипове. Резултатът - половината ги спряха от производство, на другата половина удвоиха цените. Феновете на Linear да му мислят....
|
| Сря Юли 27, 2016 3:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, добър цитат. в днещно време да се чудиш кой е добър, кой е лош, кой е педал, кой на булката брат линер почти всичко им е уникално. и са съвсем различен въд компании, линеар са си по-скоро техничари с малък персонал от уникални гении и особняци. онтересно, клюката беше, че AD ще купуват Максим... дали е актуална. и как ще се казва бъдещата фирма - MAx-Linear-Anal? например, какво ще стане с LTZ1000? дори LM399, да вземем за пример. правят го те и NS. но кой знае защо всички слагат чарк на LP, никой не ебава TI. съвсем не ми се мисли за чарка LTFL (без номер), който линеар дялка единствено за Flike. чичко Джим ги беше разпердушинил AD за разни лъжи точно за прецизни опори, и ония не можаха и копче да кажат. сигурен съм че са смърно обидени. не знам какво ще стане с нещата, които се припокриват в продукт-фолиото на двете компании. аналог ще спрат техните, или ще спрат линера, или ще поддържат и двете. беше добре, като бяха две компании, защото се допълваха като комбинация. LTSpice ще е тъжно, ако го пуснат по течението. верно, Марк е на пенсионна възраст, ще гепи някой голям бонус (заслужава си) и ще се оттегли на някой остров (поне така ми каза, докато пехме кафе на един семинар. съжаляваше, че няма на кого да подаде палката) чичко Джим умря (лека му пръст), Боб от NS и той почина в деня на погребението на Джим. NS ги няма, LT са на път и те да изчезнат. тъжно, много тъжно. какво ще стане накрая - 3 щатски компании, 5 китайски, една руска и нула от останалия свят?
|
| Сря Юли 27, 2016 3:48 pm |
|
|