Отговори на тема  [ 580 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 39  Следваща
МузикЪта 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Пушенето...
Щура работа, но факт.
Нали от известно време форумът, единствено той, понякога се бави почти минута преди да ми отговори. Даже бях питал: viewtopic.php?p=211102#p211102
Преди няколко дни се шляпнах по челото, че причината може да е в горната ми писанка :mrgreen:
Не друго, но още на другия ден първият линк не ми се отваряше, иначе видеото си стоеше в тубата.
Снощи си заредих Tor Browser (също мозила) и през него форумът отговаря светкавично, въпреки че системата е доста по-бавна.
Как да не ти се въртят конспирации из главата :D

Съб Юли 09, 2016 11:59 am
Профил
Аватар

Мнение Малко помощ от приятели!
Тя работата се оказа истинска! Ако някой от тук се е избъзикал - да си признае, няма да се сърдя.
Снощи ми писна и реших да си сменям днс-ите и... не мога да се свържа с рутъра от три коренно различни компа. Не съм бъзикал нищо повече, сега просто пиша от бразуър с хитринки.
Гуглосах безопасно и изкопах същото в един шведски форум: https://www.flashback.org/sp54841399
Помогнете да изхващам наглеца:

Прикачени файлове:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 3.52 KiB | Прегледано 5388 пъти ]
Съб Юли 23, 2016 1:37 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: МузикЪта
я обясни с думи прости какво те дразни, че нещо е много жега днес и мислилото ми не вдига честота

Съб Юли 23, 2016 4:24 pm
Профил
Аватар

Някой ми е хакнал рутъра и ми е сменил днс-то.
Ако се окаже достатъчно сериозно и до съд ще стигна.
Избягвам аз да се ровичкам за да не уплаша наглия.

Съб Юли 23, 2016 4:49 pm
Профил
Аватар

DNS-а статично дефиниран ли е, или ти го дава провайдера по DHCP?

Съб Юли 23, 2016 4:57 pm
Профил
Аватар

Провайдърът дава негови, но те са по желание. Имам право да ръгна каквито си искам и така беше дълго време. Този на картинката горе не съм го ръгал аз.
Провайдърът няма достъп до рутъра, той си е лично мой и имаше достатъчно сложна парола. Edimax BR-6204Wg

П.С. Не искам да ресетна рътура, че е веществено доказателство :)

Съб Юли 23, 2016 5:11 pm
Профил

bongo_x2 написа:
...Edimax BR-6204Wg...
Ако това ти е рутера --> механично унищожение --> ламаринен кашон. Така никой друг няма да страда...

Съб Юли 23, 2016 6:29 pm
Профил
Аватар

Ай ся да не се обиждаме на хардуер, проблемът идва от другаде.
Ако става дума аз спя без гащи, а не с девствен пояс, пък до сега никой не ме е ....
:)

Съб Юли 23, 2016 7:17 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Ако става дума аз спя без гащи, а не с девствен пояс, пък до сега никой не ме е ....
:)

Хвали се или се оплакваш? :D

Нед Юли 24, 2016 12:17 am
Профил
Аватар

Някой има ли сведение за наглеца, или да запрятам ръкави?
Лошото е, че за днес ми са се натрупали доста други дейности, а утре съм на работа.
В момента съм изключил рутъра и съм ръгнал линукса директно, ама довечера домочадието ще иска интернет и да пренастройвам цялата мрежа... :x

Edit: Всъщност най-лесно ще ми е да ръгна един суич на мястото на рутъра и да настроя линукса да шерва нетя, но това не е ли "ела, Вълчо, изяш ме"?

Edit2: отказах се да шпиономанствам (нямам време), ресетнах си рутъра и получих достъп. Сега ще го пренастроя.
Но е добре да се изрови това IP 91.215.155.77 защото около него е интересно и руско, пък и как са могли, пък и да не се повтаря, пък и избори идват...

Edit3: DNS http://xpo6.com/opendns-vs-google-dns-vs-norton-dns/

@Реконструктор : Рек, що не резнеш темата...

Нед Юли 24, 2016 1:07 pm
Профил

Цитат:
Edit: Всъщност най-лесно ще ми е да ръгна един суич на мястото на рутъра и да настроя линукса да шерва нетя, но това не е ли "ела, Вълчо, изяш ме"?

Що така реши? Пусни нет-а към PC-то, от него с втора лан карта към суича и си готов.

А за тия SOHO рутерчета - минах по пътя от евтин до средно скъп и накрая финиширах с рутер на микротик (RB951G-2HnD). Какво мога да кажа освен че към момента няма кой и с какво да ме накара да се върна назад :).
Зарязвай тия антики, слагай нещо маааалко по-сериозно и си свиркай.

Нед Юли 24, 2016 2:42 pm
Профил
Аватар

аз така и не разбрах къде те убива чепика... че спиш без гащи, или че са те опънали :P

91.215.155.77 не отговаря на DNS заявки, поне на мен не ми отговаря. ако на теб ти отговаря, значи някой специфично те е харесал, че си без гащи. не се сещам как може да се 'хакне' DNS запис, затова те питах как ти е сетнат, ама ти ми казваш модела на желязото, даже не казваш с какъв фърмуер е. да не мислиш, че ще тръгна да гугълясвам?

аз лично за малки и неотговорни връзки слагам някакви сапунерки, дето мога да ги рефлашна с dd-wrt, после си вдигат нета, VPN и т.н. достъпа до рутера е само по SSH през VPN-a. че за малки мрежи (2-3 компа, 2-3 лаптопа и 1 IP-телефон) дори не ти трябва и суич. ама е само черна конзола. за web интерфейс трябва още малко флаш и се налага да размахаш поялника и да смениш чипчето с по-голямо.

ти все някакви експерименти правиш, хубаво, но ако искаш копетентен съвет, задай и компетентен въпрос.

Нед Юли 24, 2016 3:19 pm
Профил
Аватар

А бе к'ва смяна на рутър, и то с по-добър, в събота и неделя?
Както и да е, сетнах го добитъка. Наистина е дръвце, особено докато намеря как се клонираше MAC-а :evil:
На всичко отгоре Norton DNS-те от горния ми линк се оказаха стари :oops:

Дедо, доставчикът ми осигурява един IP за един MAC с всичко твърдо настроено, без грам автоматика като DHCP и др. Единствено DNS-а може да се сменя по желание и то на всеки комп по отделно. Идеята им е, че имаш само един комп и един ТВ в къщи: идват, пущат и заминават и после не ги е еня дали ще слагаш рутър или антенен усилвател, освен ако не почнеш да пречиш. Затова и съм си харесал този доставчик, че не ми гледа в тенджерата, пък и услугата му е качествена.

Стегна ме чепикът защото някой е влязъл в рутъра, забранил ми е достъпа до настройките и ми е сменил DNS-a със съмнително руския 91.215.155.77
Днес не ми остана време да ровичкам повече.

Edit: Тук пише доста за това IP http://www.tcpiputils.com/browse/ip-add ... 215.155.77

Нед Юли 24, 2016 6:33 pm
Профил
Аватар

А бе пърпълята били уникални, бре! :D
Отново почнах да си пущам музика в хола и като се случи парче на Пърпъл, особено с Гилън, папагалът ми се побърква от радост.
Сетих се за последното ми куче: помиярче прибрано като бебе от улицата. Когато поотрасна започнахме да ходим заедно в рок клуба. Като чуеше Гилън започваше да пее, т.е. да вие в тон, на никого друг не обръщаше внимание. Само чалгиите го докарваха до бяс, но това е друга тема.
Други подобни наблюдения?

Пет Окт 14, 2016 12:37 pm
Профил
Аватар

Я Бонго, кажи какво ползваш, ако изобщо използваш за RIP-ване на CDта, аз след XING-a преди 20 години
не съм пипвал? Гледах че има някакви нови, но нищо не ми харесва от пръв поглед?

Сря Окт 19, 2016 10:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 580 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 39  Следваща