|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 6:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Генетично малоценен индивид (фабрика за ла*на)...
|
| Нед Юли 10, 2016 2:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юли 10, 2016 5:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Да им го турят и на тях ...
|
| Нед Юли 10, 2016 5:34 pm |
|
 |
|
timt
|
Направо възмутително, да продадат и семейството в робство.
|
| Нед Юли 10, 2016 9:04 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
По смисъла на закона домашните любимци се водят движими вещи и се третират като такива. Не виждам нищо възмутително в това да се продава вещ в комплект с каишка и нашийник. Ако някой го е грижа за подобна вещ да я купи и да се грижи за нея. По-възмутително е да се вдига врява и да се сипят обвинения с цел някой друг да се ангажира морално и материално с нещо, което само подскачащият мисли за правилно и редно.
|
| Пон Юли 11, 2016 2:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ... не е проблема в това дали е законно или морално, по скоро в това че много често подобни задължения не съществуват, и дали са НАП, Софийска вода или някой друг е все тая. Тия са наглетци от всякъде и много често ти докарват задължения които не дължиш, аз имах разговор с един такъв съдия изпълнител който ме караше да запорирам заплата, след като си поговорихме се отказа да си търси парите през мен но продължаваше да тормози колегата, а реално задължение нямаше, обаче видиш ли ищеца имал разходи по не знам си какво, съдия изпълнителя и той и от 200 лв несъществуващо задължения бяха станали някакви хиляди, не помня вече... те такива ги убивма на място, имаше късмет че е далеч, ако ми е е някъде наоколо само на мутри и мутрички ще ми стане, те такива мутри е най-кеф да ги мачкаш, пък да ходи да се жалва после където иска, ако иска по каналния ред ако иска по не каналния.
|
| Пон Юли 11, 2016 7:55 pm |
|
 |
|
timt
|
Просто е гадно и на това да посегнат като начин за прибиране на задължения. Помня как на майка ми и баща ми заради данъчна грешка единият дължеше 2 стотинки а другият 10-тина получих писмо за задължения на единият 2 лв а дръгият да речем 3 лв. помня че отидох и им платих 5 лв. за простотията. Иначе щели да пратят съдия изпълнител. Щантава държава няма съд, няма правосъдие, няма конституция, няма държава. Това е положението а колегата дето подскача да се замисли малко къде живее и за кого ще гласува.
|
| Пон Юли 11, 2016 10:51 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Законът си е закон и няма никакво значение за кой гласуваш и който и да управляваше в момента тоя закон щеше да си е същият. Ще си е същият и след като гласуваш за който там си боготвориш. Никъде не видях това псе да е иззето като задължение, а като веществено доказателство, послужило за извършване на умишлено престъпление. И понеже иска грижа за разлика от електронната везна се пуска на търг. Ако те е грижа за тая движима вещ, има време и може да участваш и да я спечелиш.
|
| Пон Юли 11, 2016 11:32 pm |
|
 |
|
timt
|
Закона та закона, аз не мога да прибера всички хайти но и ти не си имал домашен любимец за да разбереш за какво ти говоря. Както и да е винаги е имало опозиция заради това си ядем л.....
|
| Вто Юли 12, 2016 12:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В случая някой съдия си е направил гавра де, ама съвсем законна. Факт. Обаче според мен съвсем правилно и поучително го е направил, младежа и кучето всъщност реално минават съвсем тънко.
Щото можеше спокойно съдията да разпореди евтаназия на животното заради агресивно поведение на улицата и съд по бърза процедура за младежа за притежание на наркотици над единична доза за консумация.
Тоя сега вместо да се жалва по вестниците - да вади 150 лева и да си прибира кучето обратно. Това куче на месец изяжда поне 300лв, а тоя изпушва поне още толкова. Тия 150лв. бълха го ухапала. За какво циври не е ясно.
За протокола - от бебе съм с кучета около мен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 12, 2016 9:09 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Да бе, много шум за нищо. Да му го оставят ли. Да го бяха застреляли на място
_________________ Хайде де!
|
| Вто Юли 12, 2016 10:24 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Значи всеки родител, който защити детето си, трябва да бъде прибиран, като "веществено доказателство" и после продаван. "послужило за извършване на умишлено престъпление" С везната е мерил тревата добре, ама кучето какво? Да не би кучето да е броило парите, или...? Има толкова много просещи циганчета с отрязани от родителите им ръце. Нека тях да ги приберат от родителите им, не кучетата.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Юли 12, 2016 11:08 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Ако детето(зависи от възрастта му) е извършило умишлено престъпление, родителят защитник ще бъде прибран като съучастник, не като веществено доказателство. Дали кучето е броило парите не се споменава, но е използвано като оръжие и като такова е иззето. Ако беше нож, пистолет или автомобил щеше да изгние по складовете, но понеже иска грижи и е безполезно за следствието се и продава. Ако си толкова загрижен за наркомана или за псето - имаш възможност да се изявиш като буден и отговорен гражданин. Това са градски легенди, но ако все пак имаш достоверна информация - подай сигнал, стани свидетел и чаветата ще бъдат прибрани, пък ако те е грижа за тях може и да ги осиновиш.
|
| Вто Юли 12, 2016 2:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
В решението на съда пише, че въпросното куче е било *умишлено* използвано срещу полицай. Сега не става ясно къде е умисълът, дали собственикът наистина го е насъскал или животинчето просто е защитавало стопанина си, но и в двата случая имаме налице възпрепятстване на органите на реда. Ако "пречката" беше пълнолетен, то от него щеше да се търси наказателна отговорност, ако е дете отговорност се търси от настойниците, а детето може да се настани в дом. Животни и предемети се конфискуват и ако са опасни се унищожават/приспиват. Ако не са толкова опасни държавата може да ги продаде (или грижи за собствена сметка).
|
| Вто Юли 12, 2016 2:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе първо човека е продавал тревица не кокаин или синтетика, дали е наркоман не е ясно, по принцип изпозлванеот на трва не е наркомания, не води до пристрастяване и няна докйазано вредни последствия, дори се говори за обрантото. Много вероятно е задържания да си е намирал от някъде по малко тревица и да я е продавал на познати и ученици и да са го накиснали точно тези в чийто бизнес се е бъркал, което в повечвето случаи се решава по много по-пагматичен начин но едва ли има значение, а и не е в това въпроса. Ако се говорим кое е престъпление ще се окаже че 99% сме си престъпници, и не само престъпници ами и рецидивисти ... но така е, каот нямаш яхта, мерцедес и пари не си гей а педереаст и с това е същото. Онзи психопат болен го съдят за 4 отделни деяния дават му най-леките присъди и щели да умуват как да му ги обединяват, той се признал за виновен ... виж ти, ако беше някой футболен запалянко имаше да търка наровете за нападение над длъждностно лице до де му излезе присъдата ... а и порядъчно количество бой щеше да изяде .. а тоя болен си е жив педал, щото няма нито пари, нито яхта ... ама на ... политик ..
|
| Вто Юли 12, 2016 2:53 pm |
|
|