Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Бар коде четец 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Бар коде четец
Вие от тези ли използвахте?

Пет Юли 08, 2016 9:32 am
Профил

Този били го заменили с те този:
https://www.zebra.com/us/en/products/sc ... n-954.html
Нещо сайта им е доста омотан - пълно с умрели линкове та трябваше накравя да гуглосвам за да намеря конкретния модел.

Пет Юли 08, 2016 10:52 am
Профил

Те това май е най свестния резултат до момента - само не е ясно като цени как ще са спрямо предните не толкова маркови ОЕМ скенери :)

https://www.zebra.com/us/en/products/oe ... gines.html

Пет Юли 08, 2016 10:54 am
Профил

Работим със зебра, ще ги питаме. Цена на китайски ми дадоха 80 за 500+, чакам и от другите.

Пет Юли 08, 2016 10:59 am
Профил

ToHu написа:
Работим със зебра, ще ги питаме. Цена на китайски ми дадоха 80 за 500+, чакам и от другите.

$80 за лазерен или за CCD?

Пет Юли 08, 2016 11:24 am
Профил

CCD, изобщо не гледам за лазерен, още повече лазерен с QR е още по скъп, таргет цената на у-вото е сравнително ниска, при планирани 16.000 и 50лв икономия са си пари, що да ги хвърляме ако няма нужда. Ще пробваме и ще видим как ще е, ако не тогава ще слагаме лазерен.

Пет Юли 08, 2016 12:51 pm
Профил

ToHu написа:
CCD, изобщо не гледам за лазерен, още повече лазерен с QR е още по скъп, таргет цената на у-вото е сравнително ниска, при планирани 16.000 и 50лв икономия са си пари, що да ги хвърляме ако няма нужда. Ще пробваме и ще видим как ще е, ако не тогава ще слагаме лазерен.

За CCD не ти ли идва малко висока цената? Ако не бъркам за тези пари може да се вземе ръчен скенер в кутия със захранване и т.н.
Ако задължително трябва да сканираш 2D кодове тогава май няма да се разминеш с лазерен а за него $80 ми се струва ОК.

Пет Юли 08, 2016 12:57 pm
Профил

Ами да ти кажа и аз не знам какво ще се сканира, клиента каза QR, реално това което се пише е за нормален щрих код не че му пречи да се получаваи от QR но е безсмислено, то тия 16 хил темринала са по-малката част от сделката, отзад си има доста сериозен продукт, който не е предвидено да поддържа QR, ама знам ли го за чий му е, нали знаеш клиента е винаги прав.
Иначе, на мене и 20$ ми е висока, ако може да ми ги доставт и да ми плащат най-добре но за това голям пазарлък трябва да падне ми се струва, пуснал съм към 4-5 доставчика, пуснал съм и към другио дистрибутори които може да имат нещо, много често цените през голям дистрибутор са по-добри от тези които договарям с фабриката дори когато реализирам в пъти по-големи обеми от смаият дистрибутор .. политики ...

Пет Юли 08, 2016 2:48 pm
Профил

ToHu написа:
Цена на китайски ми дадоха 80 за 500+

стига бе 8O

да вземем да ги правим... тъкмо и на нас по принцип ни трябва нещо мъничко, ама ако са такива цените няма да ни трябва ;-)

Пет Юли 08, 2016 3:01 pm
Профил
Аватар

с камера (за QR) проблема е в сензора, бързия фокус и екуализацията на осветеността да докараш приличен контраст. принципно не е ядрена физика, но изисква мускули, а в малка въшка няма нито място за мускулите, нито къде да издухаш топлото.

а ако почнеш да ги правиш, ще ти цъфнат на вратата една глутница костюмари, че си настъпил 1000 патента. затова или трябва да си Властелина на патентите, или да ги правиш в зона от света, в която патентите са само бележка под линия.

в съвремнния свят нещо се продава за тплкова, колкото можеш да съдереш от клиента. няма много връзка със себестойността.
и още по малко има с приказките по талавизора за свободен пазар и конкуренция.

Пет Юли 08, 2016 3:30 pm
Профил

Тези ги гледах че изпозлват някакъв енджин, който явно не е техен, т.е. те плащат някакво IP, .. евентуално плащат, сигурно има други които и не плащат и са по-евтини. Въпросът е, че смяната на четец за 80$ в джунглата на амазонка ще струва повече от себестойността на самото у-во, та избягвам тия които изглеждат по жълти, иначе алибаба ... скенери да искаш.

Пет Юли 08, 2016 4:10 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Вие от тези ли използвахте?

Да. Имат един косур, ако при сканиране това на което е отпечатан бар кода е под 90 градуса спрямо четеца резултата е много трудно и почти невъзможно четене.
Леко наклонен четец четеше всичко без проблем. А то при нас имаше и особенноста, че бар кода се движи заедно с нещото на което е разпечатан. :)
Рядко даваха дефекти - за Симбол говоря, после като стана Моторола - не ги знам, но предполагам са имали същата надежност.

А преди това ползвахме едни хамерикански, които работеха перфектно, но след като хамериканците преместиха фабриката в Китай нещата се сгромолясаха от към качество. Made in USA - чете всичко наред, Made in China - около 40% успеваемост. А скенерите еднакви - разликата е само в надписа къде е произведен.
След безрезултатно реване на разни FAE-та сменихме със Симбол. :)

Пет Юли 08, 2016 10:36 pm
Профил ICQ

Дойде по някаква реклама днес:
https://www.honeywellaidc.com/products/oem-scan-engines/2d-imagers/n6600-series

Пон Юли 11, 2016 3:21 pm
Профил

Да да ... нали писах по горе, аз съм голд партньор и много често имам проблем с нещо по нестандартно от собственото ми портфолио, не ми се мисли кой ще ми го продаде това нещо, ако искаш никой да не може да ти купи продуктите най-ленсият начин е да се продадеш на Honeywell.

Пон Юли 11, 2016 7:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2