Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Нещо се скапва но не знам какво. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Нещо се скапва но не знам какво.
ДедоБоре написа:
и като се говорим на тая тема... някой билдвал ли е браузър от нула?
строи задачка да се направи браузър с HTML5, но да няма джамове под него, а да рендва на чист фрейм буфер

Подкарвал съм тези:
http://electron.atom.io/
http://nwjs.io/
Май не е точно това което ти трябва, но поне е някаква отправна точка ако искаш да правиш gui базирано на html5
За да рендва във фреймбуфер ще трябва да си поиграе човек да види как да се подкара - едва ли е много сложно.
Предимството на тези, е че си пакетираш цял хтмл5 апп в един изпълним файл, че на всичко отгоре е и кросплатформен.
Теоретично можеш да си линкваш и твой C/C++ код към тях, на практика май не е толкова просто ама все пак става.

Пон Юли 04, 2016 1:42 pm
Профил

Мнение Re: Нещо се скапва но не знам какво.
Е то webkit и chromium са точно такива, но май към момента са най-добрите които можеш да намериш, като последният има и доста други предиства. С фрейм буфера няма проблем, въпроса е и колко инстанса искаш да ти работят едновременно, при нас не е само фрейм рейт а и възможността да запуснем много инстанса едновременно, какво сатва ако един се счупи, при веб-а не е невъзможно с добри html драскачи ... и доста други. Ако браузера умре по някакъв повод в най-лошият случай това не трябва да повлиява нищо друго, в най-добрият трябва да осатен невидимо за потребителя, това разбира се заивис и от контента. Изпозлваме web за много прости визуализации, там дори да умре той толкова бързо се доубив аи пуска, че остава незабележимо, не че се случва тъй като ние си пишем визуализациите и ги правим като хората но сме го тествали.

Пон Юли 04, 2016 2:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2