Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
то добре че напоследък взех да не довиждам

Днеска си поръчах първите очила. ;)
Разградското е “Цар Амил” , бяха белгийци и не са от татово време до колкото знам, произвеждат 16 съставки от царевица като основна е царевичният глутен, знам че е малко сладък с голяма захарност и се ползва при ферментацията при производство на алкохол. Там колегата от Разград ще каже ако е запознат.
От към хляб съм си взел пекарна но почти не го ям, най се кефя на една специална машина за фрешове. Голям кеф да и хакна един домат и си сипя една водка ;)

Сря Юни 22, 2016 10:23 pm
Профил

Като каза една водка... и нали са жеги -сетих се за един лаф от нашенци в Хюстън. "Лятос най-обичам да надуя климатика и да си напрая една греяна". :)

Сря Юни 22, 2016 10:42 pm
Профил
Аватар

timt написа:
най се кефя на една специална машина за фрешове. Голям кеф да и хакна един домат и си сипя една водка ;)

Нещо по-различно ли е от сокоизтисквачка? Щото аз съм голям фен на фреша, ама мнооооого ме мързи да мия и чистя машината...

Чет Юни 23, 2016 1:38 pm
Профил ICQ

И аз търся добра машинка за фреш?

Чет Юни 23, 2016 1:47 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Вельо, ако още не си разбрал какво исках да кажа, то е че дали ще е фруктозен сироп или захар няма абсолютно никакво значение. Защото ти така го написа все едно е ОК да нагъваш захар, но не е същото да нагъваш фруктозен сироп.

Е, не е вярно сега, не го написах така.
Споменах фруктоза и после споменах че в щатите нагъват много от нея. Толкоз. Дали ще е от захар или от сироп се тая.
Така или иначе спора е излишен по тоя въпрос, не сме на различни мнения.

Относно щатите. Доста хора виждат нещата двуполюсно - черно и бяло, добро и лошо, САЩ и Русия, чалга и метъл и т.н.
Аз стигнах собствено до извода че и от двете страни ни таковат. За тях сме едно петънце на картата. Проблема в случая е че дали доброволно или не сме длъжни да сме на страната на една от двете сили. Ако не е доброволно, то ще е насила. Съответно ще си разворим бузките или на запад или на исток.
Но пък ако в щатите има добро образование, що да не го ползваме? Това няма много общо с тяхното отношение към света. По същата причина ако в Русия има евтин газ или нефт - що да не го ползваме? Така и така сме от страната на булката...

Чет Юни 23, 2016 2:38 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
За стомаха аз имам проблеми точно като не ям месо, киселини ми се получават от манджи, когато ям само месо нямам никакъв проблем. От както минах на диета и спрях тестените неща, и спрях д ям манджии др. неща и останах оснвоно на месо ,нямам никакъв проблем с киселините, преди това си изплюсквах по едно шишенче таблетки на месец, но от американските шишенца, Димитър ги зане какъв размер са. .

Склонен съм да се съглася с теб, но при условия че става въпрос за манджи от ресторант. И аз имам същите проблеми като ям в служебния ресторант. Или пък нещо дето има повече сурови домати в него.
Домашните манджи не ми правят проблеми в 90% от случаите. Естествено за целта трябва да се отдели немалко време, което невинаги е налично. Уви... живота е низ от компромиси.

Чет Юни 23, 2016 2:42 pm
Профил

velio написа:
Дали ще е от захар или от сироп се тая.

Хем си прав, хем не си прав. 50/50 сироп и захар е едно и също.
Обаче навсякъде ползват сироп с 55% фруктоза и 45% глюкоза. Глюкозата отива направо за храна на клетките, обаче фруктозата трябва да се преработи през черния дроб и го натоварва така, както аклохола.
Но тези 10% разлика не чак толкова голям проблем за добре работещ организъм с здрав черен дроб. Основния проблем на сиропа е замърсяването с живак.
Цитат:
A chemical used to separate corn starch from the kernel, lye was formerly manufactured using a process that included mercury, and scientists decided to investigate if HFCS used in food contained mercury. Two papers published in 2009 found that there were traces of inorganic mercury in some foods.

Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/High_fructose_corn_syrup

Чет Юни 23, 2016 3:03 pm
Профил
Аватар

За Америка: тя съвсем без да иска осра целият амуджигански свят и го юрна към Европата!
Колкото до обикновения американец: той даже не е чувал "политически ангажираната" песен, че най-трябва да те е страх от това, което се прави за теб, но без теб...
За останалите световни тенденции сте чували.

Чет Юни 23, 2016 4:02 pm
Профил
Аватар

ike написа:
... Основния проблем на сиропа е замърсяването с живак. ...

Сега ми стана ясно защо го дейонизират (пишеше някде че минава през йонообменни смоли)... Викам си чак пък толкоз... ама явно има защо.

Чет Юни 23, 2016 4:44 pm
Профил
Аватар

Цитат:
По същата причина ако в Русия има евтин газ или нефт - що да не го ползваме? Така и така сме от страната на булката...

По мои приблизителни сметки аз в момента плащам около 5 пъти по-ниска цена за природната газ тук, от колкото вие плащате за тая от Русия. За нефта същата работа горе-долу. Така че не знам къде си я видял тия евтини газ и нефт от Русия :) .

Чет Юни 23, 2016 7:20 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Обаче навсякъде ползват сироп с 55% фруктоза и 45% глюкоза.

Ike, като пускаш линкове към статии поне да ги беше прочел първо - точно в линка, дето си пуснал казват, че за напитки и храни се ползва HFCS-42, демек с 42% фруктоза и 50-52% глюкоза. Демек доста по-добре за черния дроб от обикновената захар :D .

Чет Юни 23, 2016 7:23 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
За Америка: тя съвсем без да иска осра целият амуджигански свят и го юрна към Европата!
Колкото до обикновения американец: той даже не е чувал "политически ангажираната" песен, че най-трябва да те е страх от това, което се прави за теб, но без теб...
За останалите световни тенденции сте чували.

Добре, че си ти Бонго та да ни усведомиш за глобалната политика и за разни други тънки технологии. Какво щяхме да правим без гений като теб направо акъла не ми го побира :D .

Чет Юни 23, 2016 7:25 pm
Профил
Аватар

И да не забравиш да почерпиш!

То не друго, ама на връщане се спрях на едно барче. - Наливна бира? - Йок! - Шуменско? - Йок! Само на "Каменица". - Уф! - Хи, хи, хи! Имаме...(10-на). - Една "Стела артоа".
Знам, че Стелата е скъпа и качествена бира, де. Ама чета етикета - "Каменица", поглеждам и помирисвам чашата - конска пикоч, опитвам - пак "Каменица"! Значи: от една бъчва - в различни шишета.
Бооооже, те бирата развалиха, а аз съм тръгнал света да оправям!

Чет Юни 23, 2016 7:44 pm
Профил

Бонго - и най печените правят грешки, не го вземай навътре.
Стела-та държи висока цена, такава е рекламната стратегия - но не виждам начин бира,произведена тука, да се продава на тройна цена, освен ако не заложиш на снобизма. И , какъв е шансът в евтина кръчма да е истинска/хубава?? Лично аз не съм сигурен ,че съм пил оригинална българска Стела. Не че ще е по-хубава от тия с българско име .
Преди 100г , на плажа в Каварна имаше тенекиена барака, току преди входа. Поръчваш 2 Каменици и една Загорка. Пичът отива навътре до чешма с бетонно корито, вади 3 бири, с тирбушона маха капачките и ти ги носи . Добре ,ама тез бири са на течаща вода от няколко часа., етикетите отдавна са паднали, а той ти ги носи с готини етикети. Ми има тестета с фабрични етикети- маха капачките,слага етикетите - и всички са в джаза.

Чет Юни 23, 2016 8:19 pm
Профил

miro_atc написа:
И аз търся добра машинка за фреш?

Kuvings моята е 240 W лесно се чисти и е с бавни обороти. Много е добра.
Имам една друга с наноцетка дето ги рекламираха на времето с големи оборти, пълен боклук е и трудно се чисти а тази почистването е под минута.
Мели всичко без костилките, сок от ягоди, от пъпеш, от череши направо е велико. Домата няма гъстота, перфектен е има и допълнителни джаджи но не съм ги ползвал до сега. Моята е стар модел на 2-3 години е.

П.П. малко мнения от съседният СайТ Скъпичка е но си заслужава.

Чет Юни 23, 2016 8:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 1080  Следваща